• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako zaraditi velike novce s malim niche web stranicama

Da, sve si dobro shvatio.

Moraš imati Amazon račun i onda postavljaš svoje personalizirane linkove.

Isplata mislim ide preko čeka, nisam siguran.

OriginalEXE kaže:
Da, sve si dobro shvatio.

Moraš imati Amazon račun i onda postavljaš svoje personalizirane linkove.

Isplata mislim ide preko čeka, nisam siguran.

Je l mozes samo malo detaljnije da mi objasnis kako se otvara taj racun na Amazonu, ja imam nalog tamo, ali ne znam da li je to ujedno i racun... Nasao sam opciju amazon payments, je l je to to? Ali tamo nemam da odaberem country, pise da je United States i trazi mi da odaberem State... Samo nekoliko uputstva, dalje cu sam :)

OriginalEXE kaže:
Hmm na žalost ja već imam otvoren račun pa ne mogu 'rekreirati' korake.

Probaj ovdje: https://affiliate-program.amazon.com/

Hvala ti u svakom slucaju, ovaj link mi pomaze prilicno... Procackacu malo pa cu da se snadjem... Pozdrav!

P.S. Ako ima neko ko vidi ovaj post i ko moze da 'reketira' korake neka objasni :)

Amazon affiliate tj. associates program nije isto sto i obican racun na Amazonu. Da bi se mogao registrirat moras se prijavit u taj njihov Associates program.

Ovo sto ti je Original dao tamo bi trebao imat sve potrebne informacije.

https://affiliate-program.amazon.com/gp/associates/join/getstarted

Ovih par textova su malo stari pa nisam siguran dali su tocni ali prouci ih sto se tice registrecije (iako mislim da sada kada znas gdje ti nece to ni trebat):

http://hubpages.com/learningcenter/creating-an-amazon-affiliate-account
http://voices.yahoo.com/step-step-amazon-affiliates-registration-2335087.html

Je l mogu da postavim ovde link do svog bloga da bacite pogled i da mi kazete na sta to izgleda? Taj blog je manje vise besplatna vezba za buduci sajt za ciji cu domen naravno izdvojiti neki novac... Samo da pogledate ako vas ne mrzi da mi kazete na sta to lici i da li sam na pravom putu, jer sam nov u ovome a vi imate mnogo vise iskustava...

@i.m.warrior Imam i ja jedno pitanje :) Posto vidim da koristis BMD, htio bih pitati, da li koristis samo default bookmark sajtove, koje dodu uz njega? Ili pak koristis i neke Scuttle/Pligg liste uz default sajtove? Pitam iz razloga jer ne znam da li cu pretjerati, ako budem koristio pored default sajtova dodatne sajtove. Prednost Scuttle/Pligg sajtova je u tome sto ne moras nista kamuflirati pa mi iz tog razloga izgledaju primamljivo.

grrrobarrr kaže:
Je l mogu da postavim ovde link do svog bloga da bacite pogled i da mi kazete na sta to izgleda? Taj blog je manje vise besplatna vezba za buduci sajt za ciji cu domen naravno izdvojiti neki novac... Samo da pogledate ako vas ne mrzi da mi kazete na sta to lici i da li sam na pravom putu, jer sam nov u ovome a vi imate mnogo vise iskustava...

To je protiv pravila. Procitaj pravila koji su uvjeti za stavljanje linkova.

dbomestar kaže:
grrrobarrr kaže:

To je protiv pravila. Procitaj pravila koji su uvjeti za stavljanje linkova.

Ma znam ja da trebam da idam 10 postova da bih smeo da okacim link, zato sam i pitao... Ne kontam u cemu je problem da postavim link ka jednom obicnom blogu, ali verovatno vi imate razlog... Hvala u svakom slucaju :)

Evo samo da se pohvalim, prvi dan i vec 13$ zaradio. Nadam se da ce i dalje ici tako.
Hvala na savjetu i ideji za micro niche stranicu!

P.S: Od 5 odabranih keyworda, 4 su u low konkurenciji, i jedan ima preko 2 milijarde hitova dnevno ;)

some1special kaže:
Od 5 odabranih keyworda, 4 su u low konkurenciji, i jedan ima preko 2 milijarde hitova dnevno ;)

Od kud vadiš te podatke? :poke

Petarcro kaže:
some1special kaže:
Od 5 odabranih keyworda, 4 su u low konkurenciji, i jedan ima preko 2 milijarde hitova dnevno ;)

Od kud vadiš te podatke? :poke

Google Adwords Keyword Tool =)

Eh dragi moji, malo je zaspala tema, pa reko da je osvjezim... :) sala mala naravno...

Ovako "Ratniče" nemam šta drugo nego da kažem hvala, pročitao sam čitavu temu već tri puta, te imam par stvari da pitam, kažem ili nazovite to kako hoćete...

Još jednom veliko hvala za post, imao sam jednu micro niche strategiju al znate kako je, nije za početnike čitat 94 stranice, a bila je i na engleskom, pa kad naleti kakav sleng trči po riječnik i skontaji o čemu se radi...

Neću previše o postovima pricat, ima se tu dosta toga naucit.. Zahvalio bi se ponovo još i ostalim članovima čiji su linkovi ubacivani u ovu temu, svaka stvar je zlata vrijedna. Eh sad zašto sve tolike zahvale?

Ovako napravio sam listu od 24 stranice, tako da planiram mjesečno praviti po 2 stranice, dobro mi je zbog opterećenja oko domena, hosta i svega da se previše ne ulažem, ali i da polako svatam što se ove strategije tiče. Eh dakle cilj je imati u prosjeku po 1$ dnevno od svake stranice. Ipak, neću postavljat puno pitanja, al u ova tri puta, ili zato sto sam kasno citao obicno, ili sto ne vidim :) ali nisam vidio nigjde da je neko to pomenuo a radi se o mom prvom pitanju. Nego idemo redom, pa ako neko ima rado bi volio da mi da savjete.

1. Niko nije spomenuo recimo kad nađe neku riječ i pretraži je na googleu znači li mu išta broj stranica koje google izbaci. Recimo na riječ kuća ima 5 000 000 rezultata, ali je konkurencija niska. Eh mene zanima imam slučaj gdje mi riječ izbacuje 26 miliona rezultata, ali je konkurencija niska, u prvih 10 stranica su amazon, youtube, i neke gluposti većinom sa PR ispod 4, a ima ih i sa 0 i sa N/A.
EH sad koliko je bitan broj tih rezultata i kad koliku cifru vidite, pomislite da se ne isplati takmičiti?

2. Nisam siguran da li je iko spomenuo, ali ja ću svakako, koristim stranicu spyfu .com za određivanje cijene klika onako ugrubo, te za evidenciju koliko dnevno ima klikova i koliko košta dnevno reklama za tu ključnu riječ.
Koliko je nešto ovako bitno pri samoj ovoj strategiji prem da imam ideju stranice koja ima između 1,6 i 2,2 cijenu klika.

3. Koliko je poželjno (zbog složenog html-a) raditi jednu ovakvu stranicu i korisitit blogspot kao hosting?

moguće da imam još nekih pitanja al mi ne mogu trenutno naumpasti.

Eh sad donosim vam četiri primjera: pa sta mislite da bi se moglo najviše isplatit?

1 stranica: broj rezultata pretrage 174 hiljade, broj traženja riječi [exact] 4 100, cijena klika 0,36-0,44$

2 stranica: broj rezultata pretrage 1,9 miliona, broj traženja riječi [exact] 165 000, cijena klika ista kao i iznad

3 stranica: BRP: 5,28 miliona; BTR[E] 33 000; CPC 1,68-2,06$

4 stranica: BRP: preko 26 milona; BTR[E] 40 500; 1,11-1,26$

Napomena: Sve stranice imaju slabu konkurenciju (nisko)

Eh to je sad za sada od mene, ajd sad šta mi predlažete, te šta mislite da bi najbolje moglo proći, i na šta trebam da obratim pažnju kad su ovakve stvari u pitanju :)

Što se tiče prijavljivanja članaka u Article direktorije, zanima me dali je potrebno za svaki Artcile dirketorij izmjeniti orginalni članak ili se može koristit isti članak koji je na našoj stranici?

Hvala. :)

@omma987
I ja sam pocetnik, ali koliko sam do sad shvatio treba da imas sto vise rez pretrage, a da ti je konkurencija manja, kao na primeru 4 gde imas najvise rezultata pretrage, a slabu konkurenciju. S obzirom da ti je cena klika tu najvisa ja bi probao sa 4.

dinkO14 kaže:
Što se tiče prijavljivanja članaka u Article direktorije, zanima me dali je potrebno za svaki Artcile dirketorij izmjeniti orginalni članak ili se može koristit isti članak koji je na našoj stranici?

Hvala. :)

Većina direktorija ti neće ni prihvatiti kopirane članke i svakako bi trebo stavljati UNIKATNE članke ma direktorije (potpuno različite od onih na svojoj stranici) zbog kvalitete linka i indeksiranja.

omma987 kaže:
....
1. Niko nije spomenuo recimo kad nađe neku riječ i pretraži je na googleu znači li mu išta broj stranica koje google izbaci. Recimo na riječ kuća ima 5 000 000 rezultata, ali je konkurencija niska. Eh mene zanima imam slučaj gdje mi riječ izbacuje 26 miliona rezultata, ali je konkurencija niska, u prvih 10 stranica su amazon, youtube, i neke gluposti većinom sa PR ispod 4, a ima ih i sa 0 i sa N/A.
EH sad koliko je bitan broj tih rezultata i kad koliku cifru vidite, pomislite da se ne isplati takmičiti?

2. Nisam siguran da li je iko spomenuo, ali ja ću svakako, koristim stranicu spyfu .com za određivanje cijene klika onako ugrubo, te za evidenciju koliko dnevno ima klikova i koliko košta dnevno reklama za tu ključnu riječ.
Koliko je nešto ovako bitno pri samoj ovoj strategiji prem da imam ideju stranice koja ima između 1,6 i 2,2 cijenu klika.

3. Koliko je poželjno (zbog složenog html-a) raditi jednu ovakvu stranicu i korisitit blogspot kao hosting?

moguće da imam još nekih pitanja al mi ne mogu trenutno naumpasti.

Eh sad donosim vam četiri primjera: pa sta mislite da bi se moglo najviše isplatit?

1 stranica: broj rezultata pretrage 174 hiljade, broj traženja riječi [exact] 4 100, cijena klika 0,36-0,44$

2 stranica: broj rezultata pretrage 1,9 miliona, broj traženja riječi [exact] 165 000, cijena klika ista kao i iznad

3 stranica: BRP: 5,28 miliona; BTR[E] 33 000; CPC 1,68-2,06$

4 stranica: BRP: preko 26 milona; BTR[E] 40 500; 1,11-1,26$

Napomena: Sve stranice imaju slabu konkurenciju (nisko)

1. Naravno što manje rezultata izbacuje to bolje, ali koliko sam ja shvatio to i ne igra nikakvu ulogu niti je apsolutno ikakav pokazatelj konkurencije. Ja odavno to ne gledam. Mislim da bi od PR više trebao gledati Page authority, Domain authority, (naravno) broj linkova prema stranici), pojavljivanje KW u naslovu i slično...

2. Cijene klika se MENI do sada nisu NIKADA pokazale točne. ZA neke KW mi pokazuje (adwords) 3$ a ja dobicam po 0.15 a za neke mi pokazuje 0 ili 0.20 a ja dobijem po 1$.

3. Nabolje je koristiti svoj hosting i neki free CMS npr. Wordpress.

PS. Što se ovoga zadnjeg tiče najbolje je sve istražiti kako sam ti gore naveo i borati Long tail.

poz svima, moj prvi post poslije par meseci icitavanja.

evo i ja sam riješio da krenem sa ovakvom vrstom zarade, malim nishe veb sajtovima. Kao početniku hiljadu mi pitanja pada na pamet al evo ovdje da postavim neka, čini mi se da nisu bila postavljnja.

Radio sam istarživanje u određnoj niši. I našao sam keyword koji ce biti vezan za home page. Taj keyword je djelimicno u nazivu domena, ali koliko sam shvatio i ne mora biti.
E sad. Sajt sam zamislio da bude kao review sajt za jedan vrstu proizvioda. I to je mi jesno, početana strna će biti nekao kao uvodna soptimizovana za proizvod review i sa koje će ići strane za revieowe pojedinacnih proizvoda e sad pitanje....

Namjeravam da strane nose nazive odnosno keyworde određenih brendova. Na primjeru ovih circural saw to bi bila npr. jedna stana (keyword) makita circural saw, druga bosh circural sow i tako dalje, pošto ovi keywords imaju takođe dobar broj mjesečnih pretraga.
E sad kada pišem članak za takvu stranicu tu logično moram da napišem revew o nekom proizvodu npr. makita p65840 circural saw. Prvo pitanje je da li za ove mini niche stanice tako treba ili da podjelim ovu stanu makita circural saw na više podstranica za različite modele.pa bi na makite podstanice bile makitap 65840, pa druga podstanica p65840. Ova druga opcija mi izgleda prirodnije, bolja je sa stanovniša daljeg širanje sajta, A koliko sam svatio što prirodnije to bolje.
Da li mozda postoji opcija da u pocetku bude jedan rewiev clanak za makita circural saw( pri cemu clank za ovu stranicu bude review neke makite) a kasnije mogu da ga podjelim kategoriju makita circural saw na podkategorije ako sajt uspije, pa tu ubacim još makita.

još jedno pitanje koje se više veže za psihologiju potrošača. Da li je bolje raditi reviwe određenih proizvoda u jednom cjenovom rangu(što vjerovatno znači i klasi) ili npr za makitu ubacti reviwe više proizvoda različitih klasa. Ovo pitam iz razloga što kad neko ukuca makita circural sow(i ako nije bying keyword) može da nema novca za proizvod koji ja nudim ili mu se čini previše jeftin pa bi neki skuplji od istog proizvođača. Dakle jedan review ili više?
to je za sad:waving

Mislim da si neke stvari pogrešno postavio. Sajt će PRE uspeti ako imaš više tekstova, nego da imaš jedan pa onda da vidiš da li će uspeti :).

Tekstovi treba da su korisni i zanimljivi onim ljudima kojima su namenjeni.

Da li ćeš praviti review proizvoda jednog cenovnog ranga ili jednog proizvođača ... mislim da nema veze, ali što ne bi pokrio sve :).

KW research je manje bitan ako ćeš pokriti ogroman deo niše. Pod tim mislim da napraviš sajt sa takvim imenom da uvek možeš da dodaješ nove proizvode koji izađu, a vezani su za tematiku sajta. Tako ćeš već prirodno pokupiti mnogo keyworda. Ali to već nije mini-sajt.

Igor Tomić kaže:
Mislim da si neke stvari pogrešno postavio. Sajt će PRE uspeti ako imaš više tekstova, nego da imaš jedan pa onda da vidiš da li će uspeti :).

Tekstovi treba da su korisni i zanimljivi onim ljudima kojima su namenjeni.

Da li ćeš praviti review proizvoda jednog cenovnog ranga ili jednog proizvođača ... mislim da nema veze, ali što ne bi pokrio sve :).

KW research je manje bitan ako ćeš pokriti ogroman deo niše. Pod tim mislim da napraviš sajt sa takvim imenom da uvek možeš da dodaješ nove proizvode koji izađu, a vezani su za tematiku sajta. Tako ćeš već prirodno pokupiti mnogo keyworda. Ali to već nije mini-sajt.

hvala igore.

nisam pogrešno shvatio jer bi u startu imao 5 6 tekstova. ali me je interesovlo da li da postavim sajt tako da ga podjelim na kategorije marke proizvoda( na primjer bosh , makita itd) a te kategorije razvijem na podkategorije(ili kako se to u IM vec zove) pa pod podkategoriu Makita islo npr. Makita r45620 pa Makita r48562. Ili da je dovoljno da za jednu kategoriju (marku) odaberem jedan proizviod i to je to. Ako se nekada odlučim da širim sajt pretpostavljam da je ovo sa podkategorijama bolja opcija ali sa stanovisata sea ne znam je li dobro razvijati jedan pa drugi model.

Početnik sam totalni pa ne znam da li ova pitanja uopšte imaju smisla;)

evo još jedno pitanje, dako se ko javi :)

evo radim neko istraživanje i kako još nisam podigao sajt a imam namjeru uskoro, interesuje me da li ova konkurencija pobjediva ili da se ide na nešto lakše.Mislim vjerovatnio je pobjediva ali koliko treba vremena da bi se ovako nešto prestiglo.Ima exact 1600 mjesečnih pretraživanja i ima u sebi review frazu pa je valjda buying fraza

rezultati su uglavnom vezani za sajtove kao što su consumerreport consumerrewiev consumer search i sl.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    17.4 KB · Pregleda: 393
Back
Na vrh