• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

International Targeting u webmaster toolsu

allx2011

Član
Tu od
15 Velj 2016
Pozdrav. Baš sam gledao jeli neko raspravljao o ovom pitanju ali nisam ništa našao.

Dali je neko testirao International Targeting u webmaster toolsu.. koliko ono pomaže u rangiranju stranice u pretrazi kada izaberete ciljanu zemlju. Ja sam npr stavio target u US a imao vise posjeta iz Rusije :) a stranica na engl.

Ja to nikada niti ne postavljam, i mislim da to nema veze osim ako nemas bas lokalnu stranicu vezanu za neki grad.

mrgood kaže:
Ja to nikada niti ne postavljam, i mislim da to nema veze osim ako nemas bas lokalnu stranicu vezanu za neki grad.
Neznam ali pretpostavljam da ima neku vezu. Jer ako stavimo target ciljanu zemlju onda pretpostavljam da bi botovi trebali više rangirati tu stranicu u ciljanoj zemlji a slabije u ostalim. Ovo bi se mozda moglo porediti sa facebook reklamama ili adwords. Ako stavimo target reklame bas za ciljanu zemlju onda on prikazuje reklame bas korisnicima koje smo stavili kao target.Bilo mi je nekoliko dana na us i kada sam ukucavao u pretrazi ključne riječi stranica je bila poprilično daleko u odnosu na kada nisam imao tu opciju.

Upravo sam probao surfati preko različitih proxy. Ipak mislim da ima veze. Kada udjem na us google izlista mi stranicu na page 2 u pretrazivacu. Kada odem na bilo koji drugi pretrazivac preko proxija (rusija, engl,) stranica u pretrazi je totalno loše rangirana. Ja sam sada isključio opciju ciljane zemlje jer mi ne odgovara da mi zanemari ostale zemlje.Vjerovatno će trebati proći neko vrijeme da se vrati na normalno

Sto se tice moga sajta probao sam i sa i bez indeksiranja zemlje i nisam video razliku !

Back
Na vrh