• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prebacivanje hostinga

Tommmy

Član
Tu od
11 Lip 2015
Znači imam besplatnu hr domenu, i ona mi ne služi za web sajt nego samo za email, a taj email koristim preko gmaila. Hosting za tu potrebu sam uzeo kod jedne hrvatske firme (minimalni paket koji su mi rekli da trebam uzeti).

Međutim, mislim da mi nisu dali nikakve pristupne podatke preko cpanela, kao što ih kod njih imam za ostale web sajtove. Sad sam odlučio prebaciti taj hosting kod NameCheapa.

Ako mi netko može objasniti vezu između mog trenutnog hostinga (tj. da li trebam dobiti i imati pristupne podatke ili ne, ako mi hosting služi samo za email) i gmaila kojeg koristim za slanje i primanje emailova? To sve pitam kako bih što efikasnije napravio transfer na novi hosting, pa eto ako netko može pomoći bio bih zahvalan.

Tamo gdje si zakupio domenu izmjeniš dns zapise umjesto starog hostinga staviš zapise od novog i na novom otvoriš istu mail adresu

Vendetta kaže:
Tamo gdje si zakupio domenu izmjeniš dns zapise umjesto starog hostinga staviš zapise od novog i na novom otvoriš istu mail adresu

Hvala na odgovoru. Ovo s promjenom dns-a mi je jasno, jedino to kako da na novom hostingu otvorim email adresu mi je još malo mutno. Imam full backup sa starog hostinga, je li mi dovoljno da taj backup samo kopiram, ili ću morati i ručno nešto mijenjati u vezi emaila?

Back
Na vrh