• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rudarenje hardware

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
28 Sij 2013
Ima li netko da rudari, što je od hardwera trenutno aktualno/isplativo za manji rig u garaži?

Nisam upucen u rudarenje, ali znam da se bitcoin vise ne isplati rudariti, jedino drugi altcoinovi, sad ne znam koji su to.
Ali imas i jos jednu opciju umesto rudarenja. Proof of stake - to ti je kad kupis nekih od altcoinova i drzis ih zakljucanih, i ti time dobijas procenat od toga. dobija se otprilike 5 coinova za mesec, ali zavisi i kod koga si se odlucio da drzis. Ti time podrzavas da mreza vremenom raste.
Kazu da su ovo smislili jer ovo rudarenje trosi mnogo struje.
Znam da ovo moze da se radi sa Ada - cardano i The graph, ne znam kako je sa ostalima conovima, jos sam novajlija u ovoj sferi ali pocinjem da shvatam ponesto :D
Tako napr. ovaj The graph je pre par meseci vredio 0.30 e i eto ga sada vredi 2 e, mozda ce u buducnosti vrediti i preko 50e, jer kazu tehnologija iza tog projekta ima veliki potencijal.

Posljednje uređivanje:
Poceo Etherium pre 3 dana, sa 85mh/s dodje mu nekih 10$ dnevno.
Grafika je Nvidia RTX 3080, koja bi trebalo normlano da kosta oko 700$ ali zbog velike potraznje za grafikama, sve graficke su poskupele su nenormalno. Gledam bas ova moja juce na Ebay-u ide i za preko 2000$.

Trenutno je bull run glavnih kripto valuta. Tako da se isplati i trejdovanje, manjnovanje samo ako vec imas grafiku ili ako mozes da nabavis jeftino

Sad su smislili i PI network, radi na mobilnim. Deluje obećavajuće, ako je sve to istinito.

Posljednje uređivanje od moderatora:
Da, greška, neka moderator obriše link.

A ne bih rekao da je beskorisna, još se ne zna to.

Poceo Etherium pre 3 dana, sa 85mh/s dodje mu nekih 10$ dnevno.
Grafika je Nvidia RTX 3080, koja bi trebalo normlano da kosta oko 700$ ali zbog velike potraznje za grafikama, sve graficke su poskupele su nenormalno. Gledam bas ova moja juce na Ebay-u ide i za preko 2000$.

Trenutno je bull run glavnih kripto valuta. Tako da se isplati i trejdovanje, manjnovanje samo ako vec imas grafiku ili ako mozes da nabavis jeftino
Koliko struje potrosis dnevno?

A ASIC mineri više ne igraju?
Oni stari nisu profitabilni osim ako besplatno imas struju. Ovi novi su profitabilni par meseci dok ne izadje neki novi i tk u krug.

Da, greška, neka moderator obriše link.

A ne bih rekao da je beskorisna, još se ne zna to.
Kada pričamo o kriptovalutama, tehnologiji koja stoji iza istih apsolutno je do sada beskorisna jer za više od godinu dana engagementa sa ljudima i postojanja online nisu uspjeli izbaciti ništa korisno i početi raditi na vrijednosti, mislim da se radi o prevari.

Koliko struje potrosis dnevno?
Videcu na kraju meseca tek sam poceo, 310w trosi grafika znaci 7,4KW dnevno. e sad imas vise nize tarfie i zone tako da stvarno ne znam koliko ce izaci. Drugar koji ima 6 grafika i 200 mh/s kaze mi da mu izadje oko 3000 din ili 30$ mesecno.

Ne isplati se
Ja sam majnovao 2017
Da sam bio pametan i za pare koje sam ulozio u rigove kupio Bitcoin danas bi imao pare
Bolje novac koji planirate potrositi na gpu i rigove potrosite na kupovinu kriptovalua

Nisam upucen u rudarenje, ali znam da se bitcoin vise ne isplati rudariti, jedino drugi altcoinovi, sad ne znam koji su to.
Ali imas i jos jednu opciju umesto rudarenja. Proof of stake - to ti je kad kupis nekih od altcoinova i drzis ih zakljucanih, i ti time dobijas procenat od toga. dobija se otprilike 5 coinova za mesec, ali zavisi i kod koga si se odlucio da drzis. Ti time podrzavas da mreza vremenom raste.
Kazu da su ovo smislili jer ovo rudarenje trosi mnogo struje.
Znam da ovo moze da se radi sa Ada - cardano i The graph, ne znam kako je sa ostalima conovima, jos sam novajlija u ovoj sferi ali pocinjem da shvatam ponesto :D
Tako napr. ovaj The graph je pre par meseci vredio 0.30 e i eto ga sada vredi 2 e, mozda ce u buducnosti vrediti i preko 50e, jer kazu tehnologija iza tog projekta ima veliki potencijal.
Zašto Pi Network deli svoje Pi Coine?

Za to postoje tri ključna razloga:

1. Marketing - kreiranje zajednice pre samog starta Coina, daje prednost projektu da ga milioni spremnih korisnika dočeka. Samo zbog vaše aktivnosti jednom u 24 sata, program obezbedjuje odredjenu sumu Pi Coina kao poklon za "aktivnist". Ostajete uvek informisani kroz program i znate šta da očekujete, vidite kako program napreduje, pokažete prijateljima i oni se uključe, vi dobijete odredjen postotak zbog njih, a sve u cilju da Pi Coin dobije na popularnosti medju korisnicima.

2. Vrednost - kroz dobar marketing dolazi veliki broj korisnika i zainteresovanih ljudi za Pi Network projekat. Medju njima će biti investitora, entuzijasta, ljudi koji imaju neke ideje koje mogu ostvariti kroz ceo projekat. To je ono što će Pi Coinu dati vrednost. Ne samo to, već i zbog sigurnosti da niko nije kopao pod lažnim nalogom, provere i registracija je u toku. Samo Pioniri koji potvrde svoj identitet će dobiti svoj Pi Coin u cripto valuti. To znači da nema varanja i da su samo pravi ljudi dobili šansu da učestvuju u ovakvom programu.

3. Decentralizacija - Sloboda - kažu da je Bitcoin decentralizovan, a opet 90% ukupnog Bitkoina, poseduje 2% korisnika. Pi Coin će biti razdeljen svim svojim Pionirima, a time je uradjena kompletna prava decentralizacija.

Priprema se lepa zajednica u kojoj će svaki Pojedinac dobiti priliku da u saradnji sa kompletnom zajednicom Pionira, kreira nov način digitalnog plaćanja u budućnosti.
Takodje Pi Netvork je prvi projekat baziran na deljenju, znajući da samo tako mogu oživeti svoju ideju.

Da biste Rudarili Pi pratite ovu vezu

Uskoro treba da se otvori pool da se rudari chia. To je nova kriptovaluta koja se rudari preko Hard Diska.

Ima li netko da rudari
Čuo sam da je mnogim rudarima baš svega preko glave, i da su okrenuli sve na pjesmu. :p
Sad, možda to i nije tako, ne znam. :D
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
'...i život joj nije lak...' ;)

Back
Na vrh