• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Natjecaj za najbolji SEO post na forumu

im warrior rece da se nece ukljuciti, izmedju ostalog i jer "nije toliki SEO znalac", a vidjeli smo njegov pobjedonosni clanak sa psoslog takmicenja. Smatram da je na vecinu ovo djelovalo demotivirajuce i da je pogresan pristup. Realno, ovde ima 2-3 osobe koji mogu napisati savrsen clanak na temu, dok ostali malo kaskaju za njima. Ipak, to nije razlog za ne pokusati i ne nauciti nesto usput..

Evo, i ja cu napisati nesto a smatram da mnogi mogu bolje:D

Problem je i kod toga šta je puno teže napisat ovako usko tematski post, nego napisat nešto opširno o zaradi i o nekakvoj metodi zarade o čemu pišemo iz vlastitog iskustva. Možda je DV triba sačekat sa postanjem svog posta jer je to sigurno demotiviralo ostale za glavnu nagradu, a malo je onih koje bi takav post potaka da oni napišu još bolji.

Ne vidim zasto bi ista demotiviralo ostale. Pa uz dosta truda puno toga se moze postic (i pobrat lova). U najmanju ruku imamo 3 nagrade a samo 2 prijavljena tako da cisto da je neki solidan post vec se moze zaradit $40. S obzirom da freemind-ov post nije bas u potpunosti odradio post po smjernicama natjecanja to mu je recimo neki minus, tako da je svakako moguce osvojit i $80.

Sto se tice DV-ovog Google Dominationa, nisam htio komentirat prije zavrsenja natjecanja ali posto vidim da ste "demotivirani" onda cu ipak dati svoj osvrt sada.
Njegov post svakako konkurira za pobjedu, osobito u situaciji kad drugih natjecatelja ni nema ali moram reci da definitivno nije nepobjediv. On si je stvarno dao truda i napisao veliki vodic i to zaista cijenim. Ali prije pocetka natjecanja sam jasno rekao da duzina nije glavni kriteriji za odlucivanje vec "korisnost" tj.vrijednost informacija. S obzirom da se dobar dio tog materijala vec mogao naci na forumu i s obzirom da fali u detalje pokrivenost nekih segmenata nebi rekao da je njegov post pretplacen za pobjedu. Netko tko slozi post samo 25% duzine od njegovog a budu kvalitetnije informacije, taj post ce pobjedit. Ne znati da kraci znaci da je manje truda ulozeno, netko ce mozda vise truda ulozit nego DV i slozit kraci post. Znaci duzina nije veliki plus. Njegov vodic je dobar kao post koji je slozio puno vaznih stvari u 1 temu i tu mu je glavna vrijednost ali kao netko za koga recimo se moze reci da sam iskusan u SEO-u moja procjena je da informacije nisu bas vrhunske kvalitete. Naprimjer, samo o Article marketingu se moze napisat toliko dugacak post sa svim onim detaljima ukljucenim u cijeli proces. U post panda svijetu preporucat prijavljivanje jednog te istog clanka na puno article direktorija je meni pomalo upitno. Tu se moze toliko ici u detalje i pruzit "hands on" informacije, tako da nebi preporucio nikome da bude demotiviran. Naprimjer, ja sam nakon pande osjetio drasticno smanjenje snage article marketinga. Pa ja bi mogao napisat cijeli thread kako smo ja i moji team u firmi trazili article dirove, provjeravali ih u grubo, pa provjeravali u detalje. Kakav nam je postotak indexacije takvh clanaka bio cak i kad smo koristili unique text za svaki article directory. Samo hocu reci, moze se ici u dubini JAKO, i zato mislim da netko tko se odluci za jedan segment i potrudi se oko toga da lako moze napisat vrlo kvalitetan post.

Naprimjer ovo su primjeri nekih napredih metoda:
http://kaiserthesage.com/advanced-link-building-strategies/
http://kaiserthesage.com/buy-paid-links/

I vec tu vidimo da ima jos puno metoda u SEO svijetu, jos puno toga ima u SEO industriji.
Ali za to doc na ideju samo se treba malo aktivirat i bacit u istrazivanje, a to i je smisao ovog natjecanja, da cete pripremajuci neki post, cak i ako ne pobjedite, puno toga naucit jer ce vas "natjerati" da istrazujete i citate. Pa samo da procitate taj blog sto sam sada dao link i stale postove vec cete naucit strasno puno, a i doci na ideje sta da pisete. Naravno ne savjetujem da prepisujete ali mozete doci na ideju, uz istrazivanje nac jos 4-5 drugih kvalitetnih postova o nekoj temi, slozit sve to u jedan kvalitetan i dobit nagradu. Kad je malo kandidata puno vece su sanse da se osvoji nagrada i zato me cudi da se nije bar jos nekoliko clanova se uclanilo na natjecanje. Tako da koliko god "SEO" tema bila uska i suzava izbor to je ujedno i prednost za one koji se potrude.

Ja sam počeo da pišem već davno,nemam velikog iskustva ali imam par ljudi koji mi pomažu te daju metode i ideje,te čitam i obrazujem se svaki dan,ja to pokušavam da isprobam i lijepo objasnim,na kraju ću napraviti neki sklop i složiti smislenu cjelinu koja je meni pomogla a time će i vama,što i jest bit,neću ništa više govoriti dok ne napišem jer možda i ne stignem jer idemo polako i provjereno,nije mi nagrada glavna,ali bi svakako dobro došla i razlog je pisanja,ali bit mi je da koliko pomogne mene toliko i vama koji čitate a pogotovo želite da isprobate i imate koristi.Pozdrav!

Sto neko ne napise On page SEO clanak mislim da bi to svima koristilo.

Nije mi namera bila da demotivisem ljude, ali stvarno iz tog posta ja sam naucio o onpage seo-u vise nego iz svih kurseva i svih foruma koje sam pregledao/posetio. Nigde nisam nasao do sada tako detaljnu analizu. Preporucujem svakome da procita i prouci taj post ako nije do sada.

Ironija il' sta li...

Čova napravi takmičenje i napravi najbolji post, jedino što ne može učestvovat.

Po meni zasad najbolji David Victor.

Al kontam da ladno neko može biti prvi s obzirom da evo koje mane vidim kod ovih i poredak po mom ukusu (naravno ne dajem sugestiju da ovo treba biti ovako na kraju, jer će biti nako kako Davor kaže)...

1. David Victor (Pokupio pola threadova postojećih od bomestara)
2. freemind (Ne vidim baš praksu na prvom koraku za ljude, ali nije loša poenta, ovo je ujedno i ono što Panda želi postići. Takođe nije sve u dijeljenju jer nije sav sadržaj takav da ga ljudi dijele, što je već uputio kolega tryengraved).
3. Maslesha (Primjenljivo samo na određene vrste biznisa).

Tema naravno još postoji mnogo... Evo i nekih ideja koje bi možda bile korisne, a koje mogu objediniti i pokazati u praksi kako odraditi ovo što ovi gore neki spominju...

1. Total Wordpress SEO (Praktična primjena Davorovog Onpage tutorijala na nekoj temi i jednoj Wordpress instalaciji).

2. Total Joomla SEO (Praktična primjena Davorovog Onpage tutorijala na nekoj temi i jednoj Joomla instalaciji).

3. Offpage SEO u praksi (Konkretno nabrojati sve ovo što se spominje na drugim temama guest blogging, article marketing, press release, slanje u direktorije, video marketing, promocija dijeljenjem dokumenata i korisnih datoteka, link baiting, answer siteovi, web 2.0, socijalni signali i dati primjer tudjeg linka na datom izvoru, znaci print screen i zaokruziti i prakticno pokazati sta je to sto svi ganjamo i dati na uvid pocetnicima)

4. Panda i efekti (Ovaj moze imati 300 rijeci i odnijeti pobjedu po mom misljenju jer, ne znam dal na domacem webu postoji ijedan clanak koji ovo pokriva).

5. HTML5 i implikacije na SEO (Pogledat u buducnost malo)

6. Pozitivne i negativne SEO strategije

7. Kako rade pretrazivaci (Ko zna osnove, razumjece bolje i SEO)

8. Yahoo i Bing SEO (Isto za pobjedu)

...

Iskreno, ja sam mnogo više očekivao od ovog takmičenja tj veći odziv. Ko zna, možda ostali taktiziraju i 2 dana pred kraj izbace neke extra teme. :) Ima još vremena, videćemo...

SEO je opširna oblast i ima milijardu tema o kojima se može pisati. O Google places sam ja istraživao u prethodnom periodu pa sam odlučio da sklopim neki osnovni vodič koji može da bude koristan nekome, nadam se.

Ne vidim zašto bi bio problem i drugima da napišu neku reč o nekom segmentu SEO koji nije zastupljen na forumu. Ne može ništa da se izgubi, samo da se dobije. Učinićete nešto korisno za zajednicu, proširiti znanje istraživanjem i možda uzeti koji $. Pored toga, to može da bude i dobra reklama za vas gde možete da se "brendirate" i steknete reputaciju experta ili čega već... Okreni, obrni - win-win!

Evo ga i moj clanak. SEO nakon Pande

Sve napisano sam istrazio i raspitao se u poslednjih 6-7 dana, pa mi oprostite ako ima gresaka i nebuloza, slobodno ispravite potrebno. S obzirom na temu, sve informacije sam vadio medju clancima mladjim od oktobra 2011, a zatim trazio potvrde za iste na drugim mjestima, online i offline, radi autenticnosti. Imao sam i strucnu pomoc za svaku nedoumicu kao i smjernice koje su mi pomogle da sve vazno strpam u jedan clanak.
Vecinu spomenutog ja licno jos nisam probao/iskusio ali mislim da ne treba spominjati da sad hocu.
Iskreno, iznenadio sam se koliko je moguce nauciti/istraziti za tako kratko vrijeme.

Sad odoh na slavu da se napijem.

Predlog: Social Media Marketing

Aktuelna tema na forumu a nasao sam kvalitetne teme stare i 2+ godine i jednu koja pokriva samo Twitter.
Ne treba spominjati sta bi znacilo za pocetnike

tryengraved kaže:
Predlog: Social Media Marketing

Aktuelna tema na forumu a nasao sam kvalitetne teme stare i 2+ godine i jednu koja pokriva samo Twitter.
Ne treba spominjati sta bi znacilo za pocetnike

To bas i nije tema SEO natjecanja ali mislim da bi se mogao napisat i post o koristenju SMM-a za SEO.

Sa 200$ mozemo, npr:
Kupiti hosting, par domena, 20 unique clanaka i poceti zaradjivati.

Sa 80$ mozemo:
Razviti sajt sa 10 unique clanaka i izvesti zenu na veceru.

Sa 40$ mozemo:
Platiti vodu i stubiste i izvesti zenu na veceru.

Ili nesto slicno. (izaci na veceru i platiti 10 zena:D)

Prilicno motivirajuce, rekao bih.

tryengraved kaže:
Sa 200$ mozemo, npr:
Kupiti hosting, par domena, 20 unique clanaka i poceti zaradjivati.

Sa 80$ mozemo:
Razviti sajt sa 10 unique clanaka i izvesti zenu na veceru.

Sa 40$ mozemo:
Platiti vodu i stubiste i izvesti zenu na veceru.

Ili nesto slicno. (izaci na veceru i platiti 10 zena:D)

Prilicno motivirajuce, rekao bih.

E pa kad si tako postavio stvari, sad mi krivo sto cu se olaksat za $300 hehe.

Htio sam reci da me cudi malo ne-kreativnost clanova, jer zaista mislim da se moze pokriti stotine tema u SEO-u, da nije tako sajtovi poput seomoza nebi svaki dan objavljivali kvalitetne textove. Naprimjer, nedavno sam procavao malo dublje SEO za e-commerce sajtove, mislim da tu ima svega, moze se sloziti posteni tutorijal za te stvari. Iako na nasim podrucjima i kod clanova ovog foruma nije toliko rasireno ipak mislim da bi samo od dobrog On-Page SEO-a moglo se ostvarit solidne rezultate. Npr. postoje affiliate web store-ove gdje se isto to moze iskoristit a s druge strane, takav text nebi pomogao bas svima ali netko bi mogao dobit posao kao webmaster/SEO/project manager na websajtovima lokalnih firma koje vec imaju web shop/store. Iako ima mnogo kvalitetnih clanova ali jos uvijek imam dojam da mnogi na ovom forumu jos uvijek ne shvacaju stvarnu vrijednost "znanja" za vlastitu karijeru, sta god to bilo.

No, sta je tu je, natjecanje ubrzo zavrsava, a slijedece natjecanje nece tako skoro a i ako bude vjerojatno ce biti manji nagradni fond.

Back
Na vrh