Davor Bomestar
Legenda
- Tu od
- 27 Lis 2008
mishop kaže:Ma sve je to fino, taman mi google počisti jednog spamera iskoče dva nova i sve tako mjesecima.
Meni pozicija uglavnom ista iako sam se trudio da radim po propisima.
Ne postoje propisi, postoje "najbolje prakse" koje se s vremenom mjenjaju.
Nemoj ganjat pozicije nego ganjaj posjetu. Razlika je ogromna. Svi kvaliteni i iskusni SEO/IM strucnjaci koji ciljaju na dugorocno odrzive rezultate ne love rangiranje za pojedine fraze nego grade website koji ce u cijelini dobijati Google posjetu za longtail fraze.
Zato su mi i ova neka SEO takmicenja apsurdna jer je to festival spammy metoda. Pobjeduje tko je bolji u spamanju a ne tko je bolji marketer. Cilj marketinga treba biti nadopuna poslovnih ciljeva a ne opsesija nekim nebitnim detaljima. Istina, nekad se puno lakse rangiralo pa su svi se navikli na "easy money" ali danas to vise nije tako. Iako i dalje se danas moze rangirati za neke pojedine fraze, to je jednostavno u vecini slucajeva losa poslovna odluka.
Npr. ovaj nas forum je prvi za izraz "internet zarada". Ali 95% posjete koju dobiva dolaze za longtail posjetu poput "iskustva sa odesk poslovima", "kako otvoriti kafić", "clickbank zarada" itd. Ukupna posjeta nam je neš pala u odnosu na isti period od prosle godine ali Google posjeta za ovaj forum je porasla. Nikakav SEO i link building nije radjen, samo se kolicina tekstova i sadrzaja na forumu povecala.