• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Pomoc oko adsense

plavooki90

Član
Tu od
22 Kol 2012
Dakle digo sam sajt, stavio par novosti i stavio u widget dva adsense coda/oglasa
u pocetku je bilo sve providno tacnije oglasi, ali posle 15 min su ogglasi poceli da se pojavljuju, dali to znaci da su mi odobrili? Takodje hteo bih da stavim oglase u postu, ali ne znam kako pa sam naleteo na yt
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
pa me interesuje da li je ovo ispravno stavljati na ovaj nacin ?
I ako nije problem da mi neko kaze koje su najbolje dimenzije oglasa najbolje za widget i direktno u post. Hvala puno unapred.

Ako ti je odobren Adsens nalog, onda samo postavljaš oglase, nema potrebe da se svaki posebno odobri.

Oglase postavljaš u WP uz pomoć plugina "Quick Adsense", nisi rekao kako si napravio sajta pretpostavljam da je uz pomoć WP-a.

Nedavno je bila prepiska oko najgorih domenzija oglasa - https://internetzarada.org/showthread.php?tid=11795 - i nismo se baš mogli dogovoriti, ali recimo da je za oglase u sklopu članka najbolje neka veća kocka.

To što si digao sajt i postavio oglase nije ni približno dovoljno da nešto zaradiš, taj sajt mora biti dobro posećen, a ako je za lokalno tržište na Balkanu mora biti veoma dobro posećen da bi se ostvarila zarada od Adsensa.

Druze hvala ti od srca.. Inace da WP je u pitanju i nije za nase trziste vec americko.

@Samo jos jedno pitanje, dali trebam nesto na adsense sajtu-panelu ubacit svoj sajt itd, ili samo kodove na svoj sajt i to je to?

Dovoljno je da se kodovo zalijepe,a sajt mozes ubaciti ako zelis da pratis analitycs .

Sve sam to sredio, ali sad imam problem, ne mogu da uklonim visak adsense oglasa, koje sam postavljao preko plugin Quick Adsense? Sve sam pretrazio fajlove, da nadjem kodove nigde nema, pa ako moze pomoc. Takodje ako neko zna kako da prosirim temu, jer ne moze da se vidi ceo oglas. Hvala

Ides pod settings u quick adsense i tamo ih maknes. Ne kuzim te bas, jer ako si ih uspio postavit uz pomoc plugina, maknes ih na isti nacin - uz pomoc plugina odnosno u postavkama od plugina.

Ja takođe imam jedno pitanje. Imam AdSense nalog i zaradu dižem preko Western Uniona, tako od samo početka radim i naviko sam. Eh, sad.. Prijatelj ima isto AdSense nalog, isto preko Westerna diže pare, ali banka je 30-ak km od njega, pa mu je to malo zeznuto. Pa je on mene pitao pošto ja imam račun u banci, da njegova zarada dolazi meni na račun.. Međutim mene je strah zbog mog imena i prezimena, jer na svoje ime i prezime imam SVOJ AdSense nalog, pa da neće slučajno banovati neki od ta dva naloga.. Ili ja bez problema npr. na 5 AdSense naloga mogu upisati podatke od svog računa u banci? Nadam se da ste razumjeli!

Evo kako to izgleda:

Moj AdSense nalog
Moje ime: Niko Neznanović
Isplata preko Westerna na ime Niko Neznanović

AdSense nalog od prijatelja
Prijateljevo ime: Neznam Neznanović
Isplata preko računa u banci na ime Niko Neznanović

Mislim da za takvim aktivnostima nema potrebe, neka prijatelj otvori račun na svoje ime i na taj račun prima svoje uplate od Adsensa.

Verovatno ces dobiti ban,neka prijatelj otvori nov racun u nekoj blizoj banci i neka prima preko bank tranfera,ili ako to ne moze neka ostane onda tu gde je,tj. u toj banci. To mu je jednom mesecno da ode po pare. A ovako postoji rizik da mu ugase nalog i da ne prima ni dinar :)

Molim za pomoc, ne razumem se najbolje...
Pre 2 dana sam otvorila adsense nalog i trenutno mi stoji da mi je kanal juce imao oko 80000 Page views, a 35000 immpressions, 7 cliks, a estimated earnings je 0 i RPM je isto 0. Ne bih rekla da je mali broj pregleda u pitanju ... Da li je to zato sto je tek prvi dan, ili sam ja negde nesto pogresila?
Hvala unapred

Sačekaj da prođe malo vrmena, recimo dve nedelje, nemoj ništa previše sad čačkati. Za to vreme potraži iskustva ostalih korisnika koji počinu u ovom periodu.

Da ne otvaram novu temu... 2-3 godine nisam koristio google adsense, juce mi je izvrsena uplata cekom... za koliko vremena treba cek da mi stigne i da li se u banci i dalje ceka po mesec dana da provere ili se nesto promenilo?

novii kaže:
Sačekaj da prođe malo vrmena, recimo dve nedelje, nemoj ništa previše sad čačkati. Za to vreme potraži iskustva ostalih korisnika koji počinu u ovom periodu.

Hvala puno na odgovoru...a samo jos nesto, oko ovog cackanja? :) Ja sam samo povezala youtube i adsense, a u onom delu my ads pa ad units, custom channel i url channels nisam nista dodavala, to i je sve prazno. Da li bi tu negde trebalo da se kopira link youtube-a ili ne?

Trenutno sam na 120000 ukupnih prikaza, ali na 13 klikova, je l to ok? Hoce li biti nesto od ovoga? :sigh

Sve to zavisi od dosta stvari i kod svakoga je malo drugačije. Potrebno je malo vremena da bi se napravio presek i videlo prosečno kolika je zarada i gde su slabe tačke.

gac12345 kaže:
Molim za pomoc, ne razumem se najbolje...
Pre 2 dana sam otvorila adsense nalog i trenutno mi stoji da mi je kanal juce imao oko 80000 Page views, a 35000 immpressions, 7 cliks, a estimated earnings je 0 i RPM je isto 0. Ne bih rekla da je mali broj pregleda u pitanju ... Da li je to zato sto je tek prvi dan, ili sam ja negde nesto pogresila?
Hvala unapred
Sacekaj par dana, pa udji na Youtube Analitics i tu mozes videti trenutnu procenjenu zaradu, a otprilike oko svakog 15 u mesecu ti prebace tu zaradu na Adsenseu celokupnom iznosu...Znaci samo na YT mozes pratiti otprilike neku zaradu a na Adsense ti prebacuju celokupan iznos sa tog kanala do 15 datuma u mesecu

ixxaaa kaže:
Sacekaj par dana, pa udji na Youtube Analitics i tu mozes videti trenutnu procenjenu zaradu, a otprilike oko svakog 15 u mesecu ti prebace tu zaradu na Adsenseu celokupnom iznosu...Znaci samo na YT mozes pratiti otprilike neku zaradu a na Adsense ti prebacuju celokupan iznos sa tog kanala do 15 datuma u mesecu

Pojavila se neka procenjena zarada, je l se taj broj mnozi sa nekim brojem ili je to to? Stvarno smo crna rupa, tragedija od cifara :lol

gac12345 kaže:
ixxaaa kaže:

Pojavila se neka procenjena zarada, je l se taj broj mnozi sa nekim brojem ili je to to? Stvarno smo crna rupa, tragedija od cifara :lol

Ako si na Youtube videla tu procenjenu zaradu to ti je otprilike to par dolara/eura gore dole...

ixxaaa kaže:
Ako si na Youtube videla tu procenjenu zaradu to ti je otprilike to par dolara/eura gore dole...

Adsense i Youtube pokazuju razlicitu zaradu, je l to zbog kasnjenja statistike YT-a od dva dana u odnosu na Adsense ili su to dve razlicite zarade?

Back
Na vrh