• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SEO Link building

Manuel16

Novi član
Tu od
11 Kol 2015
Lijepi pozdrav svima.
Evo kratko i jasno da pitam; Jel ima koji program da koristiti za dobivanje ili barem za razmjenu linkva kod izrade link buidling-a ?
SEO optimizaciju znam jako kratko, ali vrlo dovoljno sam upućen i OnSite i OffSite. Dakle, znam koji linkovi imaju kakvu vrijednost itd. Mene, naime, mući, da 99% vremena potrošim na link building po internet stranicama pisanjem "ručno" po forumima, blogovima, društvenim mrežama ... itd, da bih skupio linkove koji vode prema stranici.
Ima li neki program koji bi mi skratio muke od 20 sati rada na barem pola? Da nesto poluautomatsko potrazi relavantne stranice/forume za moje ključne riječi?
Svaki komentar je dobrodošao i nadam se da imate razumjevanja, da budete mi imalo pomogli.
Hvala :)

A koliko ti to linkova gradiš mesečno? Za neki optimalan link building dovoljno ti je 4-6 kvalitetnih linkova na mesečnom nivou. U kvalitetne linkove ubrajam linkove sa portala, iz postova blogova, poneki link sa foruma i blog komentar. Moj ti je predlog da se više fokusiraš na sadržaj sajta, a linkove gradi umereno.

Jokja kaže:
A koliko ti to linkova gradiš mesečno? Za neki optimalan link building dovoljno ti je 4-6 kvalitetnih linkova na mesečnom nivou. U kvalitetne linkove ubrajam linkove sa portala, iz postova blogova, poneki link sa foruma i blog komentar. Moj ti je predlog da se više fokusiraš na sadržaj sajta, a linkove gradi umereno.

Ja imam video na Vimeu. Kakav link building mi predlažeš? Stavljao sam na njihovom forumu, odradio 7-8 guest blog linkova. I rangirao na 3. mjestu u Google Tražilici, no ne želim da stanem.

shulk kaže:
Ja imam video na Vimeu. Kakav link building mi predlažeš? Stavljao sam na njihovom forumu, odradio 7-8 guest blog linkova. I rangirao na 3. mjestu u Google Tražilici, no ne želim da stanem.

Nisam probao gradit link building za video do sada, iako lako moguce da bi uskoro mogli pocet i sa time. Ono sto smatram da bi vrlo dobro moglo funkcionirat jest da trazis blog postove koji su pisali o toj tematici, posaljes im email (outreach pristup) i ponudis im da embedaju video u svoj post. S time da ih zamolis da ispod videa linkaju na tvoju stranicu gdje je smjesten video. Isto tako, mozes probat slozit vlastiti embed kod, koji ima link prema tvom sajtu-stranici gdje je originalni video smjesten.

Davor Bomestar kaže:
Ono sto smatram da bi vrlo dobro moglo funkcionirat jest da trazis blog postove koji su pisali o toj tematici, posaljes im email (outreach pristup) i ponudis im da embedaju video u svoj post.

Za ovo je prvi preduvjet da je video kvalitetan i poseban.
Naravno, ne kažem da video kolege Shulka nije takav, dapače, nadam se tomu.
No, ako je već tako, tada će se naći tko će stavljati takav video i embedovati ga i bez nagovaranja. :)
Jasno, stoji i ovo što je Davor rekao, ali osobno smatram da je promocija videa posebna kategorija i jako teško izvodiva ako ne i nemoguća ako video nije onakav kako sam boldao u prvoj rečenici. :)

Stoga smatram da nije potrebno razbijati glavu kakav ću link building napraviti za video prije nego se i snimi. Mnogo je korisnije razmišljati o tome kakav ću video snimiti a koji će biti zanimljiv ljudima i gledan?

Shulk kaže:
I rangirao na 3. mjestu u Google Tražilici, no ne želim da stanem.

Odlično, čestitam. No, to još ne znači apsolutno ništa, niti što govori o tvom videu. Bitno je - koliko imaš pregleda? :fever

Kapetan Bačvica kaže:
Davor Bomestar kaže:
Ono sto smatram da bi vrlo dobro moglo funkcionirat jest da trazis blog postove koji su pisali o toj tematici, posaljes im email (outreach pristup) i ponudis im da embedaju video u svoj post.

Za ovo je prvi preduvjet da je video kvalitetan i poseban.
Naravno, ne kažem da video kolege Shulka nije takav, dapače, nadam se tomu.
No, ako je već tako, tada će se naći tko će stavljati takav video i embedovati ga i bez nagovaranja. :)
Jasno, stoji i ovo što je Davor rekao, ali osobno smatram da je promocija videa posebna kategorija i jako teško izvodiva ako ne i nemoguća ako video nije onakav kako sam boldao u prvoj rečenici. :)

Stoga smatram da nije potrebno razbijati glavu kakav ću link building napraviti za video prije nego se i snimi. Mnogo je korisnije razmišljati o tome kakav ću video snimiti a koji će biti zanimljiv ljudima i gledan?

Shulk kaže:
I rangirao na 3. mjestu u Google Tražilici, no ne želim da stanem.

Odlično, čestitam. No, to još ne znači apsolutno ništa, niti što govori o tvom videu. Bitno je - koliko imaš pregleda? :fever
Tek sam se počeo baviti sa SEO, samo testiram, učim i čitam. Na greškama se učim.
Prvu grešku sam napravio tu da nisam napravio upadljiv title, i sada moram čekati Google da mi re-indexuje video...

Što se tiče kvalitete videa tu si u pravu, ali koristim WH metodu pa želim da dobivam takozvane 'preporučene' viewse...

Nagurao sam 100 unique viewsa i ako je keyword nije jako poznat, nicha je nova a itekako se brzo razvija.

@Davor Bomestar
Radio sam tipa odem na njihov officialni forum i pišem kao ova nicha posjeduje hack bla bla rekao mi je prijatelj, da li vi vjerujete u ovo? Jeste li probali? Da li treba da se ovo koristi bla bla i tako mi ne obrišu post, i dobivam relativno dobar link sa tih stranica.

Možeš mi samo malo molim te bolje objasniti to 'vlastiti' embed...?
Hvala!

@ZA AUTORA TEME
Imaš GSA Software, GSA Captcha Breaker.
Moraš kupiti 2-3 programa izađe te manje od $200, ali kažu da su najbolji samo treba naučiti raditi sa njima...

Dakle, radim po principu kljucna rijec - link.
Za određenu kljucnu rijec postavim specifičan link na kojeg navodi i takogradim.
99% uzmem 3-5 linkova po jednoj kljucnoj rijeci.
Znaci barem 10 linkova postavim za jednu kljucnu rijec, a postavljam barem 10 kljucnih rijeci po klijentu. kad sve to zbrojim i oduzmem, do 200 linkova postavim na net od kojih prođu 50% (100 linkova). A što se tiče po mjesecu, dođe do nekih 900 postavljenih linkova (700 ih prođu sigurno, ostatak je relativan).
Drugim riječima, potrošim mnogo vremena, a tražim da si uskratim muke.
Hvala još jednom unaprijed za svaki koristan savjet.

Hvala, budem kroz vikend pokušao "raditi" ili barem shvatiti kako funkcionira program pa javim dojmove. Svaka alternativa je dobrodošla. :)

Manuel16 kaže:
Hvala, budem kroz vikend pokušao "raditi" ili barem shvatiti kako funkcionira program pa javim dojmove. Svaka alternativa je dobrodošla. :)

Mislim da imaš i demo, a onda platiš $90, javi mi rezultate :)

Back
Na vrh