• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Procesor za kartične uplate?

anarchox

Legenda
Tu od
28 Kol 2010
Postova
996
Zamolio bih nekoga ko ima iskustva sa bilo kojim od vodećih servisa za online plaćanje, da dadne preporuku i mišljenje.
Koristim PayPal i Skrill već godinama ali kao "personal account", međutim često se susrećem sa klijentima koji jednostavno
nemaju PayPal a pogotovo Skrill, a recimo da se radi o relativno malim svotama da bi se isplatilo slanje direktno na devizni račun.

Ono što meni dakle treba je neki payment procesor putem kojeg mogu primati novce koje bi mi neko uplatio "direktno" putem kartice.
Znam da Payoneer podržava ovaj vid plaćanja jer sam i lično plaćao na taj način, međutim ja ne posjedujem Payoneer account.

1. Da li je neko koristio navedenu uslugu na Skrill ili PayPal. Alternativno može i Payoneer.
2. Da li je potrebno imati business account za korištenje navedene usluge i koji su uslovi / ugovor / fee ?

Hvala :waving
 

Tracker

Član
Tu od
10 Ožu 2015
Postova
57
Pozdrav,

planiram otvaranje Webshop-a na kojem ću prodavati robu u elektronskom formatu. Očekujem da će najveći deo kupaca da bude iz inostrostranstva. Trenutno istražujem mogućnosti naplate robe. Za početak bih da moji kupci imaju mogućnost kupovine putem platnih kartica i PayPal-a.

Istražujući, video sam da smo u Srbiji prilično ograničeni što se tiče mogućnosti naplate preko interneta. Koliko sam shvatio imam tri opcije, od kojih su samo dve realne.

1) Prva opcija je robu naplaćujem preko sistema Bance Intese, jer je ona jedina banka u Srbiji koja nudi mogućnosti naplate robe sa karticama iz inostranstva. Problem je što ona radi samo sa firmama i to onim koji ispunjavanju visoke uslove koje su postavili, tako da ova mogućnost u startu odpada.

2) Druga opcija je da otvorim račun u inostranstvu ili da koristim račun nekog od rođaka koji živi u inostrastvu. Ovo sa rođacima je verovatno realnije, ali ne znam da li bi to posle njima pravilo problem, sa njihovim poreskim službama koje verovatno revnosnije prate tokove novca od naših.

3) Treća opcija bi bio 2Chekout. Koliko sam shvatio, oni nude integraciju svog sistema za plaćanje sa sajtovima. Mislim da bih bez velikih problema mogao da ovaj servis integrišem u svoj sajt, jer već imaju gotovi plugin-ovi za integraciju 2Checkout i Woocommerce koji planiram da koristim. 2Checkout nudi i mogućnost povezivanja na Payoneer karticu što mislim da je pogodno sa aspekta poreskih službi, jer ne bi imali uvid u prilive novca :D Za početak radije ne bih prijavljivao nikakvu zaradu, a ako u međuvremenu to preraste u nešto ozbiljnije svakako da bih legalizovao posao. Za sada to nisam u mogućnosti da uradim.

Što se tiče naplate putem PayPal-a, ovde imam mogućnost da za naplatu postavim nalog za PayPal otvoren u Srbiji, jer sada možemo da primamo novac iz inostranstva. Međutim, video sam i da se preko 2Checkout-a može plaćati korišćenjem i PayPal-a.

Imam nekoliko pitanja:

1) Da li je za nas iz Srbije 2Checkout zaista najbolja opcija za webshop sa kupcima iz inostrastva? Ako ne, koje su nam alternative?

2) Da li zna neko koliko je 2Checkout sa Payoneerom skuplja ili jeftinija opcija u odnosu na kombinaciju 2Checkout i kartica iz banke z Srbiji?

3) Da li biste za naplatu putem PayPal-a preporučili da ide takođe preko 2Checkout-a ili na poseban PayPal nalog? Prepostavljam da 2Checkout nudi anonimnost, dok je korišćenje PayPal naloga jeftinije.
 

Cafa

Član
Tu od
26 Svi 2015
Postova
49
Kad nešto prodaješ, kreni od kupca. Koje on kartice ima? Koji on procesor koristi? Kako bi on htio platiti?
 

Tracker

Član
Tu od
10 Ožu 2015
Postova
57
Robu koju planiram da kupim je nešto opšte i može da je kupi bilo ko. Ne postoji način da saznam koje kartice ili procesore koriste moji potencijalni kupci. Zapravo za procesore me ni ne interesuje, jer želim da im za pocetak omogućim kupovinu putem platnih, kreditnih kartica tipa Visa, Master, American Express.
 

sunbeach

U samoizolaciji.
Tu od
17 Lis 2011
Postova
1,243
Zbog toga ti je najbolji 2Checkout jer onda preko njega biraju kako ce da plate.
 
Na vrh