• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomoc oko SEO

Tracker kaže:
Radi se o tome da ne bih linkovao te stranice zbog toga što su previše važne, već zbog toga što su deo neke priče. Na primer, recimo da hoću da napravim sajt sa receptima i da na tom sajtu imam priču (svojstva, sastav, cena, i slično) za sve sastojke koji se koriste u reciptima na mom sajtu. Ja sam zamislio da to organizujem tako što će svaki recept biti na posebnoj stranici i da će na toj stranici osim popisa artikala neophodnih za njegovo spremanje biti i linkovi ka pričama za svaki od tih sastojaka. To znači da bi ka sastojcima postojali linkovi od stranica svih onih recepata u kojima se ti sastojci koriste. Uz to, na mom sajtu ekvivalenti sastojcima su mnogo ozbiljniji sadržaji, sa 20-30 stranica A4 formata (naravno ne sve postavljeno na jednoj stranici, već podeljeno po stranicima).

Drugo rešenje bi bilo da na svakom od stranica za recepte unesem i tekstove o sastojcima koji se koriste u tim receptima, ali to bi bilo veliko dupliranje sadržaja što mislim da je još gora opcija.

Ne vidim drugi način na koji bi ovo moglo da se reši.

Interni linkovi su dobri.. Koliko sam ja razumio ovo.

Najbolje bi bilo da sastojke stavis u jednu listu sa strane i da ih linkaš. Da ne koristiš interne linkove unutar samog opisa recepta.

Mislim da bi ipak bilo bolje da linkove stavim unutar samog teksta, jer nije bitno da ih samo "nabacam", već i kojim se redosledom pojavljuju. Da korisnici mogu da prate kroz tekst celu priču. Jeste da bi korisnici morali da se malo "pomuče", jer bi imalo dosta linkova i skakali bi sa stranice na stranicu, ali prosto mora tako, jer će sadržaji koje budem postavio biti obimni i moraju da se tako prate.

Za one koji ne budu hteli da klikću i šetaju od stranice do stranice imaće web shop gde će to moći da kupe, spakovano u jedan PDF fajl, uz još neke dodatne informacije kojih neće biti na sajtu besplatno.

Tracker kaže:
Mislim da bi ipak bilo bolje da linkove stavim unutar samog teksta, jer nije bitno da ih samo "nabacam", već i kojim se redosledom pojavljuju. Da korisnici mogu da prate kroz tekst celu priču. Jeste da bi korisnici morali da se malo "pomuče", jer bi imalo dosta linkova i skakali bi sa stranice na stranicu, ali prosto mora tako, jer će sadržaji koje budem postavio biti obimni i moraju da se tako prate.

Za one koji ne budu hteli da klikću i šetaju od stranice do stranice imaće web shop gde će to moći da kupe, spakovano u jedan PDF fajl, uz još neke dodatne informacije kojih neće biti na sajtu besplatno.

hmm.. nezz na taj način se korisnik zbuni i "izgubi" na stranici. Ja lično mrzim kada imam previše linkova unutar samog teksta, kada otvaram previše tabova i posle nezz ni sam šta sam otvorio.

Mislim da prije svega sajt trebaš prilagoditi korisniku. Ako će već tu klikćati neke "domaćice" sumnajm da će to imati nekog efekta.

Ono što želiš da prodaš da bude u prvom planu, a ovo ostalo sve sporedno. Velik broj podstranica je više nego dobar, al svaka podstranica treba da ima svoj glavni cilj (da se to unovči :) ), a ne da služi za mrežu internih linkova.

To je moje mišljanje, svakako javi kroz određeno vrijeme kako ide :)

Organizacija linkova je stvar potrebe i ukusa, tako da ću videti kako ću postaviti. Meni je samo bilo bitno da znam da li postoji neki razlog, van onog vezenog za korisnički dozivljaj, zbog kojeg ne bih trebao da imam veliki broj internih linkova.

U svakom slučaju, hvala na pomoći :)

Potrebno je imati u vidu da je SEO optimizacija relativno spor proces. Sve promene koje se budu izvodile na stranicama, reflektovaće se na rezultatima pretrage tek nakon izvesnog vremena, nikako ne odmah. I s toga je potrebno optimizaciju izvoditi pažljivo, a ne potvrđene akcije ne izvoditi od jednom u nizu, već jednu po jednu, kako bi mogli pratiti efekte SEO.

Dobre pozicije nema bez kvalitetnog i obimnog sadržaja. U našim uslovima, „obimni sadržajem“ se može smatrati i 50 stranica, ali za optimizaciju na engleskom jeziku procenjuje se da je potrebno da sajt ima 100-150 stranica da bi se svrstao u rang „ozbiljnih“ sajtova. Na isti način reaguju i pretraživači: ne možete napraviti jednu stranicu, optimizirati je za jako popularnu ključnu reč, i očekivati da se nađe na dobrom mestu.

Kada poželimo da nam se sajt, odnosno odredjene stranice sajta nadju u vrhu rezultata pretrage za ključne reči koje postavljamo na stranici, nije dovoljno samo napisati tekst sa dotičnom ključnom reči, već moramo i da prilagodimo samu stranicu tako da pretraživači shvate o čemu je tematika stranice.

^
Najvise treba paziti na copywriting, autorship, odnosno ne kopirati tudji tekst od reci do reci vec preformulisati tekst. Ukoliko je bas problem napisati tri recenice, onda platiti nekoga ko ume.
Za takve stvari G ne prasta.

Kopiraj svoj prvi pasus u pretragu i sve ce ti biti jasno.

Bomba kaže:
Zdravo svima,
molim nekoga da mi pomogne oko pozicioniranja mog sajta na Google-u. Naime, kada u Bing ili Yahoo pretraživaču (a probao sam i sa nekim domaćim ptretraživačima), ukucam "bomba band beograd", sajt se pojavljuje na I mestu na I stranici, a kada to isto uradim u Google-u, mog sajta nema nigde.
Čitao sam dosta o SEO marketingu i počeo sam da čitam i knjigu SEO Fast Start 2011, ali nigde nisam uspeo da pronađem rešenje za moj problem.

Molim nekoga da pogleda sajt www. bombaband.in.rs i ukaže mi na eventualne greške.

Hvala

:waving

Sredi prvo sajt tehnicki. Pre svega "leverage browser caching" ,"specify cache validator" i "defer parsing of javascript". Pritom, nije poenta da se rangiras dobro kada neko kuca ime tvog benda ( ko te trazi naci ce te ) vec da si na prvoj strani Gugla kada neko kuca npr "bend za svadbe".

MilanBGD kaže:
Bomba kaže:
Zdravo svima,
molim nekoga da mi pomogne oko pozicioniranja mog sajta na Google-u. Naime, kada u Bing ili Yahoo pretraživaču (a probao sam i sa nekim domaćim ptretraživačima), ukucam "bomba band beograd", sajt se pojavljuje na I mestu na I stranici, a kada to isto uradim u Google-u, mog sajta nema nigde.
Čitao sam dosta o SEO marketingu i počeo sam da čitam i knjigu SEO Fast Start 2011, ali nigde nisam uspeo da pronađem rešenje za moj problem.

Molim nekoga da pogleda sajt www. bombaband.in.rs i ukaže mi na eventualne greške.

Hvala

:waving

Sredi prvo sajt tehnicki. Pre svega "leverage browser caching" ,"specify cache validator" i "defer parsing of javascript". Pritom, nije poenta da se rangiras dobro kada neko kuca ime tvog benda ( ko te trazi naci ce te ) vec da si na prvoj strani Gugla kada neko kuca npr "bend za svadbe".
Slazem se.Dzaba se rangiras za neku rec koju niko ne trazi.To se zove dzaba ste krecili.

Back
Na vrh