m1l4n
Dobro znana faca
- Tu od
- 5 Lip 2012
- Poruka
- 227
IMEmperor kaže:Evo sada sam prešao thread još jednom. Zanima me kakva su tvoja iskustva sa zaradom? Gde se smeštaju te oglasne jedinice, jel imaju neke odredjene pozicije gde se one prikazuju u sklopu aplikacije? Kakav ti je prosečan CPC, kakav prosečan CTR?
Iskustva su mogu reći malo slabija nego što sam očekivao, ali što je važno zarada raste (ne očekivano). U početku sam mislio da se može na brzinu zaraditi na google playu, slabo tržište staviti par aplikacija nabiti bar stotina hiljada skidanja i da pare samo idu. Za ovo ipak treba vremena i truda. Ne trab odustajati i raditi kako na kvalitetu tako i na kvantitetu. Prosječan CPC i CTR zavisi od aplikacije do aplikacije, neke ga smanjuju neke povećavaju. Zavisi sve da li je aplikacija zanimljiva, koliko se ljudi zadržavaju na aplikaciji, da li je korisniku uključen internet kako bi mu se oglasi mogli prikazati itd.
Što se tiče pozicija, meni obično oglasi stoje u donjem uglu, dok ih možeš pozicionirati i na gornjem. Pored statičkih banera imaš i oglase koji se otvaraju u novim prozorima, njih podešavaš da se otvaraju za neko vrijeme ili na klik (na ovim oglasima je veći CPC i CTR). Ja ne koristim oglase koji iskaču u obliku prozora jer želim prvo da dođem do popularnosti aplikacija, da ne zatrpavam korisnike oglasima itd.
Mogu reći da sam sada angažovao programere za izradu aplikacije tipa Kviz, i da sam uložio dio zarade u tu aplikaciju. Znači zarade ima, sad zavisi šta očekuješ i koliko radiš. Ja ti kažem da se do sada nisam ispunio očekivanja što se tiče zarade i planova, ali kao što sam rekao raste svakim danom što je dobro.
User name kaže:Airpush je Costa bolji od AdMin
Ne znam nisam ih probao, za sada koristim samo AdMob.