Koliko vrijedi moje web vlasništvo?

Perky

Dobro znana faca
Tu od
30 Stu 2015
Poruka
230
Pozdrav ekipa,

u zadnje vrijeme sam malo manje aktivan sa internet zaradom, našao dobar honorarni posao, fax itd...

Zanima me koliko trenutno vrijedi moj web portal sa domenom i vrlo dobrim dizajnom koji pomoću facebook stranica može zarađivati 1-3 eura dnevno?

Ako ćemo gledati (što naravno da nećemo jer nije realno) na način da facebook svaki dan povećava vrijednost lajkova, pa bi npr sada trebalo direktno platiti (promoviranje stranice) oko 2000e za 7-12 000 lajkova, onda bi moje stranice vrijedile jako puno i znam da to nije realno.

Ugl. imam nekoliko jako aktivinih fb stranica, svaka ima po cca 10 000+- fanova. Na svakoj sam se cijelo vrijeme pridržavao teme same stranice tako da je reach na vrlo zavidnoj razni, lajkovi, komentari, klikovi itd...
Npr. s njima zaradim skoro pa jednak iznos koji sam zarađivao sa 250 000 fanova na starim i slabo aktivnim stranicama.

Kako da im procjenim vrijednost i da otprilike znam imam li tu neku "imovinu" ili ne? Bilo je ponuda u inbox od 20-50e za stranicu na što sam se samo nasmijao par puta... ne kažem da to vrijedi puno više(?!) ali znam da bi ih radije pobrisao sve nego dao za te novce.

Trenutno nemam u planu prodaju svega ovog, nego bi cisto volio znati kako stvari stoje.
 

novii

Legenda
Tu od
24 Tra 2009
Poruka
966
Koliko para zaradi mesečno puta 12 i dobije se neka cena koja bi se mogla očekivati za sajt.
 

freemind

Legenda
Tu od
16 Stu 2009
Poruka
955
Perky kaže:
Pozdrav ekipa,Ako ćemo gledati (što naravno da nećemo jer nije realno) na način da facebook svaki dan povećava vrijednost lajkova, pa bi npr sada trebalo direktno platiti (promoviranje stranice) oko 2000e za 7-12 000 lajkova, onda bi moje stranice vrijedile jako puno i znam da to nije realno.

Ako nije realno ne znam sto uopste spominjes, a u stvari ne samo sto nije realno nego i nema smisla, jer ti kada placas reklamiranje, mozes tacno da targetiras u sitna crevca svoju ciljnu grupu, i placeni lajk se totalno razlikuje od lajka o kome ti pricas.

Koliko god da dobijes nece ti vratiti sredstva koja si ulozio, ako si vec spreman da stranice izbrises i tako emotivno gledas na stvar . Ako ne dobijes zeljenu cenu, nadji nekoga ko ce raditi sve to i dobijati veliki procenat. Jednog dana ta osoba moze da i poveca celu pricu, gde bi ti se mozda isplatilo da nastavis taj posao.
 

Perky

Dobro znana faca
Tu od
30 Stu 2015
Poruka
230
Možeš li mi molim te pojasniti tu razliku između plaćenih i običnih lajkova? Znam da je svi spominju, ali do sada nisam imao priliku vidjeti neku značajnu razliku?
Pretpostavljam da su plaćeni fanovi kasnije manje aktivni na stranici?
 

flex202

Legenda
Tu od
4 Sij 2011
Poruka
630
Razlika između plaćenog oglašavanja odnosno fanova koji lajkuju stranicu tim putem i organskih lajkova tj fanova je skoro pa nikakva. Zapravo nema pravila. Može biti da platiš za određen broj "ciljanih" fanova i imaš loše rezultate a isto tako možeš dobiti određen broj organskih fanova od čega na kraju ispadne da nemaš nikakve koristi. Kroz ovih nekoliko godina kako radim sa FB stranicama, probao sam sve i svašta i na kraju ispade da nema razlike između tih organskih i plaćenih fanova. Nema čak veze ni sa nazivom stranice, može biti neki bezveze naziv stranice a da je puno više aktivnija nego neka stranica sa 10 puta više fanova.
 

Perky

Dobro znana faca
Tu od
30 Stu 2015
Poruka
230
Mogu se složiti da do sada nisam primjetio razliku između plaćenih i organskih lajkova na fb stranicama. Aktivnost je više manje ista.

Također, na facebook-u su mi u uvijek najbolje prolazile stranice sa određenom nichom... znači, ako imam stranicu o životinjama na njoj likovi o toj temi prolaze izvanredno, dok ostali samo uzrokuju pad broja fanova, a reach im bude znatno manji.
To je barem moje iskustvo što se tiče FB-a.
 

flex202

Legenda
Tu od
4 Sij 2011
Poruka
630
@Perky Da otprilike tako, ako je stranica vezana npr za nekog glumca, objave koje imaju veze sa tim glumcem bi trebale prolaziti najbolje. Tako je u većini slučajeva ali nije pravilo, čak štaviše može biti i da te relevantne objave nemaju neki poseban doseg, dok nešto totalno nebitno sa stranicom prolazi puno bolje. Znači nema pravila.
 

Perky

Dobro znana faca
Tu od
30 Stu 2015
Poruka
230
S obzirom da na ovom forumu više nema aktivnih admina koji bi mogli odobriti oglas koji sam napisao, postavit cu ga h ovu svoju staru temu.

Prodajem/iznajmljujem news portal www.informator.com.hr

Moguća prodaja sa popratnim sadržajem koji omogućuje 3-5e dnevno, a u drugoj opciji moguća je zarada 0,5-1,5e dnevno.

Na portalu ima oko 200 SEO clanaka.. dnevna posjeta sa Googlea je trenutno na 5+- posjetitelja dnevno. Dakle, kvalitetni temelji su postavljeni za daljnji rast i razvoj portala.
Službena fb stranica ima 5379 lajkova.

Za dogovor se možete javiti privatnom porukom.
 

mico

Dobro znana faca
Tu od
4 Sij 2012
Poruka
261
Koliko vredi YT kanal

https://www.youtube.com/watch?v=4lkeEn1fneo
 
Na vrh