Eh dragi moji, malo je zaspala tema, pa reko da je osvjezim...
sala mala naravno...
Ovako "Ratniče" nemam šta drugo nego da kažem hvala, pročitao sam čitavu temu već tri puta, te imam par stvari da pitam, kažem ili nazovite to kako hoćete...
Još jednom veliko hvala za post, imao sam jednu micro niche strategiju al znate kako je, nije za početnike čitat 94 stranice, a bila je i na engleskom, pa kad naleti kakav sleng trči po riječnik i skontaji o čemu se radi...
Neću previše o postovima pricat, ima se tu dosta toga naucit.. Zahvalio bi se ponovo još i ostalim članovima čiji su linkovi ubacivani u ovu temu, svaka stvar je zlata vrijedna. Eh sad zašto sve tolike zahvale?
Ovako napravio sam listu od 24 stranice, tako da planiram mjesečno praviti po 2 stranice, dobro mi je zbog opterećenja oko domena, hosta i svega da se previše ne ulažem, ali i da polako svatam što se ove strategije tiče. Eh dakle cilj je imati u prosjeku po 1$ dnevno od svake stranice. Ipak, neću postavljat puno pitanja, al u ova tri puta, ili zato sto sam kasno citao obicno, ili sto ne vidim
ali nisam vidio nigjde da je neko to pomenuo a radi se o mom prvom pitanju. Nego idemo redom, pa ako neko ima rado bi volio da mi da savjete.
1. Niko nije spomenuo recimo kad nađe neku riječ i pretraži je na googleu znači li mu išta broj stranica koje google izbaci. Recimo na riječ kuća ima 5 000 000 rezultata, ali je konkurencija niska. Eh mene zanima imam slučaj gdje mi riječ izbacuje 26 miliona rezultata, ali je konkurencija niska, u prvih 10 stranica su amazon, youtube, i neke gluposti većinom sa PR ispod 4, a ima ih i sa 0 i sa N/A.
EH sad koliko je bitan broj tih rezultata i kad koliku cifru vidite, pomislite da se ne isplati takmičiti?
2. Nisam siguran da li je iko spomenuo, ali ja ću svakako, koristim stranicu spyfu .com za određivanje cijene klika onako ugrubo, te za evidenciju koliko dnevno ima klikova i koliko košta dnevno reklama za tu ključnu riječ.
Koliko je nešto ovako bitno pri samoj ovoj strategiji prem da imam ideju stranice koja ima između 1,6 i 2,2 cijenu klika.
3. Koliko je poželjno (zbog složenog html-a) raditi jednu ovakvu stranicu i korisitit blogspot kao hosting?
moguće da imam još nekih pitanja al mi ne mogu trenutno naumpasti.
Eh sad donosim vam četiri primjera: pa sta mislite da bi se moglo najviše isplatit?
1 stranica: broj rezultata pretrage 174 hiljade, broj traženja riječi [exact] 4 100, cijena klika 0,36-0,44$
2 stranica: broj rezultata pretrage 1,9 miliona, broj traženja riječi [exact] 165 000, cijena klika ista kao i iznad
3 stranica: BRP: 5,28 miliona; BTR[E] 33 000; CPC 1,68-2,06$
4 stranica: BRP: preko 26 milona; BTR[E] 40 500; 1,11-1,26$
Napomena: Sve stranice imaju slabu konkurenciju (nisko)
Eh to je sad za sada od mene, ajd sad šta mi predlažete, te šta mislite da bi najbolje moglo proći, i na šta trebam da obratim pažnju kad su ovakve stvari u pitanju