• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SEO & Marketing posle Penguin update-a

mishop kaže:
Ma sve je to fino, taman mi google počisti jednog spamera iskoče dva nova i sve tako mjesecima.
Meni pozicija uglavnom ista iako sam se trudio da radim po propisima.

Ne postoje propisi, postoje "najbolje prakse" koje se s vremenom mjenjaju.

Nemoj ganjat pozicije nego ganjaj posjetu. Razlika je ogromna. Svi kvaliteni i iskusni SEO/IM strucnjaci koji ciljaju na dugorocno odrzive rezultate ne love rangiranje za pojedine fraze nego grade website koji ce u cijelini dobijati Google posjetu za longtail fraze.

Zato su mi i ova neka SEO takmicenja apsurdna jer je to festival spammy metoda. Pobjeduje tko je bolji u spamanju a ne tko je bolji marketer. Cilj marketinga treba biti nadopuna poslovnih ciljeva a ne opsesija nekim nebitnim detaljima. Istina, nekad se puno lakse rangiralo pa su svi se navikli na "easy money" ali danas to vise nije tako. Iako i dalje se danas moze rangirati za neke pojedine fraze, to je jednostavno u vecini slucajeva losa poslovna odluka.

Npr. ovaj nas forum je prvi za izraz "internet zarada". Ali 95% posjete koju dobiva dolaze za longtail posjetu poput "iskustva sa odesk poslovima", "kako otvoriti kafić", "clickbank zarada" itd. Ukupna posjeta nam je neš pala u odnosu na isti period od prosle godine ali Google posjeta za ovaj forum je porasla. Nikakav SEO i link building nije radjen, samo se kolicina tekstova i sadrzaja na forumu povecala.

@dbomestar
Potpuno si u pravu.
To kad sam shvatio svijet mi se promjenio.

Klasičan statistički problem.
1 teška ključna riječ npr ima 100k pretraga. Tako nešto upasti u top 5 i nije baš lako. Ali na 100 ključnih riječi po 1000 ptretraga dobije se isti ali stabilan rezultat. (nravno zahtjeva više rada)
Ja sam npr. za jendu int ključnu riječ od 120k na 2. poziciji i imam svega 2% saobraćaja od nje, ali taj isti sajt bilježi stalni porast posječenosti iako od google-a imam samo 1/3 posjeta (ukljčujuči termine koje sam ja izmislio).

Back
Na vrh