• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako najlakše naučiti i poboljšati svoj Engleski jezik - Korisni linkovi i savjeti

Hej, ja sam hteo da započnemo Engleze da učimo srpski jezik. Pitao na forumu da li ima zainteresovanih. Javili se ljudi. Međutim, od Duolinga još nije stigao odgovor na moj zahtev za pokretanje kursa, a prošlo je nekoliko meseci. Taj bi kurs poslužio i Balkancima da uče engleski.

Ja lično Duolingo koristim da bih savladao španski jezik, tako da koristim englesko-španski.

Da li je neko cuo za grupu koja se okuplja vikendom, ljudi koji zele da unaprede konverzaciju. Ja se secam da sam to negde procitao ali sada ne mogu da nadjem, uglavnom, Beograd je bio u pitanju, nadju se ljudi u nekom kaficu i pricaju. Voleo bih da unapredim svoj govor, to mi se cini kao odlican nacin.

LadyKiller kaže:
Da li je neko cuo za grupu koja se okuplja vikendom, ljudi koji zele da unaprede konverzaciju. Ja se secam da sam to negde procitao ali sada ne mogu da nadjem, uglavnom, Beograd je bio u pitanju, nadju se ljudi u nekom kaficu i pricaju. Voleo bih da unapredim svoj govor, to mi se cini kao odlican nacin.

Izvoli:
http://www.americancorners.rs/local/sr/Beograd/

Još je i besplatno. Inače American Corner pored Beograda postoji i u Novom Sadu i u Subotici, a verovatno i u još nekim gradovima u Srbiji.

Hvala Igore, odlicno mi izgleda ali nazalost nece mi koristiti jer sam na poslu do 7 stalno :sigh a koliko vidim sve grupe su ranije. Inace ovo sto sam ja video i sto trazim je bilo okupljanje preko fb cini mi se, negde oko Saborne crkve.

Evo jedan video koji svakako pogledajte po preporuci Kapetana;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
4 načina da (bolje) razumijete ono što čujete. :)
Svakako je korisno poslušati savjete ovog tamnoputog gospodina. :)
Dakle, bolje je niti ne pratiti ove titlove u dnu videa. ;)

Nije los livemocha ja ga koristim za njemacki. Ssad sam poceo da slusam razgovore, kad slusam nekog razumijem 90% ali kad ja trebam sastaviti recenicu onda ide malo teze.

Meni je engleski bio drugi jezik na fakultetu, a i živela sam u Kanadi 3 godine, tako da mi jezik nije problem. Možda mi više smeta to što se i dalje ustručavam da proširim svoj blog za kategoriju sa sadržajem na engleskom jeziku zato što smatram da moje rečenice nisu i teško da će ikada biti baš kao kod native osobe. Elem, mojih 2 cents ovoj diskusiji je sajt grammarly. Jako, jako dobar alat koji će vam ispravljati greške i uz to objašnjavato zašto je nešto tako a ne drugačije.

Grammarly je dobar alat za automatsko ispravljanje grešaka prilikom pisanja, može se kucati na njihovom sajtu, a postoji i ekstenzija za Chrome tako da bilo gde da pišete Grammarly je aktivan. Ispravlja osnovne stvari, a ima i premium verzija za koju se plaća mesečna nadoknada. Verovatno je dosta bolja, nisam probao s obzirom da tek počinjem sa online radom.

Mislim da se umesto premium verzija može koristiti kombinacija alata da bi se dobio isti kvalitet. Tako na primer, ako pišete tekst ili ponudu za poslodavca možete koristiti sledeće alate:

Kucaj na Google "hamingway app" - aplikacija koja testira napisano i pored teksta daje ocenu za Readability(uzrast za koji je tekst napisan), obeležava rečenice koje se teško čitaju i upozorava na još neke stilske nepravilnosti.

Kucaj na Google "slickwrite" - sličan alat kao prethodni, daje kritiku tekta, ali se prevashodno odnosi na dužinu i raznolikost reči

Kombinacijom svih ovih alata, mislim da i početnik može da dobije pristojan tekst, ali ne zaboravimo ovo su ipak samo roboti koji rade po određenim algoritmima i ne mogu skroz da zamene old-school učenje. :)

Pozdrav, ja imam isti problem. Mogu se sporazumiti sa ljudima, ali dogodi se da pogrijesim vrijeme , pogotovo u pismenom obliku. Da li postoje neki ciljani gramaticki tecajevi engleskog , ne znam kako to da nazovem drugacije, koji bi rijesio ovaj problem...mogu otprilike po sluhu zapamtiti, ali nije mi to to

MOD EDIT: Ovde spam linkovi ne prolaze
Mogu se sporazumiti sa ljudima, ali dogodi se da pogrijesim vrijeme , pogotovo u pismenom obliku. Da li postoje neki ciljani gramaticki tecajevi engleskog , ne znam kako to da nazovem drugacije, koji bi rijesio ovaj problem...mogu otprilike po sluhu zapamtiti, ali nije mi to to.Ja koristim Duolingo i zaista je odličan.

Da li postoje neki ciljani gramaticki tecajevi engleskog , ne znam kako to da nazovem drugacije, koji bi rijesio ovaj problem...
Tebi ne bi škodio ni gramatički tečaj hrvatskog, vidljivo je i po tvom postu. :)
Ako ti je to opravdanje da na onom drugom topicu gdje si se javio (zadnji post je star 5 godina); kopiraš dio mog posta kao svoj odgovor, jer nisi znao što ćeš napisati, baš i nije primjereno. :p

P.S. gledamte.JPG

Tebi ne bi škodio ni gramatički tečaj hrvatskog, vidljivo je i po tvom postu. :)
Ako ti je to opravdanje da na onom drugom topicu gdje si se javio (zadnji post je star 5 godina); kopiraš dio mog posta kao svoj odgovor, jer nisi znao što ćeš napisati, baš i nije primjereno. :p
Hahaha Hvalla
:)

Posljednje uređivanje od moderatora:
Postoji i opcija upisati neki tečaj ili godinu u školi i fizički ići tamo a ne online na kompjuteru.
Može i večernja škola (eventualno) :)

Back
Na vrh