Hvala ti Davore na odgovoru i mišljenju.
Gledajući samo na koncept, već se pokazao kao uspješan u mnogima zemljama npr. Srbija www_ponudimi_com dok je u BiH prije par godina počeo servis www_fix_ba - dio su olx imperijuma, vjerujem da tako nešto već postoji i u Hrvatskoj... i naravno nedodirljivi www_thumbtack_com
Kao dokaz tome, u kratko vrijeme imao sam 10+ upita od strane klijenata na stranici dok s druge strane, oko 5 osoba i 2 firme su se registrovale na stranici kao izvođači, imali su pristup kontakt informacijama klijenata besplatno.
1. Tu si u pravu, malo je tržište. Mislim da bi rješenje bilo više vremena posvetiti pisanju na temu "uradi sam" vezano za ugradnju video nadzora i alarmnih sistema (upoznat sam s tematikom tako da to ne bi trebao biti problem). Imao bi dvostruku korist od takvih objava, kao prvo privuklo bi osobe koje planiraju sami ugraditi video nadzor a s druge strane uz malo truda i odabir pravih ključnih riječi, stranica bi bila mnogo bolje rangirana na Google pretrazi nego trenutno, do sada nema ni jedne objave
Dodatno, mislim da saradnja s trgovinom koja prodaje opremu za video nadzor bi mogao biti dobar izvor zarade, npr. od svakog prodanog proizvoda imao bi postotak.
2. Ovdje mislim da nisi razumio koncept, ovo je upravo zbog toga da se ne gubi vrijeme, znači na jednom mjestu definišeš kakav video nadzor želiš a nakon toga upit je automatski poslan do firmi koje koje se bave ugradnjom u navedenom mjestu/gradu. Klijent nakon toga dobiva ponude na mail odnosno same ga firme zovu, na kraju klijent bira najbolju ponudu, u većini slučajeva to biva najpovoljnija - znači umjesto da pišeš ili zoveš do firmi, one pišu i zovu tebe.
3. Firma ne plaća reklamu, firma plaća za "lead" znaci plaća za informacije o potencijalnom klijentu, prije plaćanja može vidjeti koliko kamera osoba želi, kada želi ugradnju, da li je u pitanju kuća, poslovni objekta ili nešto treće...znači sam procjenjuje hoće li platiti za kontakt informacije klijenta ili ne. Tu planiram dodati još jednu provjeru potencijalnog klijenta, npr. kada klijent pošalje upit za ponudu kontaktiram ga i provjerim koliko je klijent "ozbiljan", tako bi bio više atraktivan i mislim da bi za kontakt informacije takvih klijenata firme bile više sklone platiti.