• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomoc oko SEO

mershant

Član
Tu od
31 Lis 2011
Dali moze neko da mi pomogne u vezi oglasioglasi.com
Znaci sta da uradim da izadjem na google sa oglasi oglasi

Mene nema nikako kao da je neki bug ili sam banovan od strane googla

Nisi banovan, google te je uredno indexirao a za taj pojam kod mene si na 10. mjestu.

Kod mene me nema u opste! kazi mi molim te sta mislis koje kljucne reci da stavim i za title da stavim samo oglasi ili oglasi oglasi

mershant kaže:
Kod mene me nema u opste! kazi mi molim te sta mislis koje kljucne reci da stavim i za title da stavim samo oglasi ili oglasi oglasi

nisi baniran, site ti je indeksiran od strane googlea. Ali... prema viđenom, uzmi si bar mjesec dana vremena i educiraj se o tome kako SEO funkcionira. Kreni od ovog foruma jer imaš brdo korisnih informacija, ali baš brdo + link na knjigu koji je stavio dbomestar cini mi se.

Nakon toga ili u sklopu te edukacije postavi poneko pitanje, NHF ali ovako nema smisla jer npr. pitas za frazu "oglasi oglasi" a title na siteu ti je na engleskom jeziku, ne znam sad tocno koji, site ti je pola na engleskom pola na srpskom itd., a to su zbilja osnove osnova. U principu nisam bio siguran za koji jezik tj. trziste je napravljen site, englesko ili srpsko, ali pretpostavljam srpsko ili ex yu?

Raymond kaže:
mershant kaže:

nisi baniran, site ti je indeksiran od strane googlea. Ali... prema viđenom, uzmi si bar mjesec dana vremena i educiraj se o tome kako SEO funkcionira. Kreni od ovog foruma jer imaš brdo korisnih informacija, ali baš brdo + link na knjigu koji je stavio dbomestar cini mi se.

Nakon toga ili u sklopu te edukacije postavi poneko pitanje, NHF ali ovako nema smisla.

Nema smisla da mi kazes par kljucnih reci koje bi bile najbolje za ovakav sajt ?! :sigh

Nakon toga ili u sklopu te edukacije postavi poneko pitanje, NHF ali ovako nema smisla jer npr. pitas za frazu "oglasi oglasi" a title na siteu ti je na engleskom jeziku, ne znam sad tocno koji, site ti je pola na engleskom pola na srpskom itd., a to su zbilja osnove osnova. U principu nisam bio siguran za koji jezik tj. trziste je napravljen site, englesko ili srpsko, ali pretpostavljam srpsko ili ex yu?

E To i jeste problem koji mi nije jasan to je naziv od sasvim mog drugog sajta koji je na cheaplyselling.com
Kako je to moguce ja stvarno neznam. i nije pola pola nego ima da se izabere jezik kada se izabere ENG sve je na ENG

mershant kaže:
Nema smisla da mi kazes par kljucnih reci koje bi bile najbolje za ovakav sajt ?! :sigh

Pa kako da ja ili netko drugi znamo tvoju strategiju koju razvijas s tim siteom? Ja ne znam zelis li se ti s tim siteom pozicionirati npr. na 1. mjesto na Googleu sa KW "oglasi" "oglasi oglasi" "prokleti oglasi" ili nesto osmo... nisam znao ni za koje tržište si namjenio site... evo, mogu te savjetovat, optimiziraj za riječ "oglasi" iako ne znam koliko ti je to pomoglo...

A inace, preko google adwords interfejsa odes na Keyword Tool i gledaš koliko koja riječ ili fraza ima pretraga, pogledaš kako konkurencija stoji pa prema tome odlučuješ koje češ KW-e koristiti, a ne prema tome tko šta na forumu kaže.

Ma znam ja to druze sve nego je problem sto sajt oglasioglasi.com u google pretrazi izlazi kao cheaply selling titl od mog drugog sajta nije mi jasno gde sam pogresio evo ti vidi ovo sada site:http://oglasioglasi.com/ google ga je regstrovao i indexirao kao cheaply selling !!? A moj title je Oglasi

mershant kaže:
Ma znam ja to druze sve nego je problem sto sajt oglasioglasi.com u google pretrazi izlazi kao cheaply selling titl od mog drugog sajta nije mi jasno gde sam pogresio evo ti vidi ovo sada site:http://oglasioglasi.com/ google ga je regstrovao i indexirao kao cheaply selling !!? A moj title je Oglasi

Title na siteu ti je "Oglasi". Vidim da ti je sada site na srpskom jeziku tj. nema više mješavine srpski/engleski. Vjerojatno si prije imao title "cheaply selling" ili sta vec pa ti je google tako indeksirao site. Sada kada si to promjenio, nakon nekog vremena će se to promjeniti i na Googleu.

Bilo je da se izabere ENG i SRB ali nema veze. Nikad mi nije bio titl cheaply selling u tome i jeste problem to je titl od mog ovog sajta cheaplyselling.com pre je bilo kada se stavi ENG naziv sajta je bio "Oglasi Classifieds"
Nesto nije u redu sacekacu jos da vidim dali ce promeniti ali proslo je oko 4-5 dana.

Pozdrav svim forumasima.
Kao nov clan zelim da pohvalim forum i da se zahvalim clanovima na kvalitetnim edukativnim sadrzajima.

Kako ne bih otvarao novu temu i gusio forum pokusacu u ovoj temi da postavim pitanje odnosno molbu za pomoc.

Potrebna mi je pomoc odnosno saveti gde sve gresim oko seo optimizacije on/off page a site je skmcompany. com. Zadrzacu se na cetri bitne kljucne reci a to su: vakumiranje, termoformiranje, izrada scenografije i scenografija. Pozicije nisu lose, ali ni konkurencija nije nesto. Navodim da je pre oko tri meseca komplet srusen site, promenjena tema, title stranica, tacnije cela koncepcija. Znam da sadasnja tema nije nesto za seo optimizaciju ali eto zadesila se bas ta. Takodje predpostavljam da je home stranica problem zato sto je bukvalno prazna zato sam i gurao pojedinacne strane. Kad su u pitanju linkovi i tu vidim da gresim i procitao sam dosta tema i sadrzaja ali tek sam sad u konfuziji pa vas molim ako neko nadje malo vremena da baci pogled i da mi da neke smernice kako bi mi se sve razbistrilo i kako bi nasao pravac u kome da idem.

Napominjem da posedujem jos nekih desetak sajtova kao sto su vakumiranje. com, termoformiranje. com, izradascenografije. com, ... ako se neko ukljuci u temu i ako ima potrebe navescu i ostale. Te domene sam kupio i postavio sajtove jer sam imao u vidu neku mrezu a i ocekujem da i neki od njih se probije na prvu stranu tj neki vec jesu.

Inace nemam tendencije da se bavim seo optimizacijom profesionalno tacnije za klijente, vec za svoje potrebe. Tacnije sajt koji sam naveo je sajt moje firme i imam jos ideja oko internet promocije svojih delatnosti kako na domacem tako i na stranim trzistima i voleo bih da vremenom naucim i usavrsim se oko seo optimizacije kako bih mogao sam da obavljam ovaj deo posla koliko toliko korektno.

Izvinjavam se na opsirnom postu i nadam se da nece biti zamerki pogotovo sto je prvi.
Unapred hvala ...

Nije nikakav problem da otvoriš novu temu kad pokrećeš neko pitanje, pošto je svaki slučaj specifičan. A što se tiče analize sajta preporučio bih ti da prvo odradiš prebacivanje na najnoviju verziju WP.

Što se tiče sajta vidim da ima dosta slika, ali da one nemaju title i alt tagove u svom sklopu. Slika na adresi - http://skmcompany.com/wp-content/uploads/2014/03/izrada-duboreza-na-vratima.jpg - ima veličinu 1.13 MB, a mislim da bi to moglo biti značajno manje. To je onako na prvi pogled što sam video.
Možda bi trebalo razmisliti da se kupi koji promotivni članak na nekim sajtovima koji prate oblast uređenja enterijera sa par linkova.

Novii hvala na brzom odgovoru, izvinjavam se sto nisam bio u mogucnosti ranije da odgovorim.
Sto se tice otvaranja nove teme vac sam poslao pitanje adminima da li je to ok, a tek onda video tvoju poruku.

Evo i o sajtu. Sto se tice wordpress verzije znam da je starija ali imam problem sa temom jer na novijoj verziji wp pola stvari ne radi. Tako da to malo predstavlja problem jer bih morao da menjam temu.

Na zalost starija verzija wp mi pravi i druge probleme kao hakovanje wp i postavljanje nepozeljnih skripti (sto mi se i desilo).

Sto se tice slika znam da su velike ali tad nisam bio toliko upucen pa ih nisam optimizovao za WEB. Jedino da brisem sve pa iz pocetka?

Voleo bih da se jos neko ukljuci u temu kako bi se sto bolje analizirao site (ako svako da svoje misljenje imacemo vise parametara) pa da vidimo sta sve treba menjati pa onda da vidim da li samo brisem slike, da li menjam temu, ... da ne pravim izmene sto puta zbog googlea.

Hvala na savetu za kupovinu linkova iz casopisa. Sto se tice linkova ocigledno je negde problem koliko sam ja uspeo da istrazim sa toolovima koje su preporucili na forumu. Meni prijavljuje jako mali broj linkova, a pogotovo jedinstvenih domena. Imam na desetine mozda i stotine ispisanih blogova na razlicitim free blog siteovima koji izgleda u opste nisu generisani. Sve je linkovano jos pre skoro 2 meseca. Ne znam koliko treba googleu da indexira linkove i u cemu moze biti problem?

Mogu ispisati jedan post sa svim mojim zapazanjima i saznanjima o siteu koji sam naveo kao i problemima koji mozda uticu ali to bi bio malo opsiran post, a i ovako smatram da su opsirni. Ako to ne predstavlja problem rado cu ga ispisati?

Zdravo svima,
molim nekoga da mi pomogne oko pozicioniranja mog sajta na Google-u. Naime, kada u Bing ili Yahoo pretraživaču (a probao sam i sa nekim domaćim ptretraživačima), ukucam "bomba band beograd", sajt se pojavljuje na I mestu na I stranici, a kada to isto uradim u Google-u, mog sajta nema nigde.
Čitao sam dosta o SEO marketingu i počeo sam da čitam i knjigu SEO Fast Start 2011, ali nigde nisam uspeo da pronađem rešenje za moj problem.

Molim nekoga da pogleda sajt www. bombaband.in.rs i ukaže mi na eventualne greške.

Hvala

:waving

Bomba kaže:
Zdravo svima,
molim nekoga da mi pomogne oko pozicioniranja mog sajta na Google-u. Naime, kada u Bing ili Yahoo pretraživaču (a probao sam i sa nekim domaćim ptretraživačima), ukucam "bomba band beograd", sajt se pojavljuje na I mestu na I stranici, a kada to isto uradim u Google-u, mog sajta nema nigde.
Čitao sam dosta o SEO marketingu i počeo sam da čitam i knjigu SEO Fast Start 2011, ali nigde nisam uspeo da pronađem rešenje za moj problem.

Molim nekoga da pogleda sajt www. bombaband.in.rs i ukaže mi na eventualne greške.

Hvala

"bomba band beograd" ako vam je ovo ključna riječ koju želite pozicijonirati što bolje onda morate imati podstranicu optimizovanu za nju. Mislim da bi bilo najbolje naslovnu preurediti malo.

Počeviši od naslova stranice "Bomba band Beograd - Muzika za svadbe".

desc stranice "BOMBA BAND Beograd - Najbolji bend za Vašu svadbu, proslavu ili neko drugo veselje, Bomba bend sa repertoarom bez šunda."

U Naslove h1, h2 isto ubaci "BOMBA BAND Beograd" unutar teksta, nazive slika, alt atribute,

Slike na naslovnoj daji vece rezolucije, vjerovatno ih imas u vecoj rezoluciji. Širina minimum 1900px. i sa CSS-om ovo jos mozes malo bolje urediti mislim. Al to nema veze sa SEO, nego više za vizuelni dojam.

na slike postavi visinu i širinu jer i tu javlja html greške. Eto neke sitnice sigurno neće škodit :)

LP

Bomba kaže:
Zdravo svima,

Hvala

Ciji je ovo sajt: bombaband.webnode.com

Da li i koliko treba voditi računa o broju internih linkova na sajtu? Mislim na linkove od jedne, ka dugim stranicama u okviru istog sajta. Na sajtu na kojem radim najverovatnije bih trebao da postavim i do 20-tak internih linkova ka nekim stranicama, pa me interesuje da li je to mnogo? Mnogo sa aspekta SEO, rankinga ili bilo čega drugog.

Nadam se da pitanje postavljam u pravoj temi :)

Da, treba voditi racuna u smislu da ne treba preterivati i zbunjivati korisnike jer dobar sadrzaj izgubi vrednost sa puno linkova. Zavisi da li u tih 20 racunas i linkove u meniju, futeru i td.
Ukoliko imas neke vazne stranice najbolje je da linkujes njih direktno a ne svaku stavku na koje se one dalje granaju.
Npr ukoliko linkujes stranicu "usluge", nije potrebno da linkujes svaku uslugu pojedinacno koja se nalazi u toj kategoriji, posebno ne sa naslovne stranice jer onda ta kategorija nema nikakvu svrhu.

Radi se o tome da ne bih linkovao te stranice zbog toga što su previše važne, već zbog toga što su deo neke priče. Na primer, recimo da hoću da napravim sajt sa receptima i da na tom sajtu imam priču (svojstva, sastav, cena, i slično) za sve sastojke koji se koriste u reciptima na mom sajtu. Ja sam zamislio da to organizujem tako što će svaki recept biti na posebnoj stranici i da će na toj stranici osim popisa artikala neophodnih za njegovo spremanje biti i linkovi ka pričama za svaki od tih sastojaka. To znači da bi ka sastojcima postojali linkovi od stranica svih onih recepata u kojima se ti sastojci koriste. Uz to, na mom sajtu ekvivalenti sastojcima su mnogo ozbiljniji sadržaji, sa 20-30 stranica A4 formata (naravno ne sve postavljeno na jednoj stranici, već podeljeno po stranicima).

Drugo rešenje bi bilo da na svakom od stranica za recepte unesem i tekstove o sastojcima koji se koriste u tim receptima, ali to bi bilo veliko dupliranje sadržaja što mislim da je još gora opcija.

Ne vidim drugi način na koji bi ovo moglo da se reši.

Back
Na vrh