• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pi-Hole

robi052

Aktivni član
Tu od
10 Ruj 2012
Koristi li netko Pi-Hole? Ima li neka bolja alternativa?

Prilozi

• A3771295-3FC5-4A5A-850F-DF37FA4FF420.png
    A3771295-3FC5-4A5A-850F-DF37FA4FF420.png
    55.6 KB · Pregleda: 8

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
28 Sij 2013
Vidiš dugogodišnji sam rpi korisnik al nikad probao pi-hole? Kako to u praksi radi i kako je spojeno u mreži?

robi052

Aktivni član
Tu od
10 Ruj 2012
Spojen je na mikrotik router preko LAN kabela. Namješten je i kao DHCP server, pa preko njega uređaji dobivaju IP adresu. Radi sasvim dobro. Jedino ne može blokirati reklame ako su preko iste domene kao i portal (primjer www.domena.com/ads/nešto.php), ali tu u igru ulazi adbloker. Sve u svemu jako sam zadovoljan

robi052

Aktivni član
Tu od
10 Ruj 2012
Ako nije i DHCP, onda na DHCP-u namjestiš da je DNS server pihole. Mora biti statična IP adresa.

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
28 Sij 2013
Čekaj rpi je spojen samo jednim kablom ubodenim u mrežni port na ruteru?

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
28 Sij 2013
Baš ću to malo testirati, fora mi se čini. Ovaj Firewalla je relativno skup, USD $169.98 sa dostavom, a možda ide i pdv.

robi052

Aktivni član
Tu od
10 Ruj 2012
Baš ću to malo testirati, fora mi se čini. Ovaj Firewalla je relativno skup, USD $169.98 sa dostavom, a možda ide i pdv.
Gold je i skuplja. Ali dobiješ fizički uređaj sa instaliranim softwareom, aplikaciju za mobitel. Za manje urede mislim da se isplati. Ima i više mogućnosti od pihole. Dalo bi se to sve napraviti na raspberrypi, ali dosta truda treba. Koliko vidim tvrtka je iz USA, tako da se plaća carina i PDV. Osim ako nemaš sreće, pa preskoče tvoj paket. Ne znam imaju li EU skladište. Samo za reklame je sasvim dovoljan pihole. Firewall imam na mikrotiku. Imam i VPN na njemu, ali nisam baš zadovoljan.

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
28 Sij 2013
Koje liste koristiš u pi-hole, samo defoltnu koja dolazi pri instalaciji?

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
28 Sij 2013
Thanks (y)
Uoravo testiram AdGuard na rpi, za sada moram priznat da radi ko urica.

robi052

Aktivni član
Tu od
10 Ruj 2012
Thanks (y)
Uoravo testiram AdGuard na rpi, za sada moram priznat da radi ko urica.
Gledam Introducing AdGuard Home i ima neke stvari koje su puno jednostavnije riješene nego na pi-Hole. Recimo podešavanje DOH i DOT, safesearch i dr. Na pi-Hole mi se više sviđa što možeš napraviti grupe za klijente. Pa korištiš različite liste. Svaki ima svoje prednosti.

Probaj molim te otvoriti Forbes ... Na desktopu koristim i adblocker. Ako mi je uključen mogu normalno surfati stranicom, a kada ga isključim javlja se poruka da su detektirali adblocker i da ga isključim. Na tabletu / Safari ne koristim adblocker i odmah mi javlja da su detektirali adblocker

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
28 Sij 2013
Na Forbesu mi s uključenim adblockerom javlja da su ga detektirali, sa isključenim sve ok.

btw probaj AdGuard, instaliran je za 5 minuta i spreman za rad. Okineš u raspbianu ovo i to je to... nakon toga direkt na web sučelje:

Kod:
curl -sSL https://raw.githubusercontent.com/AdguardTeam/AdGuardHome/master/scripts/install.sh | sh

robi052

Aktivni član
Tu od
10 Ruj 2012
Jednostavno ga je instalirati, ali na svježe. Isprobao ga i nije mi baš radio vjerojatno jer se s nečim kolje. Isključio bio pihole, cloudflared, lighttpd. Isprobqo i vratio na pihole i sada mi ništa ne radi. Ni na router se ne mogu spojiti. Internet mi ne radi pa sam sada preko mobilnog

EDIT: Evo uspio povratiti internet. Ostajem na pihole ipak :D

Posljednje uređivanje:

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
28 Sij 2013
Ja sam mislio da se podrazumijeva test na drugoj sd kartici. :oops:

robi052

Aktivni član
Tu od
10 Ruj 2012
Ja sam mislio da se podrazumijeva test na drugoj sd kartici. :oops:
Nemam drugu karticu. Budem jednom isprobao malo detaljnije. Sa pihole imam samo jednu zamjerku.
PRIMJER:
U Google upišeš raspberrypi i u filteru odabereš da ti prikaže rezultate od posljednjih sat vremena. Puno rezultata je spam. Ne znam kako to rade, ali ako otvoriš onda te preusmjerava sa jedne stranice na drugu. Par puta mi se desilo da sam na desktopu morao preko task manager ubiti Chrome jer nisam mogao ugasiti.

I još jedna stvar koja mi se na AdGuard sviđa je da ti prikazuje zašto je blokirano. Npr kod pihole mi nije radila YouTube povijest dok nisam skužio da morPam odblokirati s.YouTube.com da bi radila. Stavio tu domenu na whitelist i sada radi. Za upstream koristim cloudflare server iz Zagreba preko https (DOH). Na webu od AdGuard vidim da ni preko TLS nije komplicirano postaviti (DOT). Preko DOH mi radi super brzo. Isprobavao na fast.com da vidim brzinu i 150/13 mi bila od 150/15

Na vrh