• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vrijede li pravila foruma za sve ili ima iznimki?!

nibs

Iskusan lik
Tu od
20 Lip 2012
Evo jedna tema koju sam mislio još prije pokrenuti, ali eto nikako vremena uhvatiti.

Tiče se admina/moderatora i inih koji upravljaju oglasima na ovom forumu, a u domeni je konstruktivnih kritika u rubrici "želim znati :)".

Naime, nedavno sam postavio temu da kupujem FB stranice nakon čega mi je u roku od 2h tema zabranjena.

Sad vi koji čitate mislite - pa normalno kad je zabranjeno...

Dakle, u pravilima foruma piše, citiram
"Oglasi vezani uz Facebook (prodaja fan pageva, oglašavanje na fan pagevima, kupovanje fanova i sl.) su ZABRANJENI!"

Unatoč ovim zabranama neki članovi foruma su uredno postavili oglas ovakvog tipa (i nadređeni odobrili) na što sam reagirao da želim isti tretman i dogodila se navodna greška (a bilo je preko 5 tema no nema veze).

Nakon tjedan-dva, postavljam oglas da prodajem web stranicu (domenu i istoimenu FB stranicu) jer sam vidio da su i drugi činili isto i odobreno im je, a nije u kontradikciji s pravilima, no opet mi se oglas nije prikazao tj. admin/mod ga nije odobrio iako piše u roku 24h, a prošlo je duplo više.

E sada idu jasna pitanja na koja tražim odgovor:

1. Da li stvarno sva pravila vrijede za sve članove ili ima iznimki?

2. Postoji li neki mehanizam kad napišete temu (a ODOBRENA JE odnosno NIJE ) da vas nadređeni obavijeste tj da dobijete nekakav odgovor (zašto?)?

3. Jesu li se drugi članovi susretali s ovakvim i sličnim problemima?

PS. pravilo ....pričekajte da je Administrator pogleda i odobri (u roku 24)... ovo 24 sata ne funkcionira baš, ali eto nek bude da je...

Toliko za sad :D

Jokja

Legenda
Tu od
21 Srp 2010
Sve vezano za kupovinu i prodaju, a tice se facebook-a, zabranjeno je postavljati u sekciji za oglase. Ranije je bio malo labaviji tretman po tom pitanju, pa otuda ova zabuna. Inace u poslednje vreme dogovor je da se oglasi u vezu fejsa ne odobravaju.

Igor Tomić

Legenda
Tu od
24 Ožu 2011
Bilo je grešaka sa temama vezanim za FB. Nema izuzetaka, u pitanju su stvarno greške, a ne navodne greške. I mi smo ljudi i mislim da je normalno da se greške dese.
Kada vidimo kakvi se sve oglasi šalju, nasuprot njih neki drugi deluju toliko blago da mi je prosto žao da ih ne odobrim.

Što se tiče onog 24h, to uglavnom jeste tako, no pošto smo puno toga menjali oko oglasa koji smeju, a koji ne smeju da se postave, jednostavno ponekad je potrebno da raspravimo sa drugim moderatorima u vezi oglasa pre nego što ga odobrimo.

U drugom slučaju ima članova koji samo formalno ispoštuju minimalni broj od 10 postova i 1 teme kako bi postavili oglas. I tema i postovi su uglavnom (po meni) bezvezni, i napisani su, kao što sam već naglasio - samo da ispoštuju formu. Ni mi baš ne volimo da odobravamo oglase ljudi koji deluju kao da su došli na forum samo da postave oglas, a koje pri tome uopšte ne poznajemo. Pošto se na IZF na postavljanje oglasa gleda kao na privilegiju za aktivne članove, a ne kao na pravo svakog ko se registuje, dajemo sebi par dana fore da vidimo kako će ti članovi dalje da komuniciraju na forumu.

Piše da je potrebno 10 postova i 1 tema da se oglas postavi, ali tu se mislilo na jednu kvalitetnu temu koja pomaže članovima, a ne temu tipa "Kako da postavim novi post u wordpress-u" (malo preterujem ;)).

Uglavnom kontaktiram ljude kojima oglas ne odobrim, sem u slučajevima kada promovišu MLM, GDI i slične programe, ali i tada u slučajevima kad je očigledno samo copy/paste-ovana poruka.

Za kraj bih samo da dodam da je forum privatno vlasništvo. Stoga je kriterijum toga šta će biti obljavljeno a šta ne, odluka Admina i Moderatora, ali i pored toga nema oglasa koji neki član sme da objavi, a drugi ne, sem u slučaju greške. Jedini "bonus" koji aktivniji i stariji članovi dobijaju je da im se oglas koji je u skladu sa pravilima brže odobri, iz već navedenih razloga.

Za sve one koji bi želeli da im se oglas hitno odobri, slobodno napišite PM meni ili nekom drugom moderatoru. To ipak daje utisak da niste tu samo zarad oglasa. Biti proaktivan je uvek bolje od pukog čekanja :)

nibs

Iskusan lik
Tu od
20 Lip 2012
Dobro nije sad da ste loši kako si opisao nego me čisto zanimalo kako sve to funkcionira budući da sam se dva puta našao u neobranom grožđu bez ikakve obavijesti :)

Slažem se da je privatno valsništvo i da možete doslovno kako hoćete, ali po meni bi bio glavni cilj foruma kvaliteta, a ne selektivizam koji negativno utječe na članove.

Zanima me zašto su ukinuti FB oglasi, tj zašto članovi ne mogu međusobno trgovati, a da se vi urednici foruma jasno ogradite od mogućih lopova i slično (dakle sve na vlastitu odgovornost) i da se sve radnje odvijaju preko PM ili emaila?

Igor Tomić

Legenda
Tu od
24 Ožu 2011
Nisam mislio da si postavio topic u negativnom tonu, nego sam samo opisao situaciju iz mog ugla ;)

FB oglasi su zabranjeni jer je to protiv FB TOS, stoga i protivno pravilima foruma. Ja sam neke odobrio koji deluju kao da bi mogli biti legitimni, jer na kraju krajeva i posao social media managera je da poveća interakciju na društvenim mrežama, stime i broj (legitimnih) lajkova na Facebook page, a to rade sve u skladu sa FB TOS.

No, kako je većina ljudi koja postavlja FB oglase povećanje broja lajkova na stranicu zasnivala na načinima koji su protiv FB TOS, odlučili smo sve oglase vezane za FB zabraniti.

Uvek možeš napisati sugestiju na koji način da na forumu dopustimo oglašavanje vezano za FB, no samo ako je u skladu sa TOS Facebook-a.

Suština: nije do prevara i lopova ;), već kršenja pravila na drugom servisu koja ne želimo da podržavamo na forumu.

Na vrh