omma987 kaže:
Pa upravo i ja tako mislim... jer ako panda ide na sve adekvatnije i kvalitetnije sadrzaje sa bas informacijama bla bla bla.. i ako sve vise razmislja ko covjek onda bi bilo realno ocekivat da se pocne to gledat...
mislim vec dosta stranica vidim da koriste ovu autorifikaciju, pa me to malo zainteresiralo... bio bi red probat... al eto sve cekam da neko ko zna nesto o ovome odgovori, koliko je zapravo autorifikacija bitna za indexiranje clanaka (ne same stranice, vec bukvalno clanaka)
Jasno, i ja razmišljam u tom pravcu.
Mene muči konkretno nekoliko dilema pa evo ovde ću ih i napisati, možda se nađe neko ko je testirao da odgovori, i možda razvijemo konstruktivnu diskusiju iz koje ćemo nešto svi zajedno naučiti.
Evo dilema koje me muče:
1. Ukoliko radimo SEo na više projekata, da li je korisno za sve njih koristiti autorizavijusa istog G+ acaunta. Postoji opcija da se autorizuje više sajtova, ali da li će to dati isti efekat, ili pak za svaki sajt ta koji se radi SEO razvijati novi G+ acaunt ? Ili možda sa jednim acauntom pokrivati sajtove iz jedne niše, tj da se ima različit G+ acaunt za svaku od različitih niša koje se rade. Ja sam nekako najbliži ovom rešenju.
2. Da li autorizaciju raditi za svaki od članaka posebno, tj na kraju svakog od članaka da stoli link, ili pak možemo uraditi na jednom mestu za ceo sajt i da to da efekat ( nešto tako je urađeno koliko sam video za sajt:
http://www.pametnioglasi.com/ i on je prvi sa autorizovanim profilom za frazu Optimizacija sajta. Može se videti da je autorizacija urađena na jednom mesti za ceo sajt, u sidebaru, ispod levog menija )
3. Da li je bitnije koliko je profil aktivan, tj. koliko drugih sharuje sadržaje G+ profila, ili koliko ima drugih profila u čijim se krugovima nalazi. Konkretnije kako se meri popularnost G+ profila ?
4. Da li je korisno raditi i link building za G+ profil, gde bi linkovi dolazili i sa drugih a ne samo sa autorizovanih sajtova ?
Eto, ovde su neka od pitanja koja me muče. Bilo bi dobro ako neko ima odgovore, možda neke pokazatelje na već urađenim projektima il nešto slično da se uključi. Pa da na kraju izvučemo neke zaključke vezane za ovo, jer ovo je definitivno uz Guest posting i co - citations nešto što će nam svima trebati u narednom periodu.