• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prelazak na novu ecommerce platformu (Magento)

hedseek

Član
Tu od
20 Svi 2012
Bok svima,

voditelj sam webshopa za jednu trgovinu Hi-Fi opreme (www.sonusart.hr) i nakon 2 godine korištenja Umbraco platforme odlučili smo napraviti tranziciju na Magento.

Budući da planiramo otvoriti trgovinu i u Sloveniji, novi sajt bi trebao biti višejezičan, pa me zanima ima li netko iskustva sa sličnim projektima odnosno kako je to najbolje riješiti?

Dakle, radi se u multiple store rješenju na Magentu, a razmišljamo napraviti zajedničku landing stranicu na domeni sonusart.com ili sonusart.eu pa s nje linkati na sonusart.hr i sonusart.si.

Ipak, pošto je dosad kompletni SEO i marketing rađen na sonusart.hr domeni, možda postoji i sretnije riješenje?

Uglavnom, poanta je imati dvije web stranice koje neće nužno nuditi isti sadržaj (proizvodi, banneri, novosti i sl) pa nije dovoljno ponuditi samo opciju izbora jezika na istoj domeni.

Svaki savjet je dobrodošao :)

Poz,
Marcel

Prvojeris po IP adresi odakle korisnik dolazi.Ako je iz HR preusmjeri ga na HR verziju,ako je iz SI prerusmjeri ga na SI verziju.Uglavnom Developer koji ce raditi to, vjerovatno zna sta i kako ;)

Hvala na savjetu, dobio sam manje više isti od nekoliko ljudi, tako da je ta dilema riješena :)

Osim ove, imamo još neke dileme, a također se tiču SEO priče. Dakle, budući ćemo imati 2 weba na 2 jezika na istom hostingu i na istoj platformi, a s manje-više istim sadržajem, hoće li to gugl vidjeti kao dupli sadržaj i kažnjavati? Recimo da na sonusart.hr objavimo tekst o slušalicama, a na sonusart.si taj isti tekst prevedemo na slovenski.

Druga stvar je sama koncepcija tih tekstova, odnosno je li bolje objavljivati tekstove na Magento platformi ili na Wordpress blogu, koji ćemo integrirati na Magento? Pod pretpostavkom da to gugl vidi kao istu stvar, praktičnije mi je blog voditi na Wordpressu.

I treća stvar, koliko je pametno napraviti posebnu stranicu za stalnu rubriku (mjesečni akcijski katalog) na poddomeni tipa katalog.sonusart.hr? Sviđa nam se riješenje koje nudi ipaper (primjer ovdje), ali radi se o mjesečnoj pretplati koju možemo izbjeći uz kreiranje vlastite stranice sličnog koncepta.

Hvala svima na trudu i ako netko treba pomoć/savjet glede Hi-Fi opreme - tu sam! ;)

Poz,
Marcel

belmo996 kaže:
Prvojeris po IP adresi odakle korisnik dolazi.Ako je iz HR preusmjeri ga na HR verziju,ako je iz SI prerusmjeri ga na SI verziju.Uglavnom Developer koji ce raditi to, vjerovatno zna sta i kako ;)

Back
Na vrh