• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Redirekcija 10 domena na glavni websajt

pevoje

Član
Tu od
22 Pro 2012
Pozdrav svima.

Koje je vase misljenje o redirekciji 10 novih domena na 1 glavni domen tj. website koji je takodje nov?

Da li koristiti 301 ili nesto drugo?

Zašto bi redirektovao 10 "novih" domena na jedan, sem za spam?

I kako drugačije nego 301? Ne kapiram baš pitanje.

Moj klijent je zakupio 11 novih domena sa kljucnim recima ka kojima stremi.

Na 1 domenu se izradjuje glavni sajt koji takodje ima u sebi kljucnu rec, sad me je zanimalo sa SEO gledista da li sve redirektovati pomocu 301 ili koristiti neke alternative (preko .httaccess fajla ili neke php skripte koja radi redirekt).

Odradio sam jutros 301 redirekciju ali sam hteo da proverim sa iskusnijima sta misle.

Hvala u svakom slucaju.

Naravno da djeluje, dobit će penal sa googla, da ga ni Koperfild neće vratit u prvih 10.000 stranica pretrage...

Neces imati nikakvu korist jer tih 10 domena nemaju linkove prema sebi...

Bas tako nece biti ni koristi ni stete, ja sam masu puta imao slucaj da klijent kupi 10 pa cak jedan i 200 domena. Niti je dobio bolje mesto niti je bio kaznjen sve ostalo pratio sam 6 meseci...

Samo je pitanje da li ima smisla uzeti puno domena...

Svatam ako neko ima sajt MojSajt.com da uzme Moj-Sajt.com sto je skroz logicno moze uzeti i isto za .net, biz, org, info... I time se stiti da konkurencija ne uzme domene...

a) 10 domena neće biti indeksirano
b) neće biti nikakve koristi, ali ni štete jer je to sasvim legitimna glupost

Deni kaže:
Svatam ako neko ima sajt MojSajt.com da uzme Moj-Sajt.com sto je skroz logicno moze uzeti i isto za .net, biz, org, info... I time se stiti da konkurencija ne uzme domene ...

Šta je preopruka i ovoj situaciji kad se kupovinom štitite od konkurencije da vam ne preuzmu TLD domene (net, org, biz, info, eu ...)?
Da li uraditi redirekciju na registru, parkirati domene ili nešto treće ?

lafayette kaže:
Deni kaže:
Svatam ako neko ima sajt MojSajt.com da uzme Moj-Sajt.com sto je skroz logicno moze uzeti i isto za .net, biz, org, info... I time se stiti da konkurencija ne uzme domene ...

Šta je preopruka i ovoj situaciji kad se kupovinom štitite od konkurencije da vam ne preuzmu TLD domene (net, org, biz, info, eu ...)?
Realno i ako parkiras domen ili ako uradis preusmeravanje preko 301 konkurencija nece moci uzeti domen (kupio si ga) i time se stitis da neko ne uzme.

E sad druga je stvar sto neko moze greskom da kuca umesto mojsajt.rs da kuca mojsajt.com tako da je sa tog aspekta pametnije da domen .com preusmeris na sajt naravno preko 301 redirekcije. I tada dobijes tu posetu da je bio parkiran onda bi je izgubio.

E sad neko ide korak dalje na neke od domena iskoristi da napravi sajt, blog, forum... Koji je vezan za maticni sajt... Dok neko uradi samo sajtove koji ce kasnije da imaju link do glavnog i sa time pomogne malo oko seo.

To je sve sta moze sad na tebi je da odlucis sta zelis. Bilo sta da uradis Google te nece kazniti.

Da Google banuje sajt ako ima 10 domena pa svako bi kupi 10 info domena za 10$ preusmerio na neki sajt i Google bi banovao taj sajt.

Meni se cak desilo da je klijent kupio 20 domena i na sve njih bez da je mene pitao prebacio isti sajt. Sa glavnim sajtom se nista nije desilo dok oni drugi koji su bili kopije nisu dobiti dobra mesta neki se nisu ni pojavili na Google.

Deni kaže:
Meni se cak desilo da je klijent kupio 20 domena i na sve njih bez da je mene pitao prebacio isti sajt. Sa glavnim sajtom se nista nije desilo dok oni drugi koji su bili kopije nisu dobiti dobra mesta neki se nisu ni pojavili na Google.

Pitanje sam postavio pre svega zbog toga jer me je interesovalo da li će Google da banuje glavni sajt?

Nebi trebalo da Google banira website jer mnogi jaki brandovi zakupe razne varijante svoje domene pa kada netko ukuca "krivu" domenu ih redirekta na pravu. No opet, jakim websiteovima i brandovima se tolerira puno vise toga. Ako imas novu domenu na koju redirekta 10 drugih exact match domena to bi moglo biti problematicno jer jednostavno nije prirodno.

Bas tako, to je nesto sto nije prirodno i ja svakako ne bih rizikovao sa redirekcijama. Kao prvo ti domeni sa kojih se redirektuje nemaju linkove prema sebi i onda i nemaju neku vrednost a drugo, ako bi da sprecis da konkurencija uzme slicne domene onda je dovoljno ih samo zakupis i to je to.

Kako već gore rekoše, neće se dogoditi ništa.

Nove domene nemaju link profile i nema nikakvog utjecaja ako ih redirectaš na ikakvu domenu.

Osobno imam 2 sajta na koje sam redirectao po 6 domena (naziv brenda.com, net, org, itd) prije 6 godina.

I dalje, naravno, sve stoji ko prvi dan.. nikom ništa.

Ideja je u najmanju ruku bzvze, ako se mislilo dobit nešto na pozicijama s tim.

Duddits kaže:
Kako već gore rekoše, neće se dogoditi ništa.

Nove domene nemaju link profile i nema nikakvog utjecaja ako ih redirectaš na ikakvu domenu.

Osobno imam 2 sajta na koje sam redirectao po 6 domena (naziv brenda.com, net, org, itd) prije 6 godina.

I dalje, naravno, sve stoji ko prvi dan.. nikom ništa.

Ideja je u najmanju ruku bzvze, ako se mislilo dobit nešto na pozicijama s tim.

Po meni bolje umjesto sto je uzeo tih 10domena za redire...da je napravio slicne sajtove tom i postavio link prema svom sajtu tako da bi to bio pun pogodak.Ako grijesim neka neko ispravi.

@Bigli100 to je PBN. Jako gadno ako te uhvati Google, a postali su jako dobri u hvatanju PBN-ova. Ako se odluci neko na ovakav korak, morao bi da sakrije WHOIS domena ili da ih reg na drugo ime, mail, adresu, da se rasporede po razlicitim hostinzima, poredati ih u piramidu (tiers) , nikako svi da upucuju na isti subpage na glavnom sajtu itd.

Nikako ne preporucujem bez detaljnog informisanja o PBN-ovima, posledicama i prednostima.

Ne razumem zasto bih Google kaznjavao Blog stranice koje imaju objavljenu temu sa mnogo zainteresovanih korisnika a u temi ima link ili anchor tekst ka glavnom web sijtu .Ispravite me ako gresim !

nemoj se previše uzbuđivati zbog toga što će biti, što bi moglo biti, što će reći google, što bi bilo kad bi bilo, kako će google, oće li google pohvaliti, oće li google banirati... previše se opterećujete ljudi s google tražilicom...

ako tranutno nema ništa pametnije s tim domenama neka redirekta sve na glavnu

lafayette kaže:
Deni kaže:

Moja preporuka je da parkiras, bas nesto zaradis, ali ako si jak brend onda mozes redirectat na glavni site, no kao sto su neki napisali ence biti niti stete niti koristi od toga. Nekad je to davne devetsto i pete funkcioniralo...

Ja sam probao vise domena sa slicnim sadrzajem da redukujem ka glavnom domenu i google ih je brojao kao link ..

Možda javascript. Ali još bolje postavljanjem u header -> redirect
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=http://example.com/" />

Ali da znaš da gubiš posjećenost tih stranica sa redirect-om. Osim ako sve ne vode na .com npr. kao Google.
Ili npr. da ti je stranica toliko poznata pa da redirektuješ pogrešne riječi domene na glavnu.
Mnoge kompanije su izgubile posjećenost stranica jer su određene popularne domene redirektovale na drugu poznatiju.
Ali npr. postavljanjem svog loga na već uspostavljenu stranicu bi bilo od koristi, a ništa ne mijenjaš. Npr. postavljanje linka koji vodi do glavne domene. Nadam se da je ovo od pomoći.

Back
Na vrh