• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Web dizajn Kako prepoznavati i naucit radit dobar web dizajn

Samo se treba truditi.. Gledajte tudje radove i ucite na tudjim greskama a ne svojim. Pratite desavanja,budite u toku sta je izaslo novo,sta je trenutno moderno itd.. I oko za to i sve ostalo dolazi vremenom samo je kao i za sve ostalo potrebno mnogo truda i mnogo odricanja da bi se nesto postiglo.. Pogotovo ako to nesto krecete on nule. Za pocetak pronadjite nekoliko dizajnera ciji vam se radovi svidjaju i pokusajte da ih "skidate". Ne zaboravite da i najbolji ponekad "prepisuju". Prvi se macici u vodu bacaju pa tako nemojte te prve radove pokazivati sirim masama. Sve je stvar trenutne inspiracije dizajnera,mozda necete u svakom polju biti jednako dobri ali odaberite ono sto vam najbolje odgovara i to radite. Budite dobri u necemu i pare se same poceti da dolaze,ako mislite samo kako da sto lakse zaradite nikad nista necete nauciti..:)

Super tehnike vezane za web dizajn mozete pronaci na
smashingmagazine. com
creativebloq. com

Resursi koji su direktno vezani za branding, logo dizajn i sl
pixeden. com

Ovde mozete da pronadjete resurse i inspiraciju vezane za infografiku
onextrapixel. com
1stwebdesigner. com
webdesignerdepot. com

Resursi vezani za UX
uxmag. com
uxbooth. com

Nadam se da ce vam ovi resursi biti od koristi.

Ja imam pitanje...šta treba da naučim za web dizajnera? Krenuo sam s codecademy i koliko vidim obavezno je HTML i CSS, kao i JS. Jel ima još? (znači da bi kao početnik mogao samostalno da radim).:busted

Koji su obavezni programi koje trebam instalirati na kompu i savladati njihovu upotrebu: Dreamweaver MX..?

Koje obavezne e knjige preporučujete?

Za početak bi bilo zgodno da kažeš konkretno šta bi ti da napraviš. Pored nabrojanih stavki, treba dodati poznavanje PHP-a.

Sad ima varijanta da se pravi samo izgled sajta u GIMP-u ili Photoshopu i to je čisto dizajniranje. Druga opcija je prebacivanje PSD u HTML/PHP. Treća varijanta je dizajniranje da sajt isto izgleda na desktopu i na mobilnom ako je responziv.

Tako da će biti mnogo lakše ako ti tačno znaš šta želiš kao krajnji rezultat.

Poenta je da naučim web dizajn kako bi mogao sam da radim sajtove za firme i kao freelencer na istom sajtu i sl. Jednostavno da se obučim za tu profesiju.

Back
Na vrh