• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako početi zarađivati kao tinejdžer

Hvala ti puno,
iako sam odgovorio na staru temu moram ti zahvaliti jer si mi puno pomogao!
Hvala od srca!

Evo baš sam pročitao danas ovaj post, pa rekoh da se i ja javim.

Znači ja sam sebi skupljao novce par godina kad god bi mi netko nešto ostavio, i eventualno uspio skupit za dobar kompjuter. Naravno, odmah sam počeo igrati neke malo jače igrice jer sam prije toga imao laptop koji bi se pregrijao kada bih gledao film u 1080p na YouTubeu. Ali eto, ubrzo sam shvatio da je to sve čisto gubljenje vremena, i tražio način da počnem zaradjivati. Nema šta nisam probao, od YouTube videa, preko P2C stranica do tipičnih refferal scamova. Ništa nije funkcioniralo.

I kako mi je hobi oduvijek bilo kladjenje sa CS:GO itemima na profesionalne mečeve, i užasno dobro mi je išlo pa su me prijatelji uvijek tražili savjete, padne mi na pamet ideja da otvorim stranicu gdje ću davat općenito savjete i svoja mišljenja o tim mečevima svakodnevno. Otvorio stranicu na Weeblyu, malo izreklamirao, došao do nekih average 10k pregleda dnevno, i nakon 2 mjeseca pisanja javi mi se vlasnik neke druge stranice kao da ga malo izreklamiram i pošalje mi 150$ na Paypal. I naravno, ja odmah bez ikakvog razmišljanja kupim sebi domenu, hosting, i otvorim "pravu" stranicu. Sad sam još u procesu oporavka od tog prelaska na novo ime, i polako vraćam publiku, ali kad to krene probao bih naravno nešto i zaraditi.

Pošto mi je cilj uvijek bio sam sebi za sve zaraditi, tako već planiram sa eventualnom zaradom od ove stranice pokrenuti novi projekt koji po meni ima užasno veliki potencijal za uspjeh. Ali eto, pronašao sam se u tom tvom postu, pa rekoh da se registriram i javim jer smo otprilike kroz iste stvari prošli.

Toma1 kaže:
Evo baš sam pročitao danas ovaj post, pa rekoh da se i ja javim.

Znači ja sam sebi skupljao novce par godina kad god bi mi netko nešto ostavio, i eventualno uspio skupit za dobar kompjuter. Naravno, odmah sam počeo igrati neke malo jače igrice jer sam prije toga imao laptop koji bi se pregrijao kada bih gledao film u 1080p na YouTubeu. Ali eto, ubrzo sam shvatio da je to sve čisto gubljenje vremena, i tražio način da počnem zaradjivati. Nema šta nisam probao, od YouTube videa, preko P2C stranica do tipičnih refferal scamova. Ništa nije funkcioniralo.

I kako mi je hobi oduvijek bilo kladjenje sa CS:GO itemima na profesionalne mečeve, i užasno dobro mi je išlo pa su me prijatelji uvijek tražili savjete, padne mi na pamet ideja da otvorim stranicu gdje ću davat općenito savjete i svoja mišljenja o tim mečevima svakodnevno. Otvorio stranicu na Weeblyu, malo izreklamirao, došao do nekih average 10k pregleda dnevno, i nakon 2 mjeseca pisanja javi mi se vlasnik neke druge stranice kao da ga malo izreklamiram i pošalje mi 150$ na Paypal. I naravno, ja odmah bez ikakvog razmišljanja kupim sebi domenu, hosting, i otvorim "pravu" stranicu. Sad sam još u procesu oporavka od tog prelaska na novo ime, i polako vraćam publiku, ali kad to krene probao bih naravno nešto i zaraditi.

Pošto mi je cilj uvijek bio sam sebi za sve zaraditi, tako već planiram sa eventualnom zaradom od ove stranice pokrenuti novi projekt koji po meni ima užasno veliki potencijal za uspjeh. Ali eto, pronašao sam se u tom tvom postu, pa rekoh da se registriram i javim jer smo otprilike kroz iste stvari prošli.

Volim kad procitam da se neko zaista trudio i da je uspeo... Kako vreme prolazi moram da budem iskren ali vidim da jednostavno ne moze svako da radi ovo... Izadjem uvece na pice sa drustvom i oni svi "Ajde ubaci nas u to da radimo nesto ovo ono" a pritom ne znaju nista dalje od FB-a... Izgleda da ljudi jednostavno ne shvataju sta znaci internet zarada misle da je to prelako itd a stvarno je to jako jako jako naporan rad... A kad im posaljem neke clanke da ictaju i da uce kazu ma mrzi me... Epa jebiga sad :crazy_grin

Aj cimni me na PM da razmenimo FB linkove da se procaskamo da vidim kako si sta si uradio mozda smo u istim vodama :drinking

OT:

Posetite i moj blog Dimi3je ima tu svega i svaceg. A sto se tice FB stranice i Instagram profila tu mozete pronaci dosta motivacionih slika :)

https://www.facebook.com/dimi3jeblog
https://instagram.com/dimi3je_/

Jokja kaže:
Sačekaj 8 oktobar da omoguće PayPal, a onda možeš prodavati šta god želiš po celom svetu. Moraš jedino imati firmu, jer drugačije nećeš moći primati novac. Ima i sistem preko Skrilla, mada ne znam koliko je to efikasno.

Zarada zavisi od robe koju prodaješ. Ebay ti uzima oko 10%, PayPal 3%, a dalje računaj koliko je isplativo.

Prodaja robe sa ebaya gotovo da je neisplativo ako ćeš imati sve legalno - previše ljudi na crnjaka se time bavi. Država će te uništiti!

klokan007 kaže:
Jokja kaže:
Sačekaj 8 oktobar da omoguće PayPal, a onda možeš prodavati šta god želiš po celom svetu. Moraš jedino imati firmu, jer drugačije nećeš moći primati novac. Ima i sistem preko Skrilla, mada ne znam koliko je to efikasno.

Zarada zavisi od robe koju prodaješ. Ebay ti uzima oko 10%, PayPal 3%, a dalje računaj koliko je isplativo.

Prodaja robe uz prijavljenu firmu - neisplativo uglavnom. Jedino kao pojedinac...

Clanak je opsirno i uredno napisan,prvi put sam ovdje reg-ao sam se jer jednostavno i sam provodim mnogo vremena za racunarom tako da bi zaista zelio zivjeti od toga. Eh sad poceo sam se baviti youtube zaradom partner sam jedne Austrijske mreze i evo peti eur je na pomolu :) Medjutim prvi put cujem za dosta stvari ali imam ogromnu volju i zelju da naucim sve polako ali sigurno . Znanje je minimalno ili ne postoji znam dobro Engleski jezik,i uredjivati video.. Takodjer sam dobar i u pisanju. Naravno ne mislim sada o novcu vec o znanju jer imam zelju i volju,ali takodjer zelim da obezbjedim zivot ulazuci mnogo vremena,truda,volje u ovo.Dakle zaista sam ozbiljno odlucio pristupiti ovim poslovima.Ako je neko voljan da mi da neki savjet u kojem pravcu bi trebao krenuti prema ovome sto vidi jer ponavljam da sam amater prvog stepena. Dakle odakle bi trebao krenuti i sta bi trebao prvo uciti,znam da ste vise puta rekli da se sami za to odlucimo i pronadjemo u onome sto nam najvise odgovara. Eh mene sad zanima taj pocetni pravac,taj smjer koji bi mi odgovarao prema ovome sto znam i gdje bi mogao prosirivati vidike.Svaki pocetak je tezak i nista ne moze odmah toga sam svjestan i tako je opcenito za sve,ali eto molim sve ljude dobre volje da mi daju jos neki savjet na moja pitanja. Hvala autoru clanka pomogao mi je mnogo,i svima ostalim.

Imam 15. godina radim vec 5 meseci i zaradio sam 40$ i veoma sam zadovoljan s obzirom da radim na microworksu neke poslice :D . NA letnjem raspustu hocu da se upoznam bolje sa grafickim dizajnom i da krenem sa izradom logo-a i slicnih stvari :D

Za pocetak pozdrav svima
Obilazim ovaj forum ajmo reci 2 puta sedmicno duzi period i vec dugo hocu da potrazim malu pomoc.Sto se tice mog iskustva imam iskustvo sa You tubom vec dvije godine radim na YT ali je to sve neka "sića".Zelio bih da malo prosirim svoje znanje i kao i svako zaradjujem vise..Da ne budem dosadan zanima me to sta bih mogao za pocetak radit ili sta bih mogao za pocetak ucit. Pokusavao sam nesto pored YT ali mi nije bas islo od ruke.Pocetnik sam i bio bih zahvalan da me neko uputi na pravi put jer imam i volju i strpljenje.Hvala unaprijed.
Izvinjavam se ako sam profulao temu !

Da li znas engleski? Pisanje clanaka je dobro za pocetak, a ja bih volela naprimer da pravim tutorijale o sminkanju na Youtube. Kako da pocnem?

Moja prica je veoma slicna vecini vasih pa da neprepricavam sad opet gore isto sto ste i vi pricali ja sam se uglavnom odluci za zaradu preko websajta tj preko adsensa i contenad i tako poceo sam sa tim i posle mozda 7 dana nesto sam malo zaradio koristio sam metodu djeljenja po fejzbuk grupama jer mi je jedan drug koji se vec godinu dve bavi time rekao da je tako najbolje i najbrze tako sam poceo djeliti clanke po fejzbuk grupa nekoliko dana dok jednog dana nisam dobio ovo kad sam pokusao podjeliti moju novu objavu u fejzbuk grupe Warning: This Message Contains Blocked Content
Your message couldn't be sent because it includes content that other people on Facebook have reported as abusive. a u objavi nije bilo nista sto bi bilo abusive kako oni kazu bila je to objava o 5 nacina kako se dici iz poraza i tako ja pomislim mozda je neka greska odem na fb pokusam otvoriti link od drugih mojih objava i dobijem ovu poruku Link Blocked
We believe the link you are trying to visit is malicious. For your safety, we have blocked it. Learn more about keeping your account secure. If you think this link should not be blocked, please let us know. kod svih dobijem ovu poruku i ja reko mozda je stavrno nesto do sajta i odem skenitam ga online preko antivirusa i kaze da je siguran i ja naravno posalje fezbuku report da je greska da nema ali oni naravno neodgovraju nista ko i obicno i tako ja pitam ovog svog druga od ranije sta on misli i kaze mi da se to i njemu desavalo i da cu najverovatnije morati platiti novi domen i poceti sve od pocetka a ja sam veoma kratak sa parama jedva sam i ovaj prvi put sklopio nesto da to pocnem ali hajde zrtvovacu se i skupicu nekako samo sada strahujme da se nedesi opet ista stvar pa ako moze neko ko isto se bavi time da mi kaze svoje iskustvo i koji su najbolji nacini da se promovise novi sajt i tako to da mi se ne bi opet desila ista stvar ili ako imate neku metodu da se nadju aktivne fejzbuk grupe posto sam stvarni imo problem sa tim veci deo grupa su bile neaktive i nisam dobio nista prometa od njih tako da sam prvodio tako reci dane djeljeci svoje postove po njima bez ikakvog uspjeha sto je verovatno i dovelo do toga da me fejzbuk blokira .Hvala unapred

ma nisam bas bukvalno spamovao posto sam trazio grupe za npr zdravu ishranu i tu sam dijelio samo postove za zdravu ishranu i tako za tehnologiju isto u grupe za tehnologiju drzao sa, se programa grupe ali ocigledno da neide to najbolje tako u svakom slucaju hvala za ovaj link sve cu temeljno prouciti i primjeniti nadam se da ti se mogu obratiti ako mi bude potrebno jos nekih dodatnih savjeta i pomoci oko necega jos jednom hvala.

Back
Na vrh