• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuke o odnosima s blogerima

novii

Legenda
Tu od
24 Tra 2009
Postova
966
Ovaj dokument je sastavilo "Društvo Srbije za odnose s javnošću" i prezentovalo svojim članovima, a dokument se može preuzeti sa linka ispod.

Preporuke o odnosima s blogerima - izvor pr.org.rs

5. Blogeri se ne kupuju, kao ni novinari. Pažnja i podrška blogera se zaslužuje radom, kreativnim pristupom i uspostavljanjem odnosa poverenja, a ne koristi.

6. Blogeri su deo zajednice i povezani su sa drugim blogerima i učesnicima online dijaloga. Očekujte da znaju sa kim ste pričali na istu temu, pod kojim uslovima i na kakav način.

7. Ne radite/ne pišite/ne govorite blogeru ono što ne želite da se nađe objavljeno na njegovom blogu. Svaki razgovor i prepisku sa blogerom razumite kao intervju.

8. Blogeri nisu novinari, čak iako to neki jesi po svojoj profesiji. Na blogove se ne odnosi Zakon o javnom informisanju i oni ne moraju navoditi svoje izvore, proveravati i drugu stranu priče, niti objavljivati demantije.

9. Sa blogerima se uspostavlja odnos; odnos se gradi pre i posle potrebe, ne samo u trenutku kada nam je njihova podrška neophodna.

10. Da najbolje razumete blogere i blogove, kao i rastući trend građanskog novinarstva – blogujte i sami. Postanite proaktivni deo blogerske zajednice.

Ovo je samo deo dokumeta, da bi ste ga celog pročitali, preuzmite dokument sa sledeće stranice:

Preporuke o odnosima s blogerima - izvor pr.org.rs
 
Back
Na vrh