• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Novo upozorenje od googla...POMOĆ

westopic

Aktivni član
Tu od
22 Lip 2015
Vec drugi put mi šalju ovo upozorenje, navodno sam to rijesio promjenom teme gdje se prvi oglas uopšte ne vidi kad se tek udje na stranicu,a adsense mi opet šalje ovo upozorenje:
Veliki oglasi na vidljivom dijelu stranice na mobilnom uredjaju

Hoće li mi neki stručnjak napokon reći sta treba da uradim kako treba pa da mi vise ovakva upozorenja ne dolaze.

Ima i ovo na engleskom:

Violation explanation

Publishers may not implement Google ads in a manner that disguises the ads in any way. In order to maintain a good user experience, it is important for publishers to clearly distinguish Google ads from site content. This includes, but is not limited to: site layouts in which the ads push content below the fold on mobile devices; placing 300x250 or larger ad units above the fold on a mobile optimized site.

napisali su jasno šta ti zameraju. velike reklame (320x250 i veće) pre preloma strane, na stanama optimizovanim za mobilni.
otvori sajt sa različitih mobilnih telefona ( i uspravno i po širini ) i vidi da li se prikazuju stvarno velike.
kako si ti kreirao reklame? sam ili nekim pluginom? možda je problem u pluginu? ili si responsive ubacio u neku widget? slutim ovo treće i widget ima fiksnu neku veliku visinu.

Pa stavljam reklame preko plugina ad injection i velicine su 336x280. Mada sam sad prvu reklamu stavio 300x120, a u sredini teksta 336x280, a trecu zadnju 300x600. Valjda je sad sve uredu.

možda bolje da predješ na google adsense plugin, tako sigurno neće biti greške.

Back
Na vrh