• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Izostavljeno slovo

midho14

Iskusan lik
Tu od
8 Svi 2012
Ovo gdje pise VAŽNE UPUTE ZA CLANOVE (OSOBITO NOVE) KAKO KORISTITI OVAJ FORUM - OBVEZNO PRIDRŽAVANJE OVIH UPUTA !!! Ovo gdje pise Obvezno valjda bi trebalo obavezno.

Bilo bi dobro da to ispravite, nije da mi smeta ali nam onda forum izgleda potpunije.

POzz

U hrvatskom jeziku rabe se obje riječi, obavezno i obvezno, i to u različitom značenju: obavezno - ono na što nas drugi obavezuju (npr. osnovno školovanje je zakonski obavezno); obvezno - ono na što smo se sami obvezali (npr. srednjoškolsko ili fakultetsko obrazovanje nije obavezno, ali ako se upišemo u srednju školu ili na fakultet, sami smo odlučili (obvezali se sebi samima) kako ćemo pohađati nastavu i truditi se privesti kraju ono što smo dobrovoljno započeli) Istina je da se od devedesetih naovamo, iz neznanih (ali svakako nejezičnih) razloga u prvi plan (kao "hrvatskije" - apsurdno!) počelo u svim prilikama gurati riječi: obveza, obvezati, obvezatno...

Izvor: http://hr.wikipedia.org/wiki/Wikipe...ili_PREMA_SLJEDE.C4.86EM_RAPOREDU.3F_Hvala.21

Pa dobro, šta, kostolomac je lijepo citirao: obavezno je ono na što nas drugi obavezuju.

Jel onda može u naslov ići obavezno ? :)

Jer, ja se nisam sam obvezao da ću poštovati pravila, drugi me obavezuju na to.

dev_masta kaže:
Pa dobro, šta, kostolomac je lijepo citirao: obavezno je ono na što nas drugi obavezuju.

morat ces obvezatno procitati gramatiku ( sad mi je palo na pamet, moje tvrdnje su vezane za hr gramatiku )

dev_masta kaže:

Greška ;)
Drugi te obavezuju ali si postupkom registracije pristao (obvezao se ili obavezao) da ćeš pročitati pravila i pridržavati ih se.
Sad, što većina nikad i ne zaviri u pravila po forumima, to je sasvim nešto drugo.

Bio sam uvjeren da je po Hrvatskom ispravno "obvezno" a ne Srpskom "obavezno" ali nakon konzultacija sa svojim strucnjakom za jezicna pitanja ipak kaze da je pravilno "obavezno" tako da je to ispravljeno ;)

dbomestar kaže:
Bio sam uvjeren da je po Hrvatskom ispravno "obvezno" a ne Srpskom "obavezno" ali nakon konzultacija sa svojim strucnjakom za jezicna pitanja ipak kaze da je pravilno "obavezno" tako da je to ispravljeno ;)

Pa mogao si onda usput ispraviti i ovo "Clanove" u "Članove" :p

Back
Na vrh