• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IZF light v2 - bolje?

m4ster

Dobro znana faca
Tu od
5 Tra 2009
Meni je i ova za sad u redu. Vec sam se naviknuo tako da nije problem. Samo promijeniti citirani tekst :)

Davor85

Aktivni član
Tu od
15 Ožu 2010
ne vidim nikakve razlike u light verziji sad i onoj prvoj?

InFlames20

Legenda
Tu od
2 Ožu 2008
Davor85 kaže:

Puno razlika ima, kontrast je manji (background je sivi a ne crni), linkovi nisu zeleni nego crni... ugl ugodnije je oku i čitljivije ;)

Bit će gotovo za koji dan...

Davor85

Aktivni član
Tu od
15 Ožu 2010
InFlames20 kaže:
Davor85 kaže:

Puno razlika ima, kontrast je manji (background je sivi a ne crni), linkovi nisu zeleni nego crni... ugl ugodnije je oku i čitljivije ;)

Bit će gotovo za koji dan...

hmm, pozadina je #060606, što i nije baš nešto svjetlo, bolje da zamjenite da gore u headeru bude ta, a glavna pozadina #101010
i qoute još ne izgleda lijepo zbog crnog backgorunda.

i meni su linkovi na naslovnici još uvijek zeleni. da nije meni ostalo još sve isto? ajd stavite print screen kako izgleda thread.

InFlames20

Legenda
Tu od
2 Ožu 2008
Ma neee.. promjene nisu još napravljene, samo sam na slici pokazao kako će izgledat :)

Davor Bomestar

Legenda
Tu od
27 Lis 2008
Iskreno, ovi zeleni naslovi sada nisu uopce losi, jedino na ovim naslovima textova u kategoriji je malo presvijetlo pa se ne vide najbolje.

Al dobro to nije frka nego pozadina na light verziji, daj posvjetli jos malo (citaj puno), ak je vec light nek bude Light za oci kako spada. Na malo vecim wide screen ekranima ostane kilometar crnila sivila a to je stvarno preveliki kontrast za bijelu pozadinu od srednje djela. Ugl daj posvijetli jos malo pozadinu plis jer kad sam gledao na ovom screenshotu mi je djelovalo samo 1 nijansu svijetlije.

InFlames20

Legenda
Tu od
2 Ožu 2008
Ova siva na slici u pozadini je siva iz header backgrounda. Nije problem meni stavit svijetliju sivu al opet mora bit nekako posloženo, ne može biti 100 vrsta sivih na sajtu. A to bi onda mogao biti problem za cijeli dizajn. Btw ta siva na slici nije puno drugacija od one sa starog foruma, samo sto je tada forum imao fluid width pa se nije primjetilo toliko. Probao sam i ovdje fluid width ali ne ispada lijepo zbog headera i footera, jebiga...

mile108

Dobro znana faca
Tu od
11 Tra 2009
Po meni obe varijante su dobre...možda bi trebali staviti u korisničkim opcijama da korisnici sami biraju temu...pa ko hoće neka uzme svjetliju ili da ostavi ovu tamniju...

Davor Bomestar

Legenda
Tu od
27 Lis 2008
Da prije je bio fluid with pa mi je lijepa svijetla boja prekrivala cijeli ekran i onda nije bilo tolikog kontrasta. Znam da nemoze biti 100 sivih ali ovo je recimo i najvaznija, header on je tu kao dekoracija i sluzi samo kao "branding" nije toliko vazan za funkcionalnost i preglednost sajta, ali pozadina sajta, pozadina ovog djela gdje se pise to su vec vaznije stvari.

Sam text na Light verziji je vec dosta citak i to je pozitivna stvar, kad bi se ublazila ta crnina okolo i stavila neka dosta svijetla siva mislim da bi jos lakse bilo za citat.

Znam da vama "mladima" sa zdravim vidom neke te stvari se ne cine toliko vazne, ali ja bas zadnjih dana imam zdravstvenih problema s ocima i vidom i mogu reci da mi se oci puno brze umaraju, npr. da nema light verzija ja uopce nebi mogao biti na forumu ne zato jer ne zelim vec jer nebi mogao.
A siguran sam da nisam jedini na forumu koji ne vidi super i nadam se da ce se razmislit o tome jer te stvari utjecu strasno na vid, na zamaranje oci itd.
Puno bi se pomoglo nama koji smo vizualno oslabljeni a isto tako pomoglo se onima sa dobrim vidom da ne postanu ko i mi :)

Eto 5 min na forumu i vec moram ici ca jer me malo bole oci od ovog kontrasta.

InFlames20 kaže:
Ova siva na slici u pozadini je siva iz header backgrounda. Nije problem meni stavit svijetliju sivu al opet mora bit nekako posloženo, ne može biti 100 vrsta sivih na sajtu. A to bi onda mogao biti problem za cijeli dizajn. Btw ta siva na slici nije puno drugacija od one sa starog foruma, samo sto je tada forum imao fluid width pa se nije primjetilo toliko. Probao sam i ovdje fluid width ali ne ispada lijepo zbog headera i footera, jebiga...

InFlames20

Legenda
Tu od
2 Ožu 2008
mile108 kaže:
Po meni obe varijante su dobre...možda bi trebali staviti u korisničkim opcijama da korisnici sami biraju temu...pa ko hoće neka uzme svjetliju ili da ostavi ovu tamniju...

Pa korisnici i mogu sami birat temu... User CP - Edit options - imas pri dnu desno ;)

dbomestar kaže:
Da prije je bio fluid with pa mi je lijepa svijetla boja prekrivala cijeli ekran i onda nije bilo tolikog kontrasta. Znam da nemoze biti 100 sivih ali ovo je recimo i najvaznija, header on je tu kao dekoracija i sluzi samo kao "branding" nije toliko vazan za funkcionalnost i preglednost sajta, ali pozadina sajta, pozadina ovog djela gdje se pise to su vec vaznije stvari.

Sam text na Light verziji je vec dosta citak i to je pozitivna stvar, kad bi se ublazila ta crnina okolo i stavila neka dosta svijetla siva mislim da bi jos lakse bilo za citat.

Znam da vama "mladima" sa zdravim vidom neke te stvari se ne cine toliko vazne, ali ja bas zadnjih dana imam zdravstvenih problema s ocima i vidom i mogu reci da mi se oci puno brze umaraju, npr. da nema light verzija ja uopce nebi mogao biti na forumu ne zato jer ne zelim vec jer nebi mogao.
A siguran sam da nisam jedini na forumu koji ne vidi super i nadam se da ce se razmislit o tome jer te stvari utjecu strasno na vid, na zamaranje oci itd.
Puno bi se pomoglo nama koji smo vizualno oslabljeni a isto tako pomoglo se onima sa dobrim vidom da ne postanu ko i mi :)

Eto 5 min na forumu i vec moram ici ca jer me malo bole oci od ovog kontrasta.

Isprobat ću da bude najbolje što može a da ne šteti ukupnom izgledu ;)

simbak

Legenda
Tu od
3 Lip 2009
Evo da i ja dam glas svjetlijoj temi. Nekako ugodnija za oci. Pogotovo za nas koji 24 sata piljimo u monitor :busted

mickey

Član
Tu od
14 Svi 2009
predlažem ti da staviš ovu sivu ispod headera na cijeli background foruma i nijansu svjetliju na bg postova...
crnu full izbaciti...
sigurno nečeš pogriješiti..:waving

Na vrh