SvetliTheKiller kaže:
Pozdrav,
Treba mi pomoc.Zanima me koji font se koristi pri izradi logoa kao sto je logo za lagalicu
http://www.prva.rs/web-tv/emisija/lagalica.html
Ili da li neko moze da mi objasni kako u Illustaroru ili Photoshopu to da uradim.
Hvala unapred.
U praksi se za logo iskljucivo koristi ilustrator (Zato sto je vektorski program) no postoji i mogucnost da se failovi iz photoshopa prebace u vektor... tako da ce mo koristiti
photoshop u ovom tutorialu.
Preporuka (sajt za skidanje fontova)
FONTS (napomena ovaj 3D efekat na slovina nije radjen u programima koje si naveo, no nesto slicno se moze postici i u photoshop-u)
-font koji sam koristio u tutorialu:
PUSAB
Tutorial
1. ispisi zeljeni text "Lagalica" jedno slovo jedan leyer i koriguj ih po zelji (pomocu ctrl+t)
2.Selektuj sva slova/leyere i dupliraj ih
3. Leyere koje si duplirao konvertuj u jedan leyer i postavi ga na poslednje mesto,
4. Na tom leyeru ces otvoriti "
Leyer Style" [Duplim klikom na njega] pritom odabrati opciju "
Stroke", povecanjem njegove velicine "
Size" postici zeljeni oblik naravno on je bele boje kao i na primeru:
5. Nakon toga prelazimo na slova (koja u mom slucaju i nisu bas najbolji primer za ovaj efekat zbog svojih tankih i debelih poteza no dobro). Selektujte leyer na kome se nalazi slovo "
L" duplim klikom otvorite njgov "
Leyer Style" i promenite boju slova "L" u belu,
pritom na istom tom "
Leyer Style" aktivirajte i "
Inner Glow" Korigujte kao i na primeru dole. moguce je da necete dobiti isti prikaz kao i ja u svom primeru jer nisam naveo dimenzije slova no kad podesite opcije kao i ja sami regulisite "
Choke/Size" da bi postigli zeljeni rezultat kao i ja u primeru 2.
primer 2.
Pritom aktivirajte i sekciju "
Inner Shadow" u istom tom "
Leyer Style"
Takodje cete dodati i "
Drop Shadow"
Klikom na ok trebalo bi da sta dobili ovako nesto
6. To isto uradite i sa ostalim slovima
rezultat:
To bi bilo to sto se tice "
Efekata" koje nudi photoshop ostale efekte ces morati napraviti pomocu
Alata iliti rucno.
PSD tutoriala mozete preuzeti sa sledeceg linka :
DOWNLOAD
Postoji vise nacina da se odradi ovako nesto (ovo je najprostiji) ostale nacine ces skontati i sam...