• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Povratni linkovi

VladimirBGD

Član
Tu od
20 Stu 2015
Dragi Seo drugari, imam pitanje za Vas.

Radim na dva sajta iste tematike, imam dosta stranica na oba sajta... Zanima me sledece, vezano za povratne linkove.. Da li je Google indexira pozitivno ako recimo na jednoj strani imam link ka strani drugog sajta (slicne sadrzine), a na toj linkovanoj strani drugog sajta imam link ka ovoj prvoj? (po sistemu xy yx)

I da li ako mnogo puta uradim ovo sa ostalim stranicama se rangira kao pozitivno u indexiranju ili ne?

Recimo ako su oba na istom hostingu, ili su na njima adsens reklame sa istog naloga ili ako je kod od analitike sa istog naloga, tada će im smetati ako imaš mnogo linkova.
Ako bi iz svakog 30 teksta postavio po jedan link ka svom drugom sajtu, a da je su članci vezane tematike to ti ne bi pravilo neki preveliki problem.

Svako preterivanje je negativno i biće procenjeno kao spam i doneće negativnost.

novii kaže:
Recimo ako su oba na istom hostingu, ili su na njima adsens reklame sa istog naloga ili ako je kod od analitike sa istog naloga, tada će im smetati ako imaš mnogo linkova.
Ako bi iz svakog 30 teksta postavio po jedan link ka svom drugom sajtu, a da je su članci vezane tematike to ti ne bi pravilo neki preveliki problem.

Svako preterivanje je negativno i biće procenjeno kao spam i doneće negativnost.

Zakljucujem da nije najpametnije za indeksiranje ova moja ideja. :sigh
Mislim da su oba sajta na istom hostingu

Nije to loša ideja ako se radi ograničeno, ali ne treba preterivati.

Ja imam 15 stranica sve su srodne niche, ali su na zasebnim paketima i nisu u istoj c klasi ip adresa. Sve ih linkam medjusobno s jedne na drugu i rezultati su odlicni.

Koliko novih linkova među njima postavljaš na nedeljnom nivou ?

Znam da nije u potpunosti vezano za povratne linkove ali moram da vas pitam. Vec par dana pratim jednu svoju stranicu, doradjujem je adekvatnim sadrzajem i stranica je bila na pocetku 2. strane na google. U medjuvremenu sam postavio nekoliko komentara sa razlicitih IP adresa mislieci da ce me aktivnost i komentari dovesti do prve strane u pretrazi.
Danas proveravam i te strane nema apsolutno nigde, a saltao sam do 8-9 strane u pretrazi.... Kako je to moguce?

VladimirBGD kaže:
Znam da nije u potpunosti vezano za povratne linkove ali moram da vas pitam. Vec par dana pratim jednu svoju stranicu, doradjujem je adekvatnim sadrzajem i stranica je bila na pocetku 2. strane na google. U medjuvremenu sam postavio nekoliko komentara sa razlicitih IP adresa mislieci da ce me aktivnost i komentari dovesti do prve strane u pretrazi.
Danas proveravam i te strane nema apsolutno nigde, a saltao sam do 8-9 strane u pretrazi.... Kako je to moguce?
Previše si spamovao. Gradi kvalitetnije linkove i laganije.

Jokja kaže:
VladimirBGD kaže:
Da li u konkretnom slucaj mozes da uocis greske? Znacilo bi mi za dalji rad
ovo je link jumbo.rs/avio-karte/avio-karte-beograd-amsterdam/

VladimirBGD kaže:
Jokja kaže:
Da li u konkretnom slucaj mozes da uocis greske? Znacilo bi mi za dalji rad
ovo je link jumbo.rs/avio-karte/avio-karte-beograd-amsterdam/
Razmisli kojim tempom bi mogao da trčić da bi istrčao 100 kilometara. Ako budeš trčao prvih par kilometara brzinom 30km na sat, logično je da nećeš tim tempom moći da trčiš do cilja. Isto je i kod SEO. Linkove moraš graditi lagano i u kontinuitetu. Ne možeš danas izgraditi 30 linkova, a sutra da ne izgradiš ni jedan. Trebaju ti linkovi iz sadržaja sa kvalitetnih sajtova. Linkovi iz komentara su niskog kvaliteta, većinom su nofollow, a i previše takvih linkova Google vidi kao spam.

Ako si postavio nekoliko komentara sa dobrih stranica sa jakim DA i PA i da nemaju puno komentara, to ti moze samo pomoci, a ne odmoci. Kontra efekt se postize ako si u jednom danu lupio 100 komentara, to je za Google cisti SPAM i ides dole u trazilici. Do 5-6 linkova na dan je ok.

mrgood kaže:
Ako si postavio nekoliko komentara sa dobrih stranica sa jakim DA i PA i da nemaju puno komentara, to ti moze samo pomoci, a ne odmoci. Kontra efekt se postize ako si u jednom danu lupio 100 komentara, to je za Google cisti SPAM i ides dole u trazilici. Do 5-6 linkova na dan je ok.

Znam da ces se nasmejati ali posto sam pocetnik da mi se oprostiti. Evo sta sam radio: konektovao sam se preko telefona na vise IP adresa i sa istih poslao po 1 komentar. Sve ukupno 3-4 komentara za 2 dana. Gde sam pogresio?
Jel mozes da mi pojasnis sta je DA i PA kako bih vise saznao o tome. Puno hvala :)

Nisi pogrijesio nigdje i pad u rezultatima nije povezan s tim. To moze biti jednostavno google dance. DA je domain authority a PA je page authority. To su seomoz faktori koji su danas standard i zamijenili su davno umrli google pagerank.

Back
Na vrh