• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako ubrzati sajt po Google Page Speed kriterijumima

Jako koristan tutorijal.
@fanste, hvala ti puno na ovome, digao sam sajt sa 63/100 na 91/100.

Jedino me blog zeza, i to debelo...
Njemu pokazuje 32/100 :/

Kada sam instalirao WP Minify, u firefoxu je sve radilo normalno, ali kada sam slucajno otvorio blog preko chroma, katastrofa... Kao da ne postoje css i js fajlovi. Isti slucaj je i u operi...

Prvo nisam znao sta je problem, pa sam iskljucivao plugin-ove jedan po jedan, dok na kraju nisam dosao do njega i video da on pravi problem. Ima li neka kvalitetna zamena za njega?
Ili mozda jos bolje, ako je neko imao slican problem, neka kaze kako ga je resio...Ako je uopste resio :)

Pozdrav svima

majkicbane kaže:
Jako koristan tutorijal.
@fanste, hvala ti puno na ovome, digao sam sajt sa 63/100 na 91/100.

Jedino me blog zeza, i to debelo...
Njemu pokazuje 32/100 :/

Pozdrav svima

Bitno je koje probleme imaš. Što je crveno?

PS
Ja taj alat koristim ručno preko APIja jer ima još više detalja,

adikcija kaže:
Bitno je koje probleme imaš. Što je crveno?

PS
Ja taj alat koristim ručno preko APIja jer ima još više detalja,

Ne znam da li si video moj ceo post, vidim da dobar deo posta fali u tvom citatu.

Evo dela koji fali:

undefined kaže:
Kada sam instalirao WP Minify, u firefoxu je sve radilo normalno, ali kada sam slucajno otvorio blog preko chroma, katastrofa... Kao da ne postoje css i js fajlovi. Isti slucaj je i u operi...

Prvo nisam znao sta je problem, pa sam iskljucivao plugin-ove jedan po jedan, dok na kraju nisam dosao do njega i video da on pravi problem. Ima li neka kvalitetna zamena za njega?
Ili mozda jos bolje, ako je neko imao slican problem, neka kaze kako ga je resio...Ako je uopste resio

Vidio jesam, pluginove neću komentirati. Zanimalo me na kojim točkama gubiš da ti je blog 30/100, a ostalo 95/100.

adikcija kaže:
Vidio jesam, pluginove neću komentirati. Zanimalo me na kojim točkama gubiš da ti je blog 30/100, a ostalo 95/100.

Aha, nismo se razumeli :)
Sajt sam radio bas po ovim uputstvima, i vidno se popravila brzina.
blog sam pokusao tim pluginom ali je doslo do problema koji sam vec pomenuo.
Onda sam i blog odradio rucno...Sam sam smanjio css fajlove, dodao ono u .htaccess i popravilo se i to, ali opet nedovoljno... sad je oko 68/100.

Ne znam sta bih jos mogao njemu da odradim da ga dignem makar do 85

Probacu sa drugom temom, mozda ova zeza

Prebacio sam svoj sajt na Google PageSpeed . E sad kako da iskoristim taj alat?

Meni je 83/100 i opet mi stalno dolaze neke obavijesti za optimizaciju, a kad pokrenem alat imam problem redirektanja nekih fileova na nešto, a uopće ne postoje ti fileovi (uključio sam opciju show hidden files)

nibs kaže:
Meni je 83/100 i opet mi stalno dolaze neke obavijesti za optimizaciju, a kad pokrenem alat imam problem redirektanja nekih fileova na nešto, a uopće ne postoje ti fileovi (uključio sam opciju show hidden files)

Postoje neki fajlovi koje tvoj sajt vuce sa nekih drugih servera. Npr google fontovi, i slicno. Mozda cak i neki css, js, sve zavisi da li si sam pravio sajt, ili si skinuo neki template (kao ja)

Kako podesiti CNAME i A record? Ima li ko screen shot?

Vatra Wolf kaže:
Kako podesiti CNAME i A record? Ima li ko screen shot?
U cPanelu: Domains / Advanced DNS Zone Editor

Tražim konkretan primjer kako podesiti.... ne lokaciju gdje podesiti...

Uradio sam kako sam dobio u page speed ali ne radi.

Evo kako podesiti za Hostgator hosing:

1. korak
Potrebno je pod izbornikom "Domains" odabrati "Advenced DNS Zone Editor"
t6Qcd2A.png

2. Korak
Odaberete domenu koju želite optimizirati
1lHKoxe.png

3. Korak
Pritisnite "Edit" za onaj "Record" koji u "Name" ima www. u prefiksu imena domene
bAVP2xj.png

4. Korak
Trenutni CNAME zamjenite sa: pagespeed.googlehosted.com
NirgJjs.png

I to je to, samo sačekajte nekoliko minuta da vam se u Google APIs Konzoli za tu domenu postavi status Enabled.

Naravno prije svega toga potrebno je napravit Google APi račun i dodati svoju domenu u PageSpeed Service.

Za ostale poznatije DNS hostove google već ima napisane tutoriale:
https://developers.google.com/speed/pagespeed/service/SetupServingDomainInstructions

A kako će PageSpeed pronaći stranicu nakon promjene DNSa? Ili računaš da će tražiti bez www, a nisi napravio redirekciju. Jer ako jesi ...

Back
Na vrh