• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hosting za strani sajt

peqtas

Novi član
Tu od
4 Svi 2014
Planiram novi sajt na engleskom jeziku, pa me zanima da li je bitno da uzmem strani hosting ili mogu i neki bolji domaći.
Kako sam početnik za sada ne očekujem neku veliku posjetu, već me samo interesira eventalna prednost hostinga kod stranog providera s obzirom da ocekujem uglavnom posjete izvana. Može i koja preporuka.
Unaprijed hvala!

Može i domaći i strani hosting, nebitno je.

Uvijek će biti vječno pitanje koji je hosting najbolji, ako imaš toliko i toliko posjeta i ako si početnik, na na na... Ali npr http://www.stablehost.com/ je hosting koji uvijek koristim za neke ne baš velike projekte. Sigurno mogu uvijek podnijeti 10 000 posjeta na dnevnom nivou, stabilni su, ne padaju. Korisnička podrška je uvijek tu. Čak kad se meni ne da prebacivati neke sajtove na njihov hosting, skupim ih 3-4, javim im se, oni mi to odrade. Cijena je pristupačna. Imaš i one kupone sa 50 posto popusta, kupiš si jednu godinu za male pare i miran.

Usput veći projekte traže i veći hosting. Pa tako. Ali navedeni će ti biti dovoljan ja mislim.

I da, nikad mi nije jasno što ljudi koriste domaće hosting firme. To me uvijek onako zanimalo. :)

Hvala na odgovoru....inače što se tvog pitanja tiče pretpostavljam da je primarno stvar u komunikaciji.
Iako sam dosta dobar u engleskom nekako mi je ipak lakše komunicirati na hrvatskom. Ja si nekako brijem da bi neki problem gdje se moraš puno objašnjavati lakše riješio s nekim domaćim suportom nego na engleskom. Ipak možda je vrijeme da i to promijenim :)

Preporucujem NameCheap,imaju odlicnu podrsku i hosting je takodje veoma dobar.

Prednost u odnosu na domace hosting firme je bolji kvalitet,cijena,podrka i sve ostalo za iste ili manje novce.Eh sad ovisno o tome odakle planiras dovlaciti posjetioce tu i uzmi hosting,npr ako mislis da ce vecina posjetioca biti iz Evrope uzmi paket na serveru u Velikoj Britaniji,Holandiji,Njemackoj ili Francuskoj.

Na internetu mozes naci i kupone za vecinu velikih hosting firmi pa da te izadje jeftinije pri zakupu.

flex202 kaže:

Prednost u odnosu na domace hosting firme je bolji kvalitet,cijena,podrka i sve ostalo za iste ili manje novce.Eh sad ovisno o tome odakle planiras dovlaciti posjetioce tu i uzmi hosting,npr ako mislis da ce vecina posjetioca biti iz Evrope uzmi paket na serveru u Velikoj Britaniji,Holandiji,Njemackoj ili Francuskoj.

Na internetu mozes naci i kupone za vecinu velikih hosting firmi pa da te izadje jeftinije pri zakupu.

Iskreno nisam imao baš super iskustva sa stranim hosting provajderima, sve je to lepo na papiru, beskonačno ovo, beskonačno ono, ali ako pokušaš da iskoristiš više od 30gb prostora odmah ide suspend, ili ima limit za veličinu fajlova koji mogu da se prebace, pa onda i nema mogućnost za iskorišćavanje tog beskonačnog prostora, a ako imate neku scriptu koja koristi više od 0.01 posto procesorskog zauzeća, samo će vas suspendovati bez bilo kakvog upozorenja, i poslati email da morate da otklonite problem, tako da, ima sve i svoje prednosti i mane.

milan28 kaže:
flex202 kaže:

Iskreno nisam imao baš super iskustva sa stranim hosting provajderima, sve je to lepo na papiru, beskonačno ovo, beskonačno ono, ali ako pokušaš da iskoristiš više od 30gb prostora odmah ide suspend, ili ima limit za veličinu fajlova koji mogu da se prebace, pa onda i nema mogućnost za iskorišćavanje tog beskonačnog prostora, a ako imate neku scriptu koja koristi više od 0.01 posto procesorskog zauzeća, samo će vas suspendovati bez bilo kakvog upozorenja, i poslati email da morate da otklonite problem, tako da, ima sve i svoje prednosti i mane.

Milane, sto se tice neograniceno ovo - neograniceno ono reklame i slicno, na par mesta sam procitao malo sitnijim slovima u dnu sajta da jeste neograniceno ali po nekom njihovom "fair share" principu, bilo kako bilo, slazem se potpuno sa tobom.

milan28 kaže:
flex202 kaže:

Upravo koristim njihov SSD Biznis paket koji košta 15 evra mjesečno i imam oko 25.000 posjeta dnevno bez ikakvih dodataka za keširanje i sličnih stvari za poboljšanje perfomansi sajta.

Sajt jednostavno leti,učitavanje je brzo.

2GB RAM memorije mogu da koristim u tom paketu bez problema a procesor je sa 24 jezgre.

Ako ti treba nešto više(a sumnjam da ćeš naći po toj cijeni) uzmi VPS ali imaj na umu da VPS koji ima 2 GB RAM-a i SSD prostor kao ovaj paket košta barem tri puta više.

I da umalo zaboravih napisati,nisam nigdje spomenuo da nude beskonačne pakete i slično,vidim da si nešto u vezi toga napisao.

Back
Na vrh