• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Payoneer - deru momacki :)

m1l4n

Dobro znana faca
Tu od
5 Lip 2012
Ovi iz payoneera deru ko ludi, znaci za svaku sitnicu skidaju novac. Za provjeru stanja racuna na bankomatu skinu 1$ znaci stvarno nije normalno.

dxv6objd2820nzwkkyhb.png

Tacno bezveze, ali dobro mozda ce kasnije to biti neprimjetno, mada vidjecemo :)

Našli načina da skidaju novac od onih kojima trebaju njihove usluge.

"mozda ce kasnije to biti neprimjetno"

To tek kad ljudi masovno krenu napuštati payoneer ili se pojavi konkurencija onda tek će se nešto mjenjati.

Ma tacno su ludi, znaci svaki mjesec 3$, svaka transakcija minimum 2$, provjera stanja na racunu (preko bankomata) 1$, aktivacija kartice 24$ i ko zna sta me jos ceka :)

Za podizanje na bankomatu fee je 3$ + 3%, ali to ste vjerojatno znali i prije nego ste narucili karticu.. Lakse mi je platiti taj fee nego svaki puta u banci objasnjavati odakle mi lova.

Ma dobro nije to neki veliki fee ako su vece pare. Jer se ne osjeti toliko. A i payoneer ima dosta prednosti npr. za razliku od PayPal-a na kojem trebam cekati 30 dana da mi legne isplata :)

@m1l4n - Verovatno si uzeo Payoneer karticu preko nekog partnera, zato imaš i aktivacijski fee i fee za mesečno i godišnje održavanje kartice.

Ja sam uzeo direktno od njih i sve mi šljaka normalno.

@hajro - Nisu oni od toga ti uzeli samo ~5KM ($3.15), ovo ti je ostalo sve uzela banka koja poseduje taj ATM. Ja sam do sada podizao novac na ATM-u od Nova Banka AD i Raiffeisen i nisu mi uzimali ni dolara više, čak kad gledam i po kursu (xe.com/ucc/) uzmu i manje od potrebnog :)

EDIT:

Evo da uporedite naknade kada uzmete karticu direktno od payoneer-a i preko partnera:

Partner - http://d.pr/i/QMuT
Payoneer direct - http://d.pr/i/Ojg5

@IxGuru ti znaci nemas uopste mjesecni fee za odrzavanje kartice? I da uzeo sam preko partnera :)

djetlic kaže:
Lakse mi je platiti taj fee nego svaki puta u banci objasnjavati odakle mi lova.

Ključna rečenica.

A mali savet, mislim da kada nemate para na računu, neće vam skidati mesečno ta 3$ za održavanje ili šta već.

Ne, nemam, al' imam godišnji maintenance koji me izađe povoljnije.

@Dzo - Upravu si, neće i to je takođe ključno u odabiru koja vrsta Payoneer kartice :)

Ne znam čemu ovaj thread, o svemu si mogao da se inormišeš na samom sajtu Payoneera ili čak ovde u Payoneer threadu. Provizije su ok za uslugu koju pružaju, niko te ne bije po ušima da proveravaš stanje na bankomatu, čak sad imaju i app za mobilni gde možeš pre dizanja da proveriš stanje. Meni Payoneer odgovara, mislim da trenutno ne postoji bolja opcija sa manje cimanja, kad je u pitanju primanje novca.

lxGuru kaže:
@m1l4n - Verovatno si uzeo Payoneer karticu preko nekog partnera, zato imaš i aktivacijski fee i fee za mesečno i godišnje održavanje kartice.

Ja sam uzeo direktno od njih i sve mi šljaka normalno.

Meni sad nista nije jasno..mislim da sam na ovom forumu procitao da ispadaju manje provizije ako se kartica naruci preko partnera.. Ja sam je narucio preko Elance i trebala je da stigne do prvog ali jos je nema tako da ne mogu nista da kazem koliko uzimaju.. Znam da kada povucem sa skrill-a novac, na racunu mi uvjek bude 7e manje. Banka uzima 2-3e, ostalo Skrill, iako pise sa uzimaju samo 1.8. I da,evo vise od godinu dana redovno povlacim novac sa skrilla i jos me niko nije pitao odakle mi..

m1l4n kaže:
Ma tacno su ludi, znaci svaki mjesec 3$, svaka transakcija minimum 2$, provjera stanja na racunu (preko bankomata) 1$, aktivacija kartice 24$ i ko zna sta me jos ceka :)

Mmmm, ajd aktivacija.... al ostali troškovi, evo moja banka:

Mesečno ~3dolara (u dinarima, naravno)
Svaka transakcija na bankomatu koji nije njihov oko 2$ minimum
Čak se i pregled stanja sa bankomata naplaćuje, mislim 15 ili 25 din...

Inače, nije svaka transakcija 2$ minimum. Možeš koristiti karticu i u radnjama, tada se to ne plaća.

m1l4n kaže:
Ma dobro nije to neki veliki fee ako su vece pare. Jer se ne osjeti toliko. A i payoneer ima dosta prednosti npr. za razliku od PayPal-a na kojem trebam cekati 30 dana da mi legne isplata :)

Ako radiš freelance pa ti ljudi uplaćuju na paypal možeš potvrditi transkaciju kao "processed" u "details" dijelu transakcije - osoba potvrdi i u roku od 5 minuta su ti novci dostupni :)

Cheers

M00nlander kaže:
m1l4n kaže:

Ako radiš freelance pa ti ljudi uplaćuju na paypal možeš potvrditi transkaciju kao "processed" u "details" dijelu transakcije - osoba potvrdi i u roku od 5 minuta su ti novci dostupni :)

Cheers

Budu oni meni dostupni, ali opet moram cekati 1 u mjesecu da bi mi pare bile prebacene na karticu, jer sam iz BiH i imaju kao ta neka ogranicenja :)

Ako ti je transakcija potvrdena netrebas cekati prvi u mjesecu, mozes isplatiti kad oces, fee je 5$ fixno bez obzira na sumu.

m1l4n kaže:
M00nlander kaže:

Cheers

Budu oni meni dostupni, ali opet moram cekati 1 u mjesecu da bi mi pare bile prebacene na karticu, jer sam iz BiH i imaju kao ta neka ogranicenja :)

I ja sam iz Bosne, pa ne cekam 1. da isplatim.

1. Imas opciju da ti odmah prebace na karticu($5 provizija cini mi se) .
2. Imas opciju da cekas 3-4 dana da ti prebace, a da ne placas proviziju.

Jok. Withdraw je besplatan svakog prvog u mjesecu i tad je automatski, a ako hocete sami isplatiti, fee je 5$ i to mozete napraviti bilo kad. Bilo koja od ovih opcija traje 3-5 radnih dana. Novac nikako nemozes dobiti odmah jer bilo koja banka nemoze odma obraditi transakciju.

Momci za razgovor o PayPal imate PayPal temu.

Također postoji još jedna Payoneer tema na forumu. Međutim ne kršite nikakva pravila pa slobodno možete nastaviti raspravu.

Meni je uvek u roku od tri dana novac bio na raspolaganju. tako da nekada tih $5 i nije neka

para ali se nakupi ako bude više povlačenja u toku meseca . :)

Back
Na vrh