Kriptovalutni milijunaš u 365 dana

erik

Iskusan lik
Tu od
29 Svi 2009
Poruka
312
Pozdrav ekipo,
Prošlo je dosta vremena otkako sam bio aktivan na forumu, ali pošto sam baš danas krenuo u izazov koji će trajati godinu dana odlučio sam se prvo obratiti vama na ovom forumu.
Prošlo je pola godine otkako aktivno ulažem u Bitcoin i to smatram kao relativno sigurnom investicijom. Prateći trendove ostalih Coina morao sam sam sebi zadati cilj da pokušam kroz dnevna, tjedna ili mjesečna ulaganja i prebacivanja coina iz jednog u drugi osigurati zaradu uvećanu tisuću puta od početne u godinu dana.
Nisam stručnjak za ovakvu vrstu ulaganja, ali to će me natjerati da proučavam, pratim i učim, a sva svoja saznanja prenositi ću na blogu "Kriptovalutni milijunaš"www.kriptovalutni.ml. Link možete pronaći i u mom potpisu.

Iako ni sam ne volim ovakve dramatične naslove, želio sam postići da se svatko za sebe zapita da li i on to može. Ovo nisu savjeti za ulaganja i ne preporučam vam da ulažete, a pogotovo ne novce koje niste spremni izgubiti.

Svaki savjet, komentar, link na neki edukativni sadržaj, grupu ili nešto slično je dobrodošlo.
 

deea8888

Član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
81
Svu sreću ti želim.
Možda bi bilo korisno ukoliko bi napravio kratak TUT kako si kupio i kako bi se mogla prodati valuta. Verovatno da bi nakon duže pauze, tako korisnih tekstova, na ovom forumu dobrodšla takva tema.
 

erik

Iskusan lik
Tu od
29 Svi 2009
Poruka
312
Odlično pitanje, evo proći ću ukratko i proceduru registracije i kupnje LTC-a ali i bilo koje druge kriptovalute na Coinbase-u:

1. Kliknite na link u mom potpisu (Coinbase) - to je refferal link i pri kupnji minimalno 100$ vi dobijete dodatnih 10$ i ja isto tako u BTC-u.
2. Potvrdite email
3. Potvrdite broj mobitela
4. Stavite svoju osobnu ispred web kamere laptopa
5. Dobijete podatke za uplatu u Estonsku banku (unutar EU pa je jeftinije).

Placa se bankovnim nalogom, a pod svrhu placanja upisite "investicija i vrijednosnice", ili "vrijednosni papiri"
6. Kad novac sjedne dobijete mail da su novci sjeli i samo odaberete koliko eura zelite pretvoriti u LTC i stisnete tipku BUY
Maksimalni limit je 3.000 eura dnevno, a meni su baš to promjenili na 10.000eura, a provizija je 1% ukupno. Ono sto je super sad s LTC je sto me slanje LTC bilo gdje u svijetu kosta skoro nista pa ako trebate nekom slati novac, ovo je definitivno najjeftiniji nacin.

*Iako je bankovni transfer novca najjeftiniji, treba se čekati minimalno 3 dana za obradu transakcije, ja uplaćujem preko devizne kartice. Dakle, prebacim eure na deviznu karticu koliko želim uplatiti+30-ak eura viška (jer je takvo pravilo kartičarske tvrtke) i taj iznos mi je istovremeno dostupan na Coinbase-ovom računu.

**Što se tiče sigurnosti Coinbase je relativno siguran, ali ipak ako radite sa većim iznosima preporuka je da koristite Ledger Wallet, pogotovo ako ste primorani raditi sa više burza, kao što ću ja morati...

deea8888 kaže:
Svu sreću ti želim.
Možda bi bilo korisno ukoliko bi napravio kratak TUT kako si kupio i kako bi se mogla prodati valuta. Verovatno da bi nakon duže pauze, tako korisnih tekstova, na ovom forumu dobrodšla takva tema.
 

Lazar023

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2015
Poruka
164
Zaboravio si da napomenes jednu prilicnu bitnu stvar za clanove foruma,a vezanu za Coinbase.

https://support.coinbase.com/custom...s-are-buys-and-sells-available-in-?b_id=13521
What countries are buys and sells available in?

Digital currency conversion services are currently available to customers in Australia*, Canada*, Singapore, the United States, the United Kingdom, and the following European countries:

Austria

​​Belgium

Bulgaria

Croatia

Cyprus

Czech Republic

Denmark

Finland

Greece

Hungary

Ireland

Italy

Latvia

Liechtenstein

Malta

Monaco

Netherlands

Norway

Poland

Portugal

San Marino

Slovakia

Slovenia

Spain

Sweden

Switzerland

Odnosno,da od ex-YU drzava to vazi samo za Sloveniju i Hrvatsku,ne i za ostale.
 

erik

Iskusan lik
Tu od
29 Svi 2009
Poruka
312
Nakon nešto manje od tjedan dana od početka mog izazova i ulaganja u LTC krenuo sam korak dalje i danas uložio sva sredstva u VIBE.
Ako vas zanima kako sam sa Coinbasea prebacio sredstva da platim što manju proviziju na burzu gdje sam kupio kriptovalutu VIBE možete pročitati na mom blogu (link u mom potpisu).

Nakon skoro tjedan dana dosta sam zadovoljan odazivom a ovaj forum je jedini gdje sam se predstavio široj publici, osim ovog foruma objavio sam na Facebooku na nekoliko stranica. Ono što mislim u ovom trenutku je da mi je Blogger, iako je besplatan, dosta ograničen te ću vjerojatno morati preći na plaćenu .com domenu i plaćeni hosting, tako da ću to vjerojatno odraditi slijedeći tjedan.

Što se tiče kriptovaluta, već sada moram gledati koja je slijedeća stepenica i koji coin je slijedeći na redu (kroz mjesec, dva). Da li vi imate kakvih savjeta za buduća ulaganja? Jeste proučavali neki coin u poslijednje vrijeme i da vam je zapeo za oko?
 
Na vrh