• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako proveriti koju verziju skripte koristi koji sajt

novii

Legenda
Tu od
24 Tra 2009
Postova
966
Prvo jedna stranica da prezentuje problem.

http://extensions.joomla.org/

Prikaz kako izgledaju informacije o verziji koju skriptu koristi ovaj sajt. Za proveru se koristi kombinacija tastera Ctrl i tastera U.Kako koristim firefox kao program za posetu sajtovima u sklopu njega sam instalirao dodatak Wappalyzer, koji mi pokazuje šta je sve od skripti instalirani međutim ne daje uvek informacije koje su verzije skripti u pitanju. Informacije stoje u sklopu polja gde se ispisuje adresa sajta.Wappalyzer is a browser extension that uncovers the technologies used on websites. It detects content management systems, eCommerce platforms, web servers, JavaScript frameworks, analytics tools and many more.

Also available for Google Chrome. -In cooperation with AOE - the open web company.
-- Note that by default anonymous data is gathered for research purposes. You may opt-out in the settings.

Proveravajući kako da poboljšam sigurnosna podešavanja za Joomlu i Wordpress, naišao sam na sajt koji nudi veću količinu alata za proveru sajtova, pa između ostalog se mogu proveriti verzije za Joomla, WordPress, Drupal, Magento, MediaWiki, Zen Cart, PrestaShop .

Mada nikom od nas nisu direkna konkurencija, proverio sam koju verziju CMS-a Drupal koristi jedan od sajtova koji su naviše izloženi pretnjama.

1_58152272_bela%20kuca.jpg


Pored gore nabrojanih alata, na stranici sa alatima se nalazi još dosta dodatnog. U osnovi sa njim možete proveriti i svoj sajt, tražeći potencijalne slabosti i potom uh uklanjajući.

http://www.whitefirdesign.com/tools/


Način na koji ja koristim informacije o verziji CMS-a koji koristi konkurencija je taj da samo prosto proveravam koliko su ažurni, te na taj način dolazim do neke okvine slike ko su i koliko ozbiljno rade. nemojte se ustručavati da ih iskoristite, mada ćete naići na gomilu novih termina. Odvojite malo vremena i informišite se šta sve to piše i čemu služi.
 
Back
Na vrh