• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako zaraditi velike novce s malim niche web stranicama

dev_masta kaže:
Ja ne vjerujem da je pobjediva (a da je i isplativo u isto vrijeme).

ok hvala. ima i ovaj sajt toptenreviews. com i za svaki proizvod je na prvom mjestu. moze li se ovo cudo pobijedit ili se moramo pomirit da je prva za vecinu njegova?

Ovo o mini niche stranicama dali to vrijedi samo za affiliate, odnosno ako prodajete proizvod ili to mogu biti bilo kakve teme koje imaju dosta posjete a malu konkurenciju. I dali onda tu od Adsensa i reklama ta stranica ima koji dolar ili nećeg drugog. Čitajući po forumu rekao bih da je najviše stvari za stranice vezano za affiliate ili adsens! Jer griješim ili?

Ne grijesis. Velika posjeta = zarada, sta god da izaberes. Da prodajes sjemenke na sajtu zaradices

Nov sam u ovome 100%, pa imam jedno pitanje.

Prilikom istraživanja jednog KeyWorda na GoogleAdWords za potencijalni niche web site, na šta da obratim najviše pažnju?
Na Global (i Local) Monthly Search ili na Competition?

Drugim rečima: koji pokazatelj mi govori da je potencijalni pojam dobar za neku buduću zaradu - Competition (Low ili Medium) ili Searches (npr 10.000 i više)?

...ili grešim totalno u pristupu? Ako grešim, recite mi na šta da se usredsredim?

Hvala.

Evo malo rondam po Market Samuraju. Pojam "candle making" 9300 pretraga mjesečno, za mene previše, baziram se na 600-1000 ako pojam nema veliku konkurenciju onda može i malo više i sad za ovaj pojam "candle making" gledam konkurenciju.

Prva 4 mjesta PR 2 sa maksimalno 25 backlinkova BLP pa tri mjesta PR 3 sa 600 pa do 6000 BLP pa najzanimljivije 8 i 9 mjesto PR4 sa 1000 do 4000 BLP ali kad sam otvorio prvu i devetu stranicu razlika nebo i zemlja. Prva nagruvana sa detaljnim opisom kako napraviti svijeću dok je deveta možda ima 3 reda o tom pojmu, rekao bih stranica namjenjena za neki drugi pojam "candle" a "candle making" koristi kao long tail frazu.

Ispravite me ako griješim u razmišljanju i premjestite ako na krivom mjestu pišem. Još uvijek tražim prvu niche temu za prvu niche stranicu :( pa pokušavam shvatit kako to sve funkcionira. Ustvari bih trebao naći keyword sa recimo 600-1000 pretraga exact mjesečno i na njega prišit još neke long tail fraze uobičajeno sa manje pretraga nego sami keyword

Zavisi kako su backlinkovi građeni, kvalitet samih backlinkova je presudan. Džabe ti 1000 blog komentara kad će te 5 guest članaka sa relevatnih sajtova koji su iole dobri prešišati (pričam brojke napamet).

Objašnjenje 5 quest članaka sa relevantnih sajtova! Ja bih rekao da google cijeni text najviše, više možda od backlinkova i slika. Znači dobar text i dosta backlinkova sa sajtova koji imaju veze sa tvojim keywordom ako si na to mislio.

Ne znan zašto nema novih postova na ovaj thread jer je stvarno super, svaka čast Warrioru na ovom tutorialu, zlata vrijedi. :p

Samo bi tio nadodat (jer nisan primjetio u tutorialu) da bi bilo dobro napravit Youtube video za proizvod koji promovirate s ClickBanka/Amazona itd. Mislin da je optimalno da video traje od 1:30-3 minute, ubacit nešto slika od proizvoda, možda koju pozitivnu recenziju proizvoda i prednosti proizvoda, što će se s njim postići.

Paziti da u naslovu bude KW, recimo da nam je osnovni KW "lose weight" pa bi to izgledalo ovako nekako: "How to lose weight", "How to lose weight fast review" itd. Ovo je vrlo općenito, ali nadan se da kužite poantu. Description videa započet s KW, stavit link na proizvod pa na svoju stranicu/blog, zatim napisati recenziju proizvoda i ubacit related keywords za svoj proizvod, ubacit još par linkova na proizvod te u formi za ključne riječi upisati KW i što više related keyworda i naravno uplodat video. :p

Nakon toga video stavit na svoju micro niche stranicu. ;)

edvard_munch kaže:
Ne znan zašto nema novih postova na ovaj thread jer je stvarno super, svaka čast Warrioru na ovom tutorialu, zlata vrijedi. :p

Samo bi tio nadodat (jer nisan primjetio u tutorialu) da bi bilo dobro napravit Youtube video za proizvod koji promovirate s ClickBanka/Amazona itd. Mislin da je optimalno da video traje od 1:30-3 minute, ubacit nešto slika od proizvoda, možda koju pozitivnu recenziju proizvoda i prednosti proizvoda, što će se s njim postići.

Paziti da u naslovu bude KW, recimo da nam je osnovni KW "lose weight" pa bi to izgledalo ovako nekako: "How to lose weight", "How to lose weight fast review" itd. Ovo je vrlo općenito, ali nadan se da kužite poantu. Description videa započet s KW, stavit link na proizvod pa na svoju stranicu/blog, zatim napisati recenziju proizvoda i ubacit related keywords za svoj proizvod, ubacit još par linkova na proizvod te u formi za ključne riječi upisati KW i što više related keyworda i naravno uplodat video. :p

Nakon toga video stavit na svoju micro niche stranicu. ;)

Ma da ubaciti keyword gdje god ima prostora za pisanje.

Primjer

Title: lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight
Description: lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight
Tags: lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight
I onda sa 5 naloga u comment ubaciš lose weight lose weight lose weight lose weight

Ma da ubaciti keyword gdje god ima prostora za pisanje.

Primjer

Title: lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight
Description: lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight
Tags: lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight lose weight
I onda sa 5 naloga u comment ubaciš lose weight lose weight lose weight lose weight

[IMG=230x150]http://gifsforum.com/images/gif/thu...ccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3-560.gif[/IMG]

Ma bravo, baš si superkulsarkastičan. Još kad bi to nadogradio sa pokojim korisnim komentarom (po dosadašnjim postovima vidim da ti to baš i nije špica), gdje bi ti bio kraj.

@edvard_munch
Thread je kreairan u doba kada su spammy/mini niche sajtovi još šljakali. Iako se neke stvari još mogu iskoristiti, niche website igra se dosta promijenila. Mini niche sajtovi su uglavnom out (mogu dati rezultate, ali su uglavnom kratkoročni), authority niche sajtovi su in.

Što se video linkova i promocije tiče, naravno, dobro je i to uključiti. Općenito, dobro je diverzificirati backlink portfolio, nikako ne računati na samo jednu metodu. Nedavni primjer - guest posting slap koji je Google nedavno napravio. Zadnjih godinu-dvije, svi su trubili kako je guest posting najbolja stvar u SEO ikada.

Pozdrav,
zelio bih poceti raditi sa malim niche web stranicama pa imam dva pitanja:
1) na forumu (stranom) ima covjek koji jeftino pravi male niche stranice tako da on nadje keyword + 5 clanaka plus neki pocetni SEO,da li se to isplati ima li zarade sa takve 2-3 stranice?
2) kako najbolje zaraditi,adsense? amazon(mozel to kod nas?) neki drugi sajt?

Hvala vam puno.

nexon kaže:
Pozdrav,
zelio bih poceti raditi sa malim niche web stranicama pa imam dva pitanja:
1) na forumu (stranom) ima covjek koji jeftino pravi male niche stranice tako da on nadje keyword + 5 clanaka plus neki pocetni SEO,da li se to isplati ima li zarade sa takve 2-3 stranice?
2) kako najbolje zaraditi,adsense? amazon(mozel to kod nas?) neki drugi sajt?

Hvala vam puno.

1. Po meni nikako. Ima ovoga koliko hoćeš i na Flippa. To je ona fora "prodajem websajt sa puno potencijala", što u prevodu znači "odradio sam lakši deo posla, ostalo je na vama".
2. Kada uspeš dovući posetu, vidi šta ti se najviše isplati. Unapred je nemoguće reći.

da li se to isplati ima li zarade sa takve 2-3 stranice?

Znam da je poenta procitati naslov teme, i to je dovoljno da se klikne na reply, ali ako stignes,pogledaj, samo post iznad tvog covek ti je odgovorio na pitanje .

Moram priznati da sam prije 2 godine radio 2 stranice sa Amazon affiliate-om. Nakon 2 mjeseca dnevna zarada je bila 0.5$ od oglasa, a otprilike 1 prodaja na 300 posjeta je bila. Tako da mislim opet krenuti sa ovim. Hvala na tutorijalu.

Ubiti mi ih usmjeravamo već postojećim resursima koji su na prodaji...time da kupe preko našeg Aff. koda.
Jedino na šta se sve bazira jest napravit dobru ideju,usmjerit ljude prema tvom sajtu na razno razne načine.

Izgubio sam se u čitanju :) odličan tekst...

Jedno pitanje da si ikada radio PPV metodu ili možda oglašavanje PPC ?

Dobar program za research je MarketSamurai ,besplatan je 12 dana sto je vise i nego dovoljno da iskoristite njegove moci.

Clairvoyance kaže:
Dobar program za research je MarketSamurai ,besplatan je 12 dana sto je vise i nego dovoljno da iskoristite njegove moci.
Kada apliciras na Market Samurai na pitanje "How did you hear about Market Samurai? " Klikni na "Ed Dale - The Thirty Day Challenge" i imaces 40 dana gratis ;)

Back
Na vrh