• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spameri

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

hajro2

Legenda
Tu od
1 Tra 2012
Neznam da li ste primijetili, u zadnje neki spameri konstantno otvaraju nove teme i grade neke linkove prema svojim stranicama, ja kad god naletim na takav post ili temu prijavim je, al mislim da admin treba nesto poduzeti u vezi s tim i da postavi neke dodatne zastite prilikom registracije.

hajro2 kaže:
Neznam da li ste primijetili, u zadnje neki spameri konstantno otvaraju nove teme i grade neke linkove prema svojim stranicama, ja kad god naletim na takav post ili temu prijavim je, al mislim da admin treba nesto poduzeti u vezi s tim i da postavi neke dodatne zastite prilikom registracije.

Slazem se, takoder bi forum trebalo updetovati zbog ovog problema s dugmicima koji je jako iritantan.

https://internetzarada.org/ne-rade-dugmici-t-8306.html

hajro2 kaže:

Nije to ništa. :poke
Niste videli koliko ih je ranije bilo:

Naravno, slažem se da bi trebalo poboljšati i dodati još neku meru zaštite prilikom registracije.

I ja bih voleo da se doda još neka mera zaštite. Pogledajte samo koliko ima banovanih novih članova, sve spameri - i do 20ak dnevno.

Sinoć sam video poruku onog jednog koji se registrovao. Imao je i popunjen profil. Youtube, FB, tviter i još nešto, lokacija Hrvatska. Mislim, ako je boot, svaka mu čast.

Takođe, primetio sam još nešto. U prikazu poslednjih poruka na forumu, njegove nije bilo. Moja je bila na spisku iako je napisana posle njegove.

noćna ptica kaže:
Sinoć sam video poruku onog jednog koji se registrovao. Imao je i popunjen profil. Youtube, FB, tviter i još nešto, lokacija Hrvatska. Mislim, ako je boot, svaka mu čast.

Takođe, primetio sam još nešto. U prikazu poslednjih poruka na forumu, njegove nije bilo. Moja je bila na spisku iako je napisana posle njegove.

Svaka mu cast?

Pa ako je nesto lako napravit, onda je to bot koji ide po forumima i spama. :smack

Ok, spam, to mu je "posao" al još i da popunjava profil. :)

Ma nije to neki problem, ima gotovih programa za takve botove.
Jedini problem kod takvih programa je popunjavanje captche.

Ja sam se recimo jako zabavljao sa spamerima na mojim wordpress sajtovima :)
Komentari su najveći problem.
Šta sam napravio - sakrio sam polje "website".
Nisam ga maknuo, nego sam mu stavio "display:none".

I onda, kad se pojavi bot, on ne vidi da je to polje ljudskom oku skriveno, svejedno ga popuni :D
Tako sam bez greške mogao znati koji komentar je napisala skripta, a koji čovjek ;)
(jer botove jedino to polje i zanima i obavezno će ga popuniti)

Mislim da bi tu puno pomogao ProjectHoneyPot ... ako ima plugin za forum. Ili neki drugi plugin iste namjene (askimet i dr.)

Eno ga opet utrčao jedan. :)

Nek admin promeni pitanje za početak, ako može, neka doda još jedno.

Ovo je stvarno dobro. Sad sam vidio na prvoj strani - od 14 novih članova 8 je već banovano

Da podivljali su u zadnje vrijeme. Ovaj tjedan gledat cu dodat/izmjenit sigurnosna pitanja i malo proucit ostale opcije.

noćna ptica kaže:
Izašla i nova verzija MyBB-a. Nešto zakrpljeno.

I kod nas je sređeno. Već djeluje.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Back
Na vrh