• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako početi zarađivati kao tinejdžer

daisy-ann0 kaže:
Zanima me da li se moze zaraditi preko e-baya u Srbiji? Da li je isplativo?

Sta mislis da je u Srbiji jeftinije nego sto je tamo :) ? Preprodaja sa ebaya u Srbiji nije losa.. Kupis na Ebay neke patike kolicinski dosta i da ti udare snizenje za kolicinu + besplatna dostava i ovde prodajes :D Svi su oni nas prevazisli u svakom pogledu pa mozes lagano da preprodajes :D

SpawneR kaže:
daisy-ann0 kaže:
Zanima me da li se moze zaraditi preko e-baya u Srbiji? Da li je isplativo?

Sta mislis da je u Srbiji jeftinije nego sto je tamo :) ? Preprodaja sa ebaya u Srbiji nije losa.. Kupis na Ebay neke patike kolicinski dosta i da ti udare snizenje za kolicinu + besplatna dostava i ovde prodajes :D Svi su oni nas prevazisli u svakom pogledu pa mozes lagano da preprodajes :D

I platiš carinu na granici na tu količinu i ispadne jeftinije da si kupovao patike ovdje nego iz Kine :waving

flex202 kaže:
SpawneR kaže:

I platiš carinu na granici na tu količinu i ispadne jeftinije da si kupovao patike ovdje nego iz Kine :waving

Sad ne znam kako to sve funkcionise ali to ljudi rade.. :D

Ne moze proci carinu ukoliko kupujes vecu kolicinu istih proizvoda kao fizicko lice.

Jokja kaže:
Sačekaj 8 oktobar da omoguće PayPal, a onda možeš prodavati šta god želiš po celom svetu. Moraš jedino imati firmu, jer drugačije nećeš moći primati novac. Ima i sistem preko Skrilla, mada ne znam koliko je to efikasno.

Zarada zavisi od robe koju prodaješ. Ebay ti uzima oko 10%, PayPal 3%, a dalje računaj koliko je isplativo.

Ovisno od proizvoda i odgovarajuće marže, profitabilna je i obrnuta varijanta: Dakle kupovati sa ebay-a pa preprodavati lokalno.
Ja sam početkom godine počeo iz radoznalosti i iskustva su pozitivna. Naravno postavilo se pitanje šta prodati, i tu malo treba
protumačiti trenutnu potražnju i ponudu na domaćem tržištu. Također lakše je zaraditi tako što ćeš kupiti 20 stvarčica od $2 - $5
pa ih preprodavati po $5 - $10, nego kupiti nešto za $100 i čekati da prodaš za $150. Naravno sve zavisi od proizvoda i potražnje.
U svakom slučaju potreban je neki početi kapital, zbog čega je preprodaja malih stvari ipak pristupačnija početnicima. I naravno
sama zarada i marža, diskutabilna tema - ali kinezi sve proizvode i šalju skoro džaba, pa treba se i baciti barem na 50% zarade.

Mislim da je veliki zalogaj za početnike npr. kupovati neke tehničke aparate, ali postoje i kozmetički preparati, nakit itd. koji uvijek idu.
Ja sam npr. slučajno početkom godine pronašao rupu u tržištu i uvidio da se jedan jako tražen kozmetički preparat u BiH skoro
nigdje i ne prodaje, na kupo-prodajnoj stranici www.pik.ba jedva 5-6 oglasa da je bilo. Naručio sam za početak 50 jedinica po $2
i prodao ih ovdje po $4, ali niti jedna mušterija nije kupile 1 jedinicu, nego najmanje 5-6, a često i 10.

Naravno kada sam naručivao gledao sam da mi je shipping free. Također kod lokalne rasprodaje ugodnije je što je manja težina
artikla, tako je i jeftinija poštarina - nebitno da li je plaćate vi ili mušterija koji kupuje. Stvari koje obično prodajem teže tek par grama,
tako da bilo koji broj jedinica mogu slati i običnim pismom. Poštarina me za to izađe oko $0,60 a što je zanemarljivo na
čistu zaradu od npr. $20 što jednom odem do pošte. Istina i priznajem, ja sam otkrio "zlatnu žilu" ali to i jeste bit marketinga.

Ah da, marketing. Malo (samo)promocije, PR-a ali i oglašavanja neće naškoditi ali to bi bilo previše za ovaj post :waving

Jokja kaže:
Sačekaj 8 oktobar da omoguće PayPal, a onda možeš prodavati šta god želiš po celom svetu. Moraš jedino imati firmu, jer drugačije nećeš moći primati novac. Ima i sistem preko Skrilla, mada ne znam koliko je to efikasno.

Zarada zavisi od robe koju prodaješ. Ebay ti uzima oko 10%, PayPal 3%, a dalje računaj koliko je isplativo.

A sta ce biti 8 oktobra?
Da li ce omoguciti primanje para na nas paypal od drugih,tj da li ce skinuti ova ogranicenja sto imamo?

Evo da i ja napišem moja iskustva sa kinezima. Proletos kupio sam nekoliko telefona iz Kine i prodao ih na Limundu. Telefoni su na izgled izgledali odlično, tako da vrlo lako sam ih prodao.

Platio sam ih 20$ po komadu, a prodao po čak 50 evra. Iako je cena bila skoro dva i po puta veća, prodao sam ih poprilično lako. Od 4 telefona od dva kupca dobio sam negatvinu ocenu, nakon čega sam prestao da trgujem sa telefonima.

Kupci su tvrdili da telefoni nisu bili ispravni. Ne znam da li su bili u pravu, jer ih nisam probao. Ja ipak mislim da su očekivanja kupaca bila prevelika. Jedan se žalio kako je loša kamera, a u specifikaciji bilo je navedeno da je kamera samo 0,3 piksela. Verovano se čovek oduševi kad je video kako telefon izgleda, a specifikaciju nije ni čitao. Drugi se žalio na nešto u vezi punjenja, ne sećam se šta je tačno tu bio problem. Bez obzira šta je bio problem, ne bi nikom preporučio da preprodaje kinesku tehniku.

Kinezi su najjači u garderobi i nekim sitnišima.

Od robe probao sam još da radim sa haljinama i kupaćim kostimima. Sa haljina sam prošao odlično, a sa kupaćim katastrofa. Iako su kupaći bili fenomenalnog kvaliteta, ok su bile i cene, ipak nisam uspeo da ih prodam.

S obzirom da radim i druge stvari, nisam mogao da se pozabavim više marketingom. Da sam to bolje odradio verovarno bi i sa kupaćima bolje prošao.

Uglavnom od ovoga može da se zaradi, ali treba znati šta ide i treba obratiti pažnju na kvalitet robe.

Što se PaypPal-a tiče. 8. oktobra biće omogućeno primanje novca za firme.

Ja bi vas upozorija da ne naručujete nikakve brendove iz kine jer zbog toga možete imati problema sa zakonom.

Ja sam rodici naručija All Star patike koje su skužili na carini jer je strašno smrdila plastika iz paketa i naravno Convers je napravija tužbu protiv mene zbog uvoza lažnih patika. Od toga na kraju ništa nije bilo, patike su valjda spaljene i ostalo je na tome. Tako da pripazite kod kupovine brendiranih stvari.

sema kaže:
Ja bi vas upozorija da ne naručujete nikakve brendove iz kine jer zbog toga možete imati problema sa zakonom.

Ja sam rodici naručija All Star patike koje su skužili na carini jer je strašno smrdila plastika iz paketa i naravno Convers je napravija tužbu protiv mene zbog uvoza lažnih patika. Od toga na kraju ništa nije bilo, patike su valjda spaljene i ostalo je na tome. Tako da pripazite kod kupovine brendiranih stvari.

Da li ovo ide u mali oftopic?

Ja sam naručio dva telefona iz Kine. Prvi nije nešto a drugi je odličan. I sad ga testiram i zadovoljan sam sa njim.

Vatra Wolf kaže:
sema kaže:

Ja sam naručio dva telefona iz Kine. Prvi nije nešto a drugi je odličan. I sad ga testiram i zadovoljan sam sa njim.

A gdje i kako naručujete iz Kine?

Izvinite sto sam skrenuo sa teme :( Ali jel moze neko da mi posalje poruku kako to radi eBay treba li paypal itd ?

BenjooJutub kaže:
Vatra Wolf kaže:

Pola prodavaca na Ebay-u su kinezi. A imaš i kineski sajt sličan Ebay-u. http://www.aliexpress.com/

Jokja kaže:
BenjooJutub kaže:
Pola prodavaca na Ebay-u su kinezi. A imaš i kineski sajt sličan Ebay-u. http://www.aliexpress.com/
Koliko se otprilike čeka narudžba sa ovog aliexpress-a, ukoliko je free shipping? Tamo piše 10-50 radnig dana, za koliko ste vi dobijali narudže otprilike?

Hvala puno :) Slike su mi zeznute nesto zbog pada hostinga na kojem sam upload slike, zamenicu slike kroz 2-3 dana sada sam prebukiran poslon isto tako cu i dodati korisne forume i blogove za ucenje bilo to strani ili domaci :)

Bravo!! Prekrasan clanak ali nije sve tako jednostavno. Po meni najjednostavnije je Freelance ali i to me nervira sad! Napravio sam plan i poceo sam.. Napravio nove akaunte na Elance,oDesk,Freelancer ali sve glupani trazu adresu, grad,tel broj ... mnogo privatnih informacija za na netu... A za ovo sto si ti napisao CPA i ostale (ne pamtim) za sve treba da imas "poseceni sajt/blog" ... Nez ali ovo postaje sve teze i teze za razumjeti...

Sajtovi poput Elance, oDesk i Freelance u svom TOSu imaju da traze tvoje privatne podatke, oni moraju da budu informisani o tebi maksimalno jer si ti nesto kao njihov radnik, gledaj na te sajtove kao fabriku i ljudi koji tamo postavljaju zahteve za posao su ljudi kojima treba lupam auto, i ti kao freelancer moras da pravis taj auto i naravno da ce vlasnik firme od tebe da trazi podatke.. Oni takodje u svom TOSu prema licenci tvrde da cuvaju tvoje privatne podatke a u pitanju su ozbiljne firme i ako naruse tvoju privatnost mozes da ih tuzis i debelo oderes, takodje nalazu da tvoje privatne informacije mogu da predaju jedino drzavnim sluzbama na njiho zahtev(policija, sud, vlada, fbi...)..

Pa ti moras od negde da krenes, napraviti posecen blog nije nedostizno.. Kako sam ja to uradio? Kako su svi to uradili? Ne trebas da budes posebno nadaren da bi napravio posecen blog samo trebas da razmisljas malo bolje od drugih i da napravis nesto sto ce nekome da se dopadne i da ce taj neko taj tvoj blog da poseti pa kasnije i podeli sa prijateljima i tako sklapas svoj krug obozavalaca..

Nije nista nedostizno, ako razmisljas o tome da je sve tesko i da je sve teze i teze nikad neces da napravis ono sta hoces ;)

Back
Na vrh