• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Kako podesiti Wire transfer na bankovni račun

jeremyja

Član
Tu od
12 Ruj 2011
Pošto dosta članova foruma ima nedoumice oko Wire transfera, evo kratkih uputa kako da sve podesite i podignete svoje pare ;)

Kako biste podesili wire transfer u AdSense nalogu potrebno je da vam banka u kojoj imate devizni račun dostavi Instrukciju za naplatu iz inostranstva za valutu u kojoj se novac uplaćuje. U ovom slučaju to će biti EUR ili USD u zavisnosti od toga koju valutu ste izabrali u vašem AdSense nalogu.

Instrukcija sadrži tačan naziv banke, SWIFT kod i IBAN, koje ćete uneti u podešavanjima AdSense naloga.

Na primeru Banke Inteze to izgleda ovako:
Ime banke: Banca Intesa ad Beograd
SWIFT BIC: DBDBRSBG
IBAN: RS35160brojvašegračuna

Dakle, u AdSense nalogu kliknete na podešavanja (zupčanik) i u Podešavanjima plaćanja kliknite na "Dodavanje novog načina plaćanja" i popunite polja kao na slici ispod.

[IMG=600x552]http://i650.photobucket.com/albums/uu225/Jeremyja/google-adsense.png[/IMG]

Opcionalna polja "Detalji o posredničkoj banci" i "Detalji o primaocu uplate" nije neophodno popunjavati.

Selektujte ovaj način plaćanja kao primaran i kliknite na sačuvaj. Ukoliko ste ovu promenu izvršili do 15. u mesecu wire transfer će se koristiti od tog meseca, tačnije uplata koja će biti oko 21. se šalje novom primarnom metodom plaćanja.

Kada Google izvrši uplatu poslaće vam obaveštenje na email adresu, a ostalo je do vaše banke.

Izjava o osnovu priliva sredstava

Kako bi banka mogla da proknjiži devizni priliv neophodno je da u ekspozituri potpišete Izjavu o osnovu priliva sredstava. Banka bi o ovome trebalo da vas obavesti telefonom ili sms porukom kada stigne uplata, ali i ta procedura verovatno zavisi od banke. Ako ne vidite novac na računu, a niste dobili nikakvo obaveštenje od banke ni posle 48h od trenutka kada vas je Google obavestio o uplati, nije zgoreg da odete u ekspozituru banke i tražite da vam provere da li je bila uplata.

Izjava o osnovu priliva sredstava se sastoji od jednog lista papira na kome trebate da popunite 2 polja: osnov priliva i da li očekujete novac i ubuduće. Kao osnov priliva možete navesti: "Računarske i informacione usluge", a ispod dodajte: "Priliv po istom osnovu očekujem i ubuduće", kako ne biste morali da ponavljate postupak svaki put kada vam Google pošalje novac.

Time ste završili sve što je potrebno i kada se uplata proknjiži možete podići novac. Svaki naredni put uplate će stizati bez odlaska u banku i nepotrebnog gubljenja vremena.

Preuzeto sa http://netsvet.com/internet/isplata-google-adsense-zarade-direktno-na-racun-banke/

Meni je email od Googla stigao 22. Banka mi je poslala poruku 24. da je bila uplata i da dođem u banku da potpišem izjavu kako bi sredstva bila proknjižena. Do tada novac nije bio vidljiv na računu online. Dok sam potpisao Izjavu i došao kući pare su "legle" na račun.

Evo sad idem da isprobam tutorial. Sticky.

Ja na svom računu imam 2 broja. Razlika u zadnjoj cifri. Jedan je za EUR drugi za USD. SWIFT i IBAN su isti. Je li ko imao iskustva sa ovim?

edit: Da li se može promjeniti Payment opcija ako npr želim staviti drugi račun ili sam pogriješio broj?

Da, dodaš ček kao opciju isplate, staviš da je primarna, obrišeš onu gde si kucao račun i dodaš opet novu. ;)

Pokusavam ovo da popunim jer su mi dosadili cekovi ali Gugl mi ne da da ukucam ime i prezime sa kukicama ... nego samo C umesto Č i Ć. Da li i vi imate taj problem i da li ste upisali sa C?

Treba li ovo popuniti, Komercijalna banka je u pitanju ?
U instrukcijama za podatke korespodentske banke imam jedino još Fed Wire ABA podatak.

banka.png

Danilo034 kaže:
Treba li ovo popuniti, Komercijalna banka je u pitanju ?
U instrukcijama za podatke korespodentske banke imam jedino još Fed Wire ABA podatak.

banka.png

Ne, nema potrebe za tim. FFC i FBO se koristi za određivanje drugog primatelja. Što se tiče ABA koda, to ti jedino vrijedi za transfere u SAD-u. Sve potrebne informacije ćeš im obezbijediti kroz IBAN i SWIFT.

Anis Arpadzic kaže:
Ne, nema potrebe za tim. FFC i FBO se koristi za određivanje drugog primatelja. Što se tiče ABA koda, to ti jedino vrijedi za transfere u SAD-u. Sve potrebne informacije ćeš im obezbijediti kroz IBAN i SWIFT.

Tako sam i mislio, ali rekoh da proverim :)
Hvala na pojašnjenju !

Sta je tacno IBAN i gde ja to imam zapisano (kartica ili neki papir iz banke sto sam dobio)? Guglao sam i nisam mogao nigde da nadjem...

Upravo sam se cuo sa call centrom, objasnili su mi sve, hvala.

Da li je problem što je instrukcija u banci za plaćanje u dolarima, a Google je poslao u € isplatu ?
21. septembra je datum isplate, a na računu i dalje ništa nema :sigh

Jel mozda nekako moze da se namesti da mi ne isplacuje automatski ceo iznos koji imam na balansu odjednom nego na primer ako imam 100e da napravim da mi tog meseca isplati 50 a da 50 ostane?

Pozdrav svima na forumu

Vreme je da i ja pređem na isplatu adsense zarade preko računa.

Imam par pitanja za one koji su u Srbiji i primaju adsense zaradu preko komercijalne banke.

Kad sam tražio instrukcije za transfer, iz komercijalne banke su me pitali iz koje države očekujem transfer. Čekovi su uvek stizali iz Irske (Dablin), pa sam uzeo instukcije za priliv iz Irske. Tu su naveli posredničku banku iz Nemačke (Deutsche bank ag).

Pošto komercijalna banka koristi i posredničku banku, u samom adsensu-u vidim napomenu da posrednička banka mora da bude iz US. Sad sam u nedoumici dali da tražim nove instukcije za priliv iz US.

Tako da ako ima nekog ko prima preko komercijalne da mi odgovori, koja zemlja se navodi iz koje se očekuje transfer.

Takođe, i koja je posrednička banka, i koja je privizija od iste.

Hvala unapred.

transfer za intesu ne radi sve sam podatke uneo po instrukcijama banke, i uplata nije uspela novac i dalje stoji na adsense nalogu, banana smo mi od drzave, a ovaj forum je izgleda "mrtav"

Back
Na vrh