• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako unovčiti ček?

sax kaže:
Zyxzed kaže:
Evo da javim.

Dakle 1. put valjda to ko sto je Sax spomenuo,

nije zena znala to izvesti pa je bila nesigurna, bo.

2. put evo dosao u banku i bila je druga zena radila i samo je rekla ok, i napravila da mi odma sjedne novac na devizni račun. Znači nije 1. slala na provjeru.

Ja sam ju pitao kako to i ona je rekla da u slucaju da znaci ne odobre taj ček (znači 1. su mi isplatili pare a onda slali ček valjda na provjeru) valjda onda mi oni uzimaju sa računa taj novac. Ali za sada sve 5. Clickbankov ček,
evo došao mi je neki dan i drugi,

i išao sam ga isplatiti i sada jos jedna mozda korisna informacija je ova: zena mi je rekla u PBZ banci, da u Istarskoj banci - vam odma daju lovu valjda u papirima kad donesete ček

zelio bih to jos ovih dana vidjeti pa vam javim.

Ma ja bre ja danas isao da proverim da li je naplacen cek i u blizu ekspozituru. Dodjem, reko mozete da mi proverite da li je cek naplacen...itd, prvo sto je trazila licna karta kao znas ukrao sam stednu knjizicu ili sta vec, nikada mi je nisu trazili unapred samo kada sam podizao pare... Ajde dam ja i tamo ona nesto ceprka i kaze pa da stoji vam ovo stanje odavde i sta poce nesto zbuni se, ja reko alooo ja te pitam da vidis da li je cek naplacen, a ona onako gleda i cuti, kad u tome koleginica njena, a dajte dajte to ovde da vam ja proverim ( sto znaci da ova guska nema pojma a zna da trazi licnu kartu unapred mamu li joj nesposobnu ), i nista dam ovoj, kad ne moze zena da se konektuje na server tamo da proveri imaju tehnicki problem, a posto je bilo 20 min do zatvaranja banke nisam cekao nego sam otisao pa cu doci u ponedeljak...

Inace pisem ovo ponovo radi potvrde, znaci sve zavisi na koga naidjes ! Mozes resiti sve lako i brzo ako naidjes na ljude koji znaju, a ako naidjes na budalu neku koja nema veze samo mozes da imas probleme i da bespotrebno gubis vreme. ----------> Točno to ;)

ja cu ovih dana probati kada budem prošao pored Istaske banke da vidim je li isplacuju odmah u kune kao sto sam cuo.

Evo odgovora: ne isplaćuju :p

btw jel zna netko je li problem ako ti prezime na clickbank čeku ima znak ? umjesto nekih posebnih znakova (npr čšćšđđž?)

npr Pero Đurić
napisano je na čeku Pero ?uri?

Hahaha Problem je sto u Bankama Radi puno nesposobnih Ljudi (najvise familija od direktora ili ljudi na poziciji i td. koji su naravno dobili diplomu naknadno a pojma nemaju o poslu koji obavljalju )

Prvo pravilo za cek je - Mora da se provjeri INKASO ( 15-40-60 DANA OVISNO OD BANKE )
Drugo Pravilo Morate Imat Devizni racun pa kad provjere oni vam lovu prebace na devizni i uzmu proviziju.

Rijetko cete dobiti lovu na ruke odma, prije je bilo da neke jace banKe odma isplate novac ako je ispod 250 $
al se dogadjalo da cek nije validan pa bi bilo neugodnosti vratiti banci vec potrosene pare :D

Meni je Alpha banka 3 godine isplaćivala čekove na ruke, a onda su odjednom počeli da seru jer su poveće sume na čekovima a po njihovom nekom "novom" pravilu mogu da isplate odmah ako je ček do 200€. Posle zadnja tri cimanja nisam više imao živaca, em im je provizija velika, em im je slanje na inkaso isto ogromna cifra, ja sam odlučio da promenim banku i otišao sam u Komercijalnu gde sam za 1% provizije ostavio ček na naplatu. Cimanje jeste, nervirao se jesam ali jednostavno ne mogu više da dolazim u situaciju da ubeđujem tamo neku gusku da je npr. Adsense ček validan i da sam doneo na desetine istih i nikad nisam imao problema.

edolegenda kaže:
Hahaha Problem je sto u Bankama Radi puno nesposobnih Ljudi (najvise familija od direktora ili ljudi na poziciji i td. koji su naravno dobili diplomu naknadno a pojma nemaju o poslu koji obavljalju )

Prvo pravilo za cek je - Mora da se provjeri INKASO ( 15-40-60 DANA OVISNO OD BANKE )
Drugo Pravilo Morate Imat Devizni racun pa kad provjere oni vam lovu prebace na devizni i uzmu proviziju.

Rijetko cete dobiti lovu na ruke odma, prije je bilo da neke jace banKe odma isplate novac ako je ispod 250 $
al se dogadjalo da cek nije validan pa bi bilo neugodnosti vratiti banci vec potrosene pare :D

Sad sam malo zbunjen. Jel treba tekući devizni ili devizni žiro račun?

Žiro račun je kao termin izbačen iz upotrebe još pre par godina. U Srbiji se sada koristi izraz tekući račun. U svakom slučaju tebi treba devizni račun.

evo što sam našao na fejsbuk stranicama privredne banke zagreb:

"inozemni ček može unovčiti osoba na koju glasi u najbližoj poslovnici Privredne banke Zagreb.
U slučaju slanja čeka na inkaso (provjeru pokrića), isplata čeka se ne obavlja odmah, već po dobivenoj obavijesti ino banke o postojanju pokrića za taj ček, i to na devizni račun. Procedura provjere čeka u prosjeku traje 4 - 5 tjedana. Trošak provjere čeka određuje ino banka, izdavatelj čeka."

Čekajte ljudi - ja još nisam došla do minimalnog iznosa za isplatu :D , ali sam čitala TOS i ostalo na AdSense, i pominju i Western Union kao mogućnost za isplatu. Zašto se uopšte mlatite sa čekovima?

JelenaM kaže:
Čekajte ljudi - ja još nisam došla do minimalnog iznosa za isplatu :D , ali sam čitala TOS i ostalo na AdSense, i pominju i Western Union kao mogućnost za isplatu. Zašto se uopšte mlatite sa čekovima?

Kod nas Jelena nemamo mogucnost isplate preko Western Uniona, nazalost, nego jedina nam je opcija putem checka.
Inace da moze WU naravno da bi to bilo najlakse i najbrze, ali uvek imaj na umu, ipak je ovo Srbija :)

edolegenda kaže:

meni su vec 2 ceka isplatili odmah na racun, bez cekanja/provjeravanja/inkaso ili kako se vec zove.

Probat cu tako i 3. ček.

pozz;)

Zyxzed kaže:
edolegenda kaže:

meni su vec 2 ceka isplatili odmah na racun, bez cekanja/provjeravanja/inkaso ili kako se vec zove.

Probat cu tako i 3. ček.

pozz;)

koja banka i gde? :)

Za Srbiju i adsense čekove idite u Poštansku štedionicu. Čekove isplaćuju odmah, bar su meni isplatili ček na 491 €. Samo je potrebno da potpišete saglasnost da ukoliko ček ne prođe proveru morate da vratite novac. Ta saglasnost važi 25 dana.
Ukoliko vam budu pravili problem u filijali recite im da pozovu ovaj broj 0113024504 i da traže Gordanu. Ona će im objasniti neke stvari.

Skipper kaže:
Za Srbiju i adsense čekove idite u Poštansku štedionicu. Čekove isplaćuju odmah, bar su meni isplatili ček na 491 €. Samo je potrebno da potpišete saglasnost da ukoliko ček ne prođe proveru morate da vratite novac. Ta saglasnost važi 25 dana.
Ukoliko vam budu pravili problem u filijali recite im da pozovu ovaj broj 0113024504 i da traže Gordanu. Ona će im objasniti neke stvari.

Jedno pitanje - imas li vec otvoren tekuci racun kod njih na koji dobijas platu?

Do 500€ ti ne treba račun, preko 500€ mislim da treba. Uglavnom pozovi onaj broj i traži Gordanu i ona će ti sve objasniti. Razume se u to i veoma je ljubazna.

Pitao sam da li ti primas platu preko njih?

To bi mi i bilo logicno da ti onda odmah i isplate posto iz plate mogu nadoknaditi stetu ako se cek ne realizuje.

To bi, onda opet, sve objasnilo zasto isplacuju odmah.

Danas sam išao unovčiti ček u PBZ. Morao sam otvoriti devizni račun u svrhu polaganja, podizanja ili prijenosa novčanih sredstava. Dobio sam potpisnu karticu (da ne moram radit plastičnu) i platio sam 20kn za inkaso. Rečeno mi je da će novci sjesti na račun nakon nekih mjesec dana.

U RBA je također potrebno otvoriti devizni račun, ali je naknada za unovčenje čeka 100kn.

Ja podizem pare u Unicredit Zagrebackoj banci, kazu da mogu isplatiti odmah ako je u pitanju suma manja od 250$.

Kad isplate uzmu samo 5 km zbog transakcije, sve sto treba da ponesete prilikom podizanja para jeste licna karta.

InFlames20 kaže:
Evo ja sam danas prvi put zapravo išao do banke s čekom da ga unovčim. Neznam kako je u ostalim zemljama ali u Hrvatskoj to ide ovako. Odneseš ček u banku, pošalju ga na tzv. inkaso (provjeru) i za 30 dana imaš lovu na računu. Uvjet je da imate devizni žiro račun, a ja sam platio usput i neku naknadu od 60kn. Vidjet ćemo da li će biti još nekih naknadnih naknada.

Sve sam to radio u Erste banci. I usput, pripazite da unovčite ček na vrijeme, jer imaju rok trajanja. Teta u banci mi je rekla da po novom svi čekovi imaju rok da se unovče 90 dana.

Tko ima više iskustva u tome, neka doda ako sam šta propustio ili neka me ispravi. Bilo bi ok da vidimo iskustva iz raznih država.

Evo da se nadovezem, imam dva devizna na erste banci i isto primam svakih 15 dana cekove sa clickbanka i radim ovako. Na jedan racun polozim cek koji ide na provjeru i do isplate prodje 10 dana no u to je vrijeme taj racun blokiran, odnosno sa bankomata ne mogu podizati novce no na salteru banke da. Zato koristim dva racuna. Jedan je za cekove a drugi za rad na netu.
Ovdje morate paziti da ukoliko imate jedan racun i npr. postavljenu automatsku uplatu clanarine na nekom MLM-u npr. onda vam uplata nece proci ukoliko ste polozili cek jer je racun u vrijeme provjere ceka blokiran...
Nadalje, ne ovisi o banci koliki je rok isplate ceka vec o servisu koji vam je poslao cek. Za ClickBank cekove je 90 dana i to pise na samom ceku.
Prvi puta kada sam isao od banke do banke rekli su mi da PBZ ima najbolje uvjete sto se tice unovcavanja ceka (nisam ih isprobao). HYPO nikako a niti RBA.
Na svaki polog ceka placa se i odredjena suma koja ovisi o sumi ceka. Na cek od 1.000$ platiti cete oko 60-80kn, nisam ni sam vise siguran no tu je negdje. Sto je veca cifra proporcionalno je manja cifra koja se placa za polog.

Back
Na vrh