• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SEO - Link Building Direktorijima

Davor Bomestar

Legenda
Tu od
27 Lis 2008
Kad sam vec krenuo pokrivati Link Building metode bilo bi glupo da ne spomenemo i svima poznate direktorije. Ali odmah da dam do znanja da nisam bas obozavatelj ove metode a i s vremenom ova metoda sve vise i vise gubi na znacaju iako je jos uvijek dovoljno korisna da se isplati ju koristit. Ali ako informacije koje napisem nisu potpune, detaljne i tocne to je samo zato jer uopce vise ne proucavam zbivanja na tom polju. Trenutacno mi ne treba da ju koristim tj. ne uklapa se u trenutni poslovni plan a ako mi bude trebala outsourcat cu samo da ne moram razmisljat o tome :)

Pa da krenemo malo detaljnije.. Direktoriji su klasicne skupine stranica gdje vi prijavite url, opis, title, mail itd. Onda oni u vecini slucaja nakon 1-2-3 mjeseca pregledaju vasu prijavu pa odluce dali ce vas ukljucit u njihov direktoriji. Problem kod direktorija je taj sto je jedna od najlaksih metoda gradnje linkova pa se spameri masovno koriste njima. Radi tog razloga Google je s vremenom a mozda ce i dalje, smanjivao vrijednost linkova iz direktorija. Nekada ste sa 1000 link dirova mogli biti gazda na trazilicama, danas na direktorije se treba gledat samo kao dodatak link buildingu ali ne kao kljucan faktor. Recimo da bi 10% linkova/truda trebalo otpadati na direktorije.

Iako ni sami generalni direktoriji nisu losi ipak bi trebali malo vise truda ulozit u lokalne i niche direktorije tj. takozvane vertikalne direktorije. Probajte potrazit direktorije od vase regije/zupanije, od vaseg grada, od vase lokalne gospodarske komore, udruge poduzetnika, bilo sto je vezana uz vas posao. Probajte naci internacionalne direktorije vezane uz vasu djelatnost (nichu), probajte neci opcenite lokalne direktorije itd.
Bruno sa www.seo.hr je pisao dosta o direktorijima pa tamo mozete potrazit dodatne informacije o tome.

A popis lokalnih direktorija pogledajte na ovom threadu
https://internetzarada.org/top-lista-domacih-web-direktorija-imenika-t-188.html

Gledajte da direktoriji na koje prijavljujete imaju sto veci Page Rank iako po jednoj teoriji nije lose prijavljivati na nove direktorije bez Page Ranka jer ce njihov vlasnik radit na promociji te ce taj dir jednog dana imati i veci Page Rank. Probajte napravit analizu dali je neki odredjeni dir penaliziran ili ne, ako ne rangira za svoje ime ili ako cak ni sa ukucanim url-om direktorija ga nema na rezultatima to je 100% penalizirano od strane Googla.

Obvezno treba mjenjat tj. kombinirat title-ove jer oni su vam anchor text a nije dobro da svi linkovi koji linkaju prema vasoj stranici imaju isti anchor text. Primjerice trgovina bicikala bi trebala koristi naslove kao "bicikle", "trgovina bicikala", "povoljne bicikle", "bike shop","Bicikle - Bike shop" itd.
Nije lose varirat i sa descriptionom.

Trebali bi gledati da postepeno prijavljujete iz jednog razloga. Kod vecine dirova je biti potrebna provjera no kod nekih to je automatski i ako odjednom prijavite previse linkova automatski cete dobit previse linkova odjednom, zato bolje polako i raznovrsno.

Preskacite direktorije koji su presli u placene i izbjegavajte direktorije koji traze backlink. U tolikom moru direktorija nema smisla placat i postavljati link prema tim stranicama. Vecina dirova kad postanu malo jaci i popularniji postanu placeni tako da nemojte izbjegavati direktorije sa niskim Page Rankom (osim ako je sajt bas penaliziran).

Jos jedna napomena sto sam skoro zaboravio. Ako imate blog, samostalan ili u sklopu stranice (a ja vam svakako preporucam da ga imate) mozete trebate prijaviti svoj blog i u blog direktorije. Dole pod resursi imate stranicu na kojoj ima oko 200ak blog direktorija za prijavit.

Kako prijavljivati?

Rucno :nono
Mozete sami probati rucno naravno uz pomoc RoboForma u koj unesete podatke i onda uz 2 klika ispunite sve porebne podatke, jedina tlaka je ukucavati captchu. Tako sam ja nekad radio.

Submitter Programi

Mozete koristit submitter programe. Sad cu ih nabrojit i vecina ima free/demo verziju za skinut sa odredjenim brojem dirova. Kad ukombinirate sve te programe mozete besplatno putem njih prijavit na podosta direktorija. Vecina su poluautomatski tj. u smislu da vam oni ispunjavaju obrasce a vi izabirete kategoriju ako on nemoze odredit, vi ukucavate captchu te klikcete botun.

Fast Directory Submitter
http://www.fastdirectorysubmitter.com/

Nemam pojma kakav je ali prijavljuje na 2000 dirova a free moze 150.

SliQ Submitter
http://www.sliqtools.co.uk/directory-submission-tool.aspx

Koliko ja vidim ovo je potpuno besplatan semi-automatic submiter koji prijavljuje na 1200 direktorija.

ImWishList Directory Submitter
http://directorysubmitter.imwishlist.com/

Free moze na 80ak dirova, polu automatski a kad kupite original moze na nekih 300ak automatski i jos 200 poluautomatski tako nes.

digiXMAS Directory Submitter
http://www.digixmas.com/directory-submitter.php

Ovaj sam ja davno koristio i prijavio sam na nekih 200-300 dirova. Trajalo je dosta ali stranica mi je dobrim djelom ovom metodom dosla na PR3.

SubmitEaze
http://www.submiteaze.com/
Koristio ga davno ali nema bas previse free dirova za prijavit.

Servisi za prijavljivanje i Outsourcanje

Možete probati na freelance sajtovima potraziti ljude koji ce vam to napraviti za sitno, ako vam se neda traziti postoje gotovi servisi koji vam nude te stvari.

Manual Directory Submission Services
http://manualdirectorysubmissionservice.com/

Nemam blage veze kakvi su, samo sam naletio na ovaj link i cini se povoljno no koristite na vlastitu odgovornost.

Directory Maximizer
http://www.directorymaximizer.com/

Za ove sam cuo dosta dobrih komentara. Ljudi su zadovoljni njima, i mozda su malo skuplji od ostalih al po onome sto cujem svakako se isplati. Salju vam ispis di su sve prijavili i mozete cak kontrolirati koliko brzo vam prijavljuju. Iako ih nisam sam koristio ali da mi treba ja bi definitivno izabrao ove a vjerojatno ubuduce i hocu. Naplacuju 14 centi po direktoriju pa si mozete poceti i sa malim brojem prijava pa drugi put nastaviti sa drugima. Vode evidenciju na koje su vam prijavili pa vam nece drugi put prijavljivati na iste, uglavnom definitivno se isplati kod ovih po meni.

Resursi

Neda mi se sad trazit raznorazne liste s obzirom da imate i programe i servise ali eto ako bas ocete preporucam vam opet ovaj sajt gdje ima ukupno 11,000 dirova raznoraznih a generalnih free dirova oko 2600.
http://www.web-directories.ws/

I ovdje lista od 900 direktorija.
http://www.addurl.nu/

Case study

SEO za vlastitu stranicu sam radio pocetkom ove godine a radio sam ga nekih 2 mjeseca. Vecina stranica s kojih sam dobio linkove su bili direktoriji, iako sam aktivno trazio i druga mjesta. Stranica mi dosta dobro rangira za pojmove koje sam ciljao, negdje oko 3-4 mjesta. No to je na google.com, za google.hr mi je 15ak mjesta losiji ranking.

Case study 2

Dok sam bio radio LB za vlastitu stranicu bio sam cesto u direktorijima opazao jednu domacu stranicu koja je tamo prijavljena. Izanalizirao sam tu stranicu i uocio da je 90% linkova po mojoj procjeni sa direktorija tako da je ranking te stranice potpuno ovisan o direktorijima. Dali je to dugorocna strategija ovisit samo i dirovima? Vjerojatno nije, ali vec nekih godinu dana rangira na 2 poziciji za pojam "oglasnik" na google.com dok je na google.hr na 15 poziciji, sto potvrduje moju tvrdnju da stranica koja ima pretezito inozemne linkove ce dobro rangirati na .com a losije na .hr googlu.
Stranica o kojoj se radi jest..
http://www.malavrata.com

napravite analizu backlinkova pa ce te vidjeti da su pretezito iz direktorija tako da po meni ovo pokazuje da direktoriji ipak jos uvijek nesto vrijede. No da idem loviti taj pojam mislim da bi zgazio i malavrata i plavi oglasnik, mala vrata zato sto na sve te direktorije i ja mogu prijavit a jos bi koristio sve ostale LB metode koje sam nave a plavi oglasnik zato sto ima 165 000 linkova ali su to sve linkovi sa svojih sestrinskih stranica i to su "site wide" linkovi te na svakom napravljenom oglasu se pojavi novi link prema nekoj stranici. Iz tog razloga plavi oglasnik ima toliko linkova, tako da kolicina isto znaci ali sa kvalitnom SEO kampanjom mislim da bi ga se moglo skinuti sa trona.

I posto sam opet umoran od pisanja za kraj necu nis vise pisat nego cu samo staviti c/p jednog komentara.

Outsource manual submissions to relevant and high ranking directories. This has cost me about $50 on average to get 500 manual submissions. Make sure you vary your title, description, and anchor text links(if any) and also make sure to get the list of submissions once the project is done.

I've had niche wh sites go from pr1 to pr4 almost overnight with quality manual submission.

---------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------

SEO Optimizacija

SEO - Link Building Direktorijima

SEO - Link Building Clancima (Article Marketing)

SEO - Link Building s Web 2.0 Social Site-ovima i Besplatnim Blogovima

SEO - Link Building Forumima

SEO - Link Building Blog Komentiranjem

SEO - Link Building CSS Galerijama

SEO - Link Building RSS Feedovima

SEO - Link Building Press Releasevima (objavama za medije)

--
Marketing putem Social Siteova

...evo kad smo već kod link buildinga direktorijima ja pronašao jedan besplatni (2 dana pokušavao skinuti neki submitter tipa Website Submitter ili GSA Auto Website Submitter i ništa ne radi na divljaka) poluautomatski submitter sa otprilike 200 direktorija. Upravo se prijavljujem ali pošto sam puno toga naučio ovdje red je i da ja nešto dam...

http://download.cnet.com/Free-Directory-Submission-Software/3000-2650_4-10851396.html

...program je freeware pa neće biti problema ...

Verovatno ste prijavljivali na milion dirova i nijedan link niste dobili jer na 95% pokazuje pending 24058 link za prijavu itd,cak ima i cifra od 142.843 linova na prijavi i dzaba ste prijavljivali.....kako je boris digo ruke od svog sajta tako su njih 95%.Ako ste prijavljivali preko nekog programa odma da vam kazem da ste se mlatitli bezveze
Evo vam lista trenutno aktivnih dirova i koliko vidim pola sigurno prolaze u direktorijum.
I dalje vrede ovi bedasti linkovi koliko god neko mislio da ne vrede tako da gurnite dnevno 4-5 linka to je 15 min posla
PHP:
www.nexusdirectory.com
findfrom.com
www.cheapdirectorysubmissions.com
exambook.biz
www.makeseodirectory.com
www.alivawebdirectory.com
www.seodirectory4u.com
dmozi.info
matilo.info
letneo.info
entio.info
backlinkregister.com
cglegend.com
www.boardresult.info
www.usersidea.com
www.fame.ws
www.meoogle.com
www.boardresults.info
www.provisage.com
why-merge.com
linksdir.co.cc
www.adwebtiser.com
lambusango.com
www.pbme.net
www.thedir.net
www.universitieslist.info
www.shane-english.com
vestelcpu.com
www.txvb.com
schoollist.info
quicoo.info
www.chhap.org
www.jetneo.com
www.thesitedirectory.com
www.iwebworld.net
www.iwebtool.com
www.acnedirectory.info
www.prodirectory.info
karbonn.com

www.galebdirectory.com
www.uhpresidentscollege.org
www.textspeech.info
amiq.info
aput.info
aurm.info
bbow.info
schoolslist.info
www.bizimplanet.com
tonys-webdirectory.info
www.link2share.com
www.bhhb.info
www.blgg.info
www.bnjz.info

www.cbic.info
www.ivsaturkey.com
www.smsjava.com
www.googlephone24.com
www.code3directory.com
www.directorypsycho.com
zyxe.info
yegu.info
xwdm.info
xrad.info
wygo.info
wwid.info
wsef.info
wpid.info
wemy.info
www.directory.chotoan.com

www.a1primelink.info
sharemyweb.co.cc
www.alkaseo.com
www.thedir.org
ankarahidromobil.org
cemy.info
clsr.info
cqgc.info
cuik.info
exambook.info
www.entale.com
maldito.org
www.webmasteridentity.com
www.allthewebpages.com

www.postyourwebpage.com
www.seourl.net
cuuc.info
cylo.info
dawy.info
dcdm.info
www.urlaid.com

www.webmastersweb.com
www.frienddirectory.info
www.labdirectory.info
www.maxdirectory.info
www.pointdirectory.info

www.thinkdirectory.info
www.safedirectory.info
www.stormdirectory.org
www.linkabundant.info
www.linkancient.info
www.linkbad.info
www.linkbreezy.info
www.linkcalm.info

www.linkcomplex.info
www.linkcurious.info
www.linkdrab.info
www.linkelectric.info
www.linkfuture.info

directory.shocking-news.org
bashdirectory.info
biglinksdir.info
smashingdir.info
trafficdirectory.info
ningdir.info
iglobaldir.info
zdirectory.info
directorywhiz.info
freelinksdir.info
linkzdirectory.info
instantdir.info
iworlddir.info
directry.info
leadingdirectory.info
featureddir.info
linkos.info
directoryo.info
superblinks.info
thewwwdirectory.info
submititnow.info
linkzbox.info
dircorner.info
dircenter.info
yoursitedirectory.info
www.directoree.info
www.addyourlink.in
www.eodp.org
www.links2share.net
www.good-list.com

uebe.info
ugbc.info
vapz.info
vbhn.info
vtcu.info
wasw.info
wdue.info
shikha.info
up7.info
malayali.info
yati.info
www.linkacid.info
www.linkangry.info
www.linkautomatic.info
www.linkbent.info
www.linkbetter.info
www.linkblack.info
www.linkblue.info
www.linkbored.info
www.linkbrainy.info
www.linkaverage.info
www.asfta.org
www.rr10.com
www.xzxf.org

www.addurlsite.net
www.fusiondirectory.info
www.dragonwebservices.co.uk
www.logdirectory.info
www.minddirectory.info
www.realdirectory.info
www.sourcedirectory.info

www.elektronikverobotteknolojileri.com
mrdirectory.uk.to
www.freelinksubmitter.info
newgenresoft.com
diro.ws
www.linkvoyage.com
directory.blfree.com
www.polypat.org
listingsforyou.net
ilinkdirectory.com
www.free-backlinks.info
www.gatedirectory.info
spanot.info
ceero.info
pepico.info
modabi.info
domzo.info
sevio.info
muglo.info
dcel.info
dfgm.info
djab.info
dsim.info
www.cornellbalt.org
swtdex.com
www.babhel.com
gicroo.info
kugco.info
lugco.info
mugco.info
tugco.info
www.thesubmiturl.info
www.abacusseo.com
www.seoservice-packages.com
www.dir-submitter.info

out

...evo samo da kazem da sam zavrsio danas sa

www.easysubmits.com - (prosao sam svih 455 dirova za cca 2 mjeseca) i od toga su me primili na 60-tak zasad .

...danas sam pronasao nesto slicno ali sa 696 free dirova...

http://www.submitterbot.com

...ako netko ima jos nesto slicno bio bih zahvalan

:waving

Evo jos jedna korisna lista sa direktorijuma:

Ako jos neko ima neku dobru listu neka objavi sigurno ce nam svima koristiti.

Recite mi da li ima nekog efekta kada upisem link mog sajta u neki direktorijum koji ima PR 6, a stranicA na kojoj se nalazi moj link ima PR 0?

hallo kaže:

Recite mi da li ima nekog efekta kada upisem link mog sajta u neki direktorijum koji ima PR 6, a stranicA na kojoj se nalazi moj link ima PR 0?
DA

I ja imam jedno pitanje vecina ovih direktorija trazi zauzvrat backlink kako vi rijesavate to i gdje upisujete ovaj html kod koji je obavezan.Da li ovaj njihov backlink mora biti vidljiv na homepage mog bloga evo ovaj link kao na slici

83208624146180259511.png

InFlames20 kaže:
Evo dodao sam u Davorov prvi post još jednu listu pod resurse:

E super :)

iceman kaže:
hallo kaže:

DA

Ok, hvala! ;)

koliko otprilike treba vremena tim siteovima s direktorijima da upišu neki site?
ja sam dosad na 10-15 takvih siteova poslao zahtjev za upis i dao mail adresu..ali za sada nisam dobio nijednu povratnu info. dali je moj site upisan.
(čak sam u dosta slučajeva prihvatio staviti njihov link da bi išlo brže)

Manji dio prihvati odmah a vecina nakon 6 i vise mjeseci. To je glavna spika, ako platis ces upast odmah a ako ne mozes i "besplatno" ali za "godinu dana".
A naravno veliki dio ce te i odbiti ali sta je tu je. Vazno je izabrati dobru kategoriju, npr. ako je domaci sajt treba naci na direktoriju ako postoji kategorija za svoju zemlju pa tamo prijavit.

dbomestar kaže:
Manji dio prihvati odmah a vecina nakon 6 i vise mjeseci. To je glavna spika, ako platis ces upast odmah a ako ne mozes i "besplatno" ali za "godinu dana".
A naravno veliki dio ce te i odbiti ali sta je tu je. Vazno je izabrati dobru kategoriju, npr. ako je domaci sajt treba naci na direktoriju ako postoji kategorija za svoju zemlju pa tamo prijavit.

kako ti to odrađuješ koji nemaš 6 mjeseci i pretpostavljam da ne stavljaš recipročni link?
imaš neki popis direktorijuma koji brzo odrade posao?
evo ja zasad mogu jedino pohvalit www.srbijaspace.com kojima je trebalo par dana.
ako se prijavljujem na strani direktorijum dali moram pod grupu "croatian" ili se nisam zeznuo? :busted

Kada ti neki direktorijum, nakon prijave, putem mejla ponudi nesto ovako ::

100 PR4+ Directory Submissions USD $5
200 PR4 - PR0 Directory Submissions USD $10
300 PR4 - PR0 Directory Submissions USD $15
400 PR4 - PR0 Directory Submissions USD $20
500 PR4 - PR0 Directory Submissions USD $30
1000 PR4 - PR0 Directory Submissions USD $45

Koliko to ima smisla? Da li ovo stvarno vredi?

Hteo bi da testiram na jednom mome sajtu u najvecoj meri promociju putem direktorijuma. Uglavnom 70% bi bili klasicni diretorijumi, a ostalo bi bile ostale metode. Sajt je star oko pola godine i trenutno ima oko 2000 back linkova, PR0 i domen autoritet 43. E sad zanima me da li smem prijaviti dnevno na vise od 10 direktorijuma i eventualno 5 linkova na drugim vrstama sajtova? Gradnju bi radio sa kombinaciom oko 5 deskripcion tekstova i 10-15 anhor tekstova. Da li je takva jedna metoda ok? Pitam jer evo vec par meseci radim link building na jednom sajtu i sajt prakticno stoji u mestu, doduse aleksa rang raste, PR soji, domen autorited je cak blago pao. Pa eto da ne bi opet tracio vreme uzaludno ako moze neki predlog u vezi ove metode.

Back
Na vrh