• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

VirtueMart i podešavanje dela kad se radi završetak kupovine

novii

Legenda
Tu od
24 Tra 2009
Postova
966
VirtueMart mi trenutno veoma dobro izgleda u svakom segmentu prodavnice, osim kad se radi na završetku, to jeste poručivanju odabranih artikala. Ovo gore što sam zaokružio je problem, ali ne toliki kao ono ispod.

Iako imam samo jedan način isporuke i jedan način plaćanja, uporno mi se pojavljuje zahtev ovde pri kraju da se mora dobrati način poručivanja i plaćanja. Hteo bih da podesim da je to odmah podrazumevana, pošto nema ni za jedno neki izbor između više mogućnosti.Kad se klikne na poslednje dugme gde pieše "Potvrdite porudžbinu sada" pojavi se slika kao ispod, a meni bi odgovaralo da se nekako pojavi pre gornje slike ili nekako u njenom sklopu.

 
Za prvu zaokruženu stvar je nedostajao taj deo u fajlu sa prevodom, pa sam ga dodao i uz njega dodao prevod, posle toga je proradilo.

Što se tiče ostalih problema odgovor sam našao na nekom engleskom forumu i sad ću taj citat dati ovamo ispod. Znači trebalo mi je da namestim opciju da se roba polaća pouzećem, a da postoje samo po jedna opcija za slanje robe i jedna opcija za plaćanje, tako da kupac ne bi imao prilike da bira između više opcije.

Under Shop/Payment methods select "New"
For Payment Name enter COD
Select Published Yes.
You can add a Payment Description if you wish (eg Cash on delivery)
For Payment Method select VM Payment Method, Standard.
Make no entry for Shopper Group,
Save & Close.

Under Shop/Shipment Methods
Select New
Under Shipment Name enter Free delivery
Save & Close

Under Configuration/Checkout
Enable Automatic Selected Shipment? Yes
Enable Automatic Selected Payment? Yes
Save & close

https://forum.virtuemart.net/index.php?topic=106322.msg354751#msg354751

Pod ovom stavkom - Under Configuration/Checkout - treba paziti da opcija One Page Checkout enabled ne bude čekirana, pošto u slučaju da je ona obeležena, neće upošte biti prikazane ove dve opcije koje su navedene.

Ako se polje uz One Page Checkout enabled obeleži ne vide se potrebne opcijeUkoliko polje uz One Page Checkout enabled nije obeleženo tad se vide potrebne opcije koje omogućavaju automatski izbor opcije za isporuku i plaćanje poručene robeWitue mart, Joomla i svi prevodi trebaju da budu na poslednjoj verziji, ne budite lenji da odradite prebacivanje na novije verzije. Naravno pre toga odradite beckup.
 
Back
Na vrh