Ne vidim zasto bi ista demotiviralo ostale. Pa uz dosta truda puno toga se moze postic (i pobrat lova). U najmanju ruku imamo 3 nagrade a samo 2 prijavljena tako da cisto da je neki solidan post vec se moze zaradit $40. S obzirom da freemind-ov post nije bas u potpunosti odradio post po smjernicama natjecanja to mu je recimo neki minus, tako da je svakako moguce osvojit i $80.
Sto se tice DV-ovog Google Dominationa, nisam htio komentirat prije zavrsenja natjecanja ali posto vidim da ste "demotivirani" onda cu ipak dati svoj osvrt sada.
Njegov post svakako konkurira za pobjedu, osobito u situaciji kad drugih natjecatelja ni nema ali moram reci da definitivno nije nepobjediv. On si je stvarno dao truda i napisao veliki vodic i to zaista cijenim. Ali prije pocetka natjecanja sam jasno rekao da duzina nije glavni kriteriji za odlucivanje vec "korisnost" tj.vrijednost informacija. S obzirom da se dobar dio tog materijala vec mogao naci na forumu i s obzirom da fali u detalje pokrivenost nekih segmenata nebi rekao da je njegov post pretplacen za pobjedu. Netko tko slozi post samo 25% duzine od njegovog a budu kvalitetnije informacije, taj post ce pobjedit. Ne znati da kraci znaci da je manje truda ulozeno, netko ce mozda vise truda ulozit nego DV i slozit kraci post. Znaci duzina nije veliki plus. Njegov vodic je dobar kao post koji je slozio puno vaznih stvari u 1 temu i tu mu je glavna vrijednost ali kao netko za koga recimo se moze reci da sam iskusan u SEO-u moja procjena je da informacije nisu bas vrhunske kvalitete. Naprimjer, samo o Article marketingu se moze napisat toliko dugacak post sa svim onim detaljima ukljucenim u cijeli proces. U post panda svijetu preporucat prijavljivanje jednog te istog clanka na puno article direktorija je meni pomalo upitno. Tu se moze toliko ici u detalje i pruzit "hands on" informacije, tako da nebi preporucio nikome da bude demotiviran. Naprimjer, ja sam nakon pande osjetio drasticno smanjenje snage article marketinga. Pa ja bi mogao napisat cijeli thread kako smo ja i moji team u firmi trazili article dirove, provjeravali ih u grubo, pa provjeravali u detalje. Kakav nam je postotak indexacije takvh clanaka bio cak i kad smo koristili unique text za svaki article directory. Samo hocu reci, moze se ici u dubini JAKO, i zato mislim da netko tko se odluci za jedan segment i potrudi se oko toga da lako moze napisat vrlo kvalitetan post.
Naprimjer ovo su primjeri nekih napredih metoda:
http://kaiserthesage.com/advanced-link-building-strategies/
http://kaiserthesage.com/buy-paid-links/
I vec tu vidimo da ima jos puno metoda u SEO svijetu, jos puno toga ima u SEO industriji.
Ali za to doc na ideju samo se treba malo aktivirat i bacit u istrazivanje, a to i je smisao ovog natjecanja, da cete pripremajuci neki post, cak i ako ne pobjedite, puno toga naucit jer ce vas "natjerati" da istrazujete i citate. Pa samo da procitate taj blog sto sam sada dao link i stale postove vec cete naucit strasno puno, a i doci na ideje sta da pisete. Naravno ne savjetujem da prepisujete ali mozete doci na ideju, uz istrazivanje nac jos 4-5 drugih kvalitetnih postova o nekoj temi, slozit sve to u jedan kvalitetan i dobit nagradu. Kad je malo kandidata puno vece su sanse da se osvoji nagrada i zato me cudi da se nije bar jos nekoliko clanova se uclanilo na natjecanje. Tako da koliko god "SEO" tema bila uska i suzava izbor to je ujedno i prednost za one koji se potrude.