• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Moja iskustva i zarada na Fiverr-u

jelena53 kaže:
Jel probao neko da otvori na fiverr-u 2 profila i oba veže za jedan paypal?

Ne dozvoljavaju to.
 
Ima li neko ko bi želio da razmijenimo pozitivne reviews i da ocjenimo gigove i slično?
 
Moze li mi neko reci sta se desava na fiverru ako si recimo neaktivan par mjeseci?
Dali ti uzimaju 10usd sa racuna kao i freelancer?
 
Hvala, ako neko moze da mi odgovori na sledeca pitanja?
Sta znaci High resolution i commercial use? Dali to da cekiram ili ne?
Takodjer, vidim spominje se physical shipping, dali to znaci da moram slati fizicku kopiju onome sta mi neko poruci?
 
Je li netko koristio SEO usluge sa fiverr-a? Nude recimo backlinkove za 5$. Da li se isplati ? Da ne bi bilo samo na kraju negativnih posljedica za portal....

I Will Do 100 Pr7 To Pr9 Seo Links For Google Rankings
 
cipek1981 kaže:
Je li netko koristio SEO usluge sa fiverr-a? Nude recimo backlinkove za 5$. Da li se isplati ? Da ne bi bilo samo na kraju negativnih posljedica za portal....

I Will Do 100 Pr7 To Pr9 Seo Links For Google Rankings

Nikako. Ukoliko trazis dobre backlinkove moraces dobro i da platis. Ti od $5 mogu samo da ti nanesu stetu.
 
Loxo kaže:
cipek1981 kaže:
Je li netko koristio SEO usluge sa fiverr-a? Nude recimo backlinkove za 5$. Da li se isplati ? Da ne bi bilo samo na kraju negativnih posljedica za portal....

I Will Do 100 Pr7 To Pr9 Seo Links For Google Rankings

Nikako. Ukoliko trazis dobre backlinkove moraces dobro i da platis. Ti od $5 mogu samo da ti nanesu stetu.


Upravo tako. Ako kupujes linkove na fiverru gotovo sigurno ces napravit ili štetu ili nikakvu korist. U danasnje vrijeme za linkove se treba i potrudit. Guest blogging / blogger outreach je i u danasnje vrijeme dobra metoda za linkove, ali isto tako treba pazit sa kakvih sajtova, to trebaju biti jaci autenticni sajtovi a takvi sajtovi ipak imaju više kriterije, što znaci da treba napisat par dobrih tekstova prvo kao "sample/portfolio" da si ok pisac, objavit ih na laksim sajtovima, onda pristupit tako nekom jacem sajtu i potrudi se napisat najbolji moguci tekst za njih, tako mozes dobit dobar link. Link prema sajtu ubacis u clanak koji si objavio na tom blogu, ali prije toga slozi nekakav kvalitetan post, resurs, vodič na svom sajtu tako da ti ne maknu link.
 
Pozdrav ljudi,
Nova sam na ovom forumu, mada vas već neko vreme čitam. Imam jednu "situaciju" na Fiverr-u pa sam prvo htela da se konsultujem sa nekim ko ima više iskustva.
Pre par godina sam otvorilanalog, uradila dva poslića i sve je bilo ok.
Dugo vremena nisam imala vremena i ništa nisam radila na Fiverr-u ( i zaboravilasam kako to sve funkcioniše).
Sada sam rešila opet malo da se aktivira i ubola sam jedan poslić. Javio mi se kupac koji u startu nije hteo da mi pošalje sve materijal, ali sam nekako izgurala. Sve vreme sam osećala da nešto ili krije ili ne zna da mi objasni... požurivao me je i govorio da moram čuvati tajnu jer su to poverljiva dokumenta ( radila sam neku brošuru od 14 strana, u pitanju je farmaceutska industrija - grafički dizajn brošure).
U stratu ja nisam shvatila najbolje šta želi ( jer nije hteo ni da mi jasno napiše šta želi - napisao je da se menja samo logo, a na kraju se ispostavilo da se apsolutno svemenja i da je to potpuno nova brošura u odnosu na ono što mi je posalo kao primer za izmenu) pa sam na tome izgubila vreme. Kada mi je konačno poslao sve materijale i kada sma konačno shvatila da treba sve ponovo da uradim ( a ne samo da po nešto izmenjam u staroj brošuri) sela sam i za jedna dan ( zaista brzo to radim jer svaki dan se time bavim pa sam brza) završila sve. Poslala sam na uvid i potvrdio je da je sve u redu.
Tražio je da pošaljem sve fajlove (original fajlove da bi i on/ona mogao da otvori i izmeni još po nešto) i ja sam, želeći da pomognem i da budem korektna, poslala s tim da on (ili ona, ne znam sa kim komuniciram) nije uopšte pokrenuo narudžbinu ( u Manage orders) niti je uplatio novac - kao da ovaj posao ne postoji.
Poslala sam poruku da treba da pokrene narudžbinu ( inače je biznis klijent) i da uradimo i taj deo, ali mi se kupac više uopšte ne javlja.
Napisala sam poruku da ću se obratiti nadležnima, ali uopšte se ne oglašava, ne reaguje, stalno je off.
Ne znam da li sam ja pogrešila - u suštini sam ispala naivna i glupa, ali sve u želji da pomognem jer je tu brošuru trebao on/ona da doradi do ponedeljka ( a ja sam sve materijale isporučila u petak) - išla sam logikom da ja ne volim da rešavam sve u zadnji čas i da ćemo plaćanje lako rešiti, bitno je završiti posao na vreme (sad se osećam kao magarac).
Da li ima svrhe pisati nekome u Fiverr-u i kome?
Da li imate neki savet za mene?

Izvinite na dužini posta... baš sam se razočarala, pogotovo što sam htela da budem korektna i što mi je to prvi poslić posle dugo vremena naFuverr-u
 
Pozdrav ljudi
Bok Mirjo, :) hvala ti na prvom postu i dobrodošla na Forum. (y)
Fiverr može biti prava stvar, kao i sve slične Freelance platforme prisutne na online tržištu, no...
Tražio je da pošaljem sve fajlove (original fajlove da bi i on/ona mogao da otvori i izmeni još po nešto) i ja sam, želeći da pomognem i da budem korektna, poslala s tim da on (ili ona, ne znam sa kim komuniciram) nije uopšte pokrenuo narudžbinu ( u Manage orders) niti je uplatio novac
...samo ako se 'igra' po pravilima, i na taj način štiti sebe i platformu. ;)
Koliko kužim, ti dakle nisi 'registrirala' taj posao tamo na Fiverru, bojim se da na taj način nitko ni nema potvrdu da si to uopće radila.
sve u želji da pomognem jer je tu brošuru trebao on/ona da doradi do ponedeljka
'Pomogla' jesi, no to do kada on treba to doraditi je trebao biti njegov problem, a ne tvoj. ;)
Ne znam da li sam ja pogrešila
Bojim se da jesi, :( ali vidjet' ćemo, možda sve i dobro ispadne. :)
Internet i u velikoj mjeri baš takvi servisi gdje se nude razne usluge su najčešće mjesto za muljatore raznih vrsta. Pozdravljam takve i na ovom Forumu, :D želim reći da ih ima svugdje i treba biti oprezan, jer ne znaš tko je s druge strane. :)
I - zašto ne ići po pravilima do kraja i pokrenuti taj 'Manage order'? Na taj način štitite - prvenstveno sebe, a ako baš želite zakinuti pružatelja usluge za njegov (sitan ili koliki je već) postotak, nažalost, moguće je da vam se dogodi upravo ovo. :(
Da si išla po pravilima, bilo bi sve u redu i ne bi se trebala bojati za svoj dogovoreni novac. ;)
Da li ima svrhe pisati nekome u Fiverr-u i kome?
Ima svrhe, naravno. Jedino ti to i preostaje. :)

Pa nam javi kako je prošlo.
Sretno, i pamet u glavu ubuduće. :)
 
Hvala na odgovoru.
Izgleda sam nešto propustila!
Ako sam dobro shvatila JA SAM TREBALA DA POKRENEM PORUDŽBINU?!?!?
Mislila sam da kupac, kada se dogovorimo i kada prihvatim posao ( zato i piše svuda da prvo dogovorimo porudžbinu, a tek onda da poruči-da ne bi teklo vreme, a da na kraju shvatimo da nećemo raditi), pokreće porudžbinu!

Molim vas da mi objasnite gde i kako ja pokrećem porudžbinu...
 
Molim vas da mi objasnite gde i kako ja pokrećem porudžbinu...
Ne znam jeli ti ili naručitelj to pokrećete (vjerojatno on jer on odabire radnika u svom poslu), ne koristim Fiverr, ali imam iskustva na drugim platformama, to je vjerojatno slično ako ne isto. :)
Znam da mu možeš, i trebaš reći:
Čekam da pokrenete, prihvatite, potvrdite ili kako već se definira :) naš dogovor o poslu, tako da to bude regularno.
I dok se to ne dogodi; ne počinji uopće s poslom. ;)
 
Da, da... i ja mislim da on pokreće ( jer i nemam šta ja da pokrenem (nemam dugme :LOL: za pokretanje) ja samo nudim i mogu da prilagodim ponudu - ovo je prilagođena ponuda i trebala sam da mu ja napravim prilagođenu...to jeste moja greška).
Svakako sam skupo platila neiskustvo. Sačekaću do suta, a onda ću se žaliti.

Hvala!
 
Samo da javim da mi se klijent javio. Imao je posla pa nije stigao da pokrene porudžbinu. Da li je tako ili nije neću da ulazim u to, ali hoću da verujem da ima poštenih ljudi.
U svakom slučaju rešeno je.
 
Back
Na vrh