• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mišljenje o isplativosti fraze na temelju Samurai analize

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
28 Sij 2013
Postova
115
Istražujem niše i ključne riječi ovih dana pa bi molio savjet, napravio sam screenshot jedne fraze koja mi izgleda ok, ali nisam siguran je li preteška za ulet na prvu stranicu ili nije. Fraza ima u sebi i riječ Cheap pa mi je interesantna kao buying keyword.
Znam da nemožete biti sigurni, ali čisto radi orijentacije mi je potreban info na temelju primjera, da vidim kako u buduće pretraživati.

Evo Keyword analiza iz M. Samuraja:
http://screencast.com/t/LLnSmir5j

I SEO Competition analiza iz M. Samuraja:
http://screencast.com/t/WH9YYrEbahIO
 

adikcija

Iskusan lik
Tu od
23 Lip 2013
Postova
305
Moj savjet je da imaš blog i onda u blogu napraviš članak sa tim naslovom i vidiš gdje si.
 

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
28 Sij 2013
Postova
115
@adikcija, thanks ali nisam siguran da razumijem, kupim domenu, napravim blog, kreiram temtske članke, odradim seo, radim na izgradnji backlinkova i vidim je li ok ili nije? To je tvoj savjet?
Mislio sam dobiti procjenu nekog iskusnijeg on mene u Keyword i Competition analizi, bazirano na screenovima koje sam postao gore. Nešto meni može izgledati sasvim ok, a ti možda vidiš detalje koje ja ne primječujem ili ne razumijem njihovu težinu.
 

ekibum

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2010
Postova
151
Kada analiziram neku kljucnu rec u MS-u, namestim i opciju PBR na min 15% koja mi kaze koliki je odnos izmedju Phrase match i Broad match pretrage. Ako je veci procenat to znaci da vise ljudi koristi Phrase match u redosledu reci. Sto je veci procenat to je kljucna rec konkurentnija za pozicioniranje.
Zatim Title/Comp (SEOTCR) mi pokazuje odnos izmedju SEOTC (globalan broj web stranica u kojoj se pominje zadata kljucna rec u TITLE tagu) i SEOC (globalan broj web stranica u kojoj se pominje zadata kljucna rec u phrase match redosledu). Sto je manji rezultat to je slabija konkurencija. Ja licno nikada ne stavljam preko 10 jer trazim ultra lagane fraze :shifty

Kod provere SEO konkurencije, sto bi rekao Ed Dale " Sto vise zelenog , to je bolje...!". ;) Najvise paznje obracam na starost domene, broj indeksiranih stranica i naravno On Page faktore. Na tvom screenu se vidi da su sajtovi pod 2,5,6 i 9 relativno novi ali zato imaju ogroman broj stranica koje su indeksirane po Bingu. Uzmi uporedi snagu tih sajtova na besplatnom MoZ site explorer-u pa ako im je DA (Domain Authority) i PA (Page Auutohrity) ispod 40, i ako imaju mali broj linking root domena mozda i uspes da se uguras na prvu stranicu, naravno uz maksimalnu On-Page optimizaciju sajta i pristojan link building...
 

adikcija

Iskusan lik
Tu od
23 Lip 2013
Postova
305
GoodLooker kaže:
@adikcija, thanks ali nisam siguran da razumijem, kupim domenu, napravim blog, kreiram temtske članke, odradim seo, radim na izgradnji backlinkova i vidim je li ok ili nije? To je tvoj savjet?
Mislio sam dobiti procjenu nekog iskusnijeg on mene u Keyword i Competition analizi, bazirano na screenovima koje sam postao gore. Nešto meni može izgledati sasvim ok, a ti možda vidiš detalje koje ja ne primječujem ili ne razumijem njihovu težinu.

Svi ti alati daju parcijalne rezultate i prije ili kasnije se pojavi nešto neobjašnjivo. Doduše, ja se bavim primarno optimizacijom hrvatskih sajtova i ako trebam vidjeti kolika je konkurencija za neku ključnu riječ, napravim na svom blogu članak na tu temu.

S obzirom da se uglavnom radi o temama koje nemaju veze sa glavnim temama na mom blogu, ovisno gdje se pojavim, znam koliko je jaka konkurencija.

Npr. za "Pisanje životopisa" sam na sredini druge stranice, ali svi prije mene nisu usko ciljali taj upit i znam da su među njima i jaki sajtovi za hrvatske prilike. Uglavnom, ovo je relativno zahtjevan upit.

"Temperamenti" ... drugi, znači jednostavno, "Oče naš" ... treća stranica ... još zahtjevnije.

U nastavku je izvadak iz SEO analize o tome kako dobro www(dot)adikcija(dot)com kotira za upit "pisanje životopisa". Inače, od svih SEO alata, ovaj jedii radi upravo ono što mi treba ... možda zato jer je moj.

Kod:
UPIT: PISANJE ŽIVOTOPISA
Pisanje Životopisa
UMJEREN BROJ RELEVANTNIH STRANICA
Za upit pisanje životopisa broj rezultata na tražilicama je umjeren.
Tema je očigledno nišna, a broj upita je vjerojatno umjeren ili nizak. Koliko je je pojedinačni upit čest, obrađujemo u sklopu plaćene analize ključnih riječi.
BORITE SE SA POPRILIČNO POZNATIM STRANICAMA
S obzirom na to da su konkurenti za ovaj upit poprilično poznate i posjećene stranice, dobro pozicioniranje zatjeva visoka kontinuirana ulaganja.
U FOKUSU VEĆEG DIJELA KONKURENCIJE
Konkurencija je izrazito fokusirana na upit pisanje životopisa.
To znači da je na znatnome dijelu stranica, koje se nalaze među rezultatima, uistinu dobro odrađena optimizaciju za ovaj upit.
VAŠE STRANICE - ZASTUPLJENOST I FOKUS.
Tema nije zastupljena na vašim web stranicama. Optimizacija za ovaj upit nije odrađena.
VAŠE STRANICE - AUTORITATIVNOST.
Autoritativnost vaših stranica je bitno niža u odnosu na vodeće konkurente za ovaj upit.
Ovo je rubni slučaj, ponekad se postojeće stranice mogu poboljšati i uz umjerena mjesečna ulaganja dovesti na vodeću poziciju.
Češći je slučaj da treba krenuti iznova s novim web stranicama.
 
Na vrh