• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Google PageRank Checker

simbak

Legenda
Tu od
3 Lip 2009
Google PageRank Checker App.

Kao sto iz naslova vidite rijec je programcicu koji ce provjeriti Google PageRank vama zeljenih web stranica ili linkova.

Ovaj mali ali mocan programcic je isprogramirao nas clan darkoOS. Inace nas dvojica smo do sada imali dosta zajednickih projekata u kojima smo programirali razno razne aplikacija za Internet Marketing. Te smo odlucili da jednu od njih i podjelimo sa clanovima IZF-a potpuno besplatno.

Sama aplikacija je pisana u VB.Net-u i radi iskljucivo na Windows XP/Vista/7 operativnom sistemu. Sve sto vam je potrebno da bi ovu aplikacija pokrenili je da imate instaliran minimalno Net Framework 3.5, sto i vjerojatno 99% vas i ima :).

Glavna namjena ove aplikacija je da u par sekundi provjerite Google PageRank svojih sajtova. Takodjer ova appaplikacija moze imati i drugacijih primjena, npr. provjera PageRank-a ranzih foruma, blogova, itd, itd .... Sve u svemu jedna mala ali mocna aplikacija.

Kako aplikacija radi.

fyhb39.jpg

Odgovor bi bio vrlo jednostavno :)

He he, znaci u textbox gdje vam pise "enter url..." jednostavno upisete zeljeni URL i kliknete "Add URL" i na taj nacin dodate koliko god URL-ova zelite. Kada ste dodali zeljene linkove samo kliknete "Check PR", sacekajte par sekundi i evo vam kompletan Google PageRank za sve vase upite. Tu ima jos i dodatnih opcija kao sto su brisanje odabranih URL-ova, Import i Export rezultata,....

Planovi

Trenutno u planu nadogradnje aplikacije je da se doda Import zelenjih URL-ova za analizu i proxy + proxy checker. Svrha Import URL-a bi bila npr. ako zelite analizirati oko 5000-6000 linkova, da ih ne morate bas sve rucno ukucavati :), vec da ih jednostavno samo ucitate iz txt file. Prilikom vece provjere URL-ova google bi vjerojano banao vasu IP adresu. Pa bi tu stupila na snagu provjera Google PageRank-a preko proxy-a koji bi u sebi imao i dio koji ce detektirati ispravne i online proxy-e.

No da sad bas neduljim, budete to sve vidjeli kada izadnje nova verzija Google PR Checker-a. Za sada na raspolaganju vam je trenutna verzija te je slobodno skinite i testirate.

Da bude sve po PPS-u foruma napravio sam i virus scan. Te ovdje mozete vidjeti rezultaz.

Zelio bih jos reci da se slobodno ukljucite u ovu temu sa komentarima, prijedlozima i kritikama. Sta smatrate da ne valja, sta samtrate da bi bilo dobro dodati, ako vam aplikacija puca na nekom dijelu itd. U slucaju da imate problema oko pokretanja aplikacije obratite se iskljucivo preko PM darkoOS ili meni.

Eto nadam se da ce vam aplikacija biti od koristi pa navalite, testirajte i komentirajte.

Pozz

-----------------------------------------------------------------------------------------
Last Update 04.12.2011
[attachment=264]

Prilozi

• PRChecker.zip
    0 bytes · Pregleda: 128
Bez zelje da omalovazavam rad, ali kod mene PR integrisan u Operu i cim otvorim sajt vidim PR. Vjerujem da je tako i kod korisnika drugih browsera.

Hellas kaže:
Bez zelje da omalovazavam rad, ali kod mene PR integrisan u Operu i cim otvorim sajt vidim PR. Vjerujem da je tako i kod korisnika drugih browsera.

Ova aplikacija sigurno nije radjena da provjeravate samo jedan URL. Nego da u nju ubacite 1 - 100000 URL-ova. I da ona odradi za vas kopletan posao. Mislim da je puno bolje da samu aplikaciju ubaciti 100 linkova, provjeti i exportirati PR rezultate nego rucno npr. u operi ovarati tih 100 linkova te biljeziti njihov PR.

simbak kaže:
Hellas kaže:

Ova aplikacija sigurno nije radjena da provjeravate samo jedan URL. Nego da u nju ubacite 1 - 100000 URL-ova. I da ona odradi za vas kopletan posao. Mislim da je puno bolje da samu aplikaciju ubaciti 100 linkova, provjeti i exportirati PR rezultate nego rucno npr. u operi ovarati tih 100 linkova te biljeziti njihov PR.

Pa sto ne napraviste onda neki bulk import liste urlova ako je to poenta. Necemo 100 000 urlova unijeti jedan po jedan. Dodati i playliste nekakve.

Nexon hvali stvari a ono stoji samo 1 download i to moj :poke (osim ako ga nije dobio na PM :)).

Jeste li proverili posle koliko URLova vam Google blokira IP adresu?

Hellas kaže:
Pa sto ne napraviste onda neki bulk import liste urlova

Kao sto sam u postu napisao da ce to biti slijedeca nadogranja.

@rigor04 osobno sam derao po 30-40 i nije bilo nikakvih problma. Za neke masovne analize treba sacekati ovu najavljenu verziju di ce aplikacija moci raditi preko proxy-a.

Da ja sam pohvalio rad,i kada sam to napisao nisam provjerio niti skinuo program,pohvalio sam trud i napor a i objavu samu,tako da je to bilo subjektivno a moja objektivna rezencija će doći kasnije i upravo sam skinuo program.

Hellas kaže:

Ajde brate i ti hellas tražiš dlaku u jajetu stalno :smack

Kad bih ti rekao da se i lošiji softveri od ovoga prodaju u paketima sa 15 drugih podjednako loših proizvoda za 47$ ili čak ne daj bože 97$, onda je ovo dobra stvar s obzirom da je besplatno.
Možda baš nekom početniku na tankom budžetu ovo dobro dođe ako malo potraži po forumu, a ne zna za ove veće BH/GH forume...

U svakom slučaju sad simba mora stavit upgraded verziju kad je već rekao :) - ja isto baš imam nekih 50-ak tisuća unique URL-ova sa različitih domena kojima bi bilo zgodno provjerit PR u komadu jer je samoubojstvo ić to ručno. Znam da ima već ovakvih stvari nać negdje na netu ako se potraži, no eto ajd baš da vidimo i ovo.
A da napravite neku opciju za odabir broja threadova/konekcija koje softver uspostavlja? recimo ja imamo 5 private proxija i sad bih recimo stavio da istodobno vrti 10 ili 15 threadova, pa nek izvrti nekih 150-200 URLova ukupno prije nego svi proxiji dobiju temp. IP ban.

rovad kaže:
A da napravite neku opciju za odabir broja threadova/konekcija koje softver uspostavlja?

Da i to je u planu. Vjerojatno ce biti vec u sljedecoj verziji.

Ciao,

danas sam cjeli dan testirao program ustvari testirao sam google kad ću dobiti ban.
za test sam koristio 10.000 linkova raznih foruma.
na otprilike 2.000 linkova dobivam ban, nova IP adresa i sve radi ok.
Kada sam stavio pauzu između pretraživanja na 200ms, cijeli check prodje OK, za 72 minute je napravio svih 10.000 linkova bez ban-a.

dodajem proxy-e u program, pa ću onda poslati novi exe.

Darko,

DarkoOS kaže:
za 72 minute je napravio svih 10.000 linkova bez ban-a.

Ja mislim da ovo trebalo zadovoljiti i najkriticnijeg Hellasa :)

Ajde bravo dečki, glavno da se radi. Inače ako imate ScrapeBox, možete provjeriti dosta brzo PR za urlove, ubaciti liste i sl. Nije da promoviram tuđi softver, ali SB je kao švicarski nož za IM, svatko bi ga trebao imati (sigurno najbolji cost/benefit omjer među IM alatima).

Scrape vec imam i koristim duze vrijeme, vezano bas za PR poceo je dosta brljaviti. Ali se upotpunosti slazem s tobom da je on jedan od najboljih IM alata na trzistu.

Inace na netu se moze naci nekoliko app kao sto smo mi napravili. Medjutim nasa izvorna ideja je ta da napravimo nesto za clanove IZF-a sta bi im moglo svima biti od koristi.

Novo u programu,
napravio sam liste, znači svaki popis site-ova možete snimiti u file nakon ili prije provjere PRa, odnosno možete ga naknadno bilo kada učitati u ponoviti provjeru PRa.
u Meni-u imate: New List, Open List, Save List, mislim da ne trebam ovo posebno objašnjavati.

Import site-ova iz txt file-a, bilo koji txt file, bitno je samo da je jedan site u jednom redu.
Kad je txt file učitan možete snimiti listu u dalje s njom raditi.

Multi threding, 20 istovremenih procesa za provjeru PRa. Start i Stop provjere.
Kad je uključena provjera preko proxy-a onda za svaki novi site ide novi proxy.
Ako ne koristite proxy onda postavite broj thredova na 1 i pauzu na najmanj 200ms, prethodno sam pisao testove provjera.

Opcije programa: Koristi Proxy, pauza između pretraživanja, broj istovremenih thredova.

Proxy
dodao sam poseban dio za učitavanje i testiranje proxy-a
testiranje proxya ide u 10 istovremenih procesa, proxy provjerava da li može otvoriti g00gle.com, ako otvori smatram da je proxy ok, ako ne otovri proxy je fail.
brzina proxy je ping time. Učitavanje proxy-a iz txt datoteke, jedan proxy u jednom redu format IPadresa:port.
Učitavanje proxy-a sa neta, sa dvije adrese:
hxxp : //freeproxylists . co /proxy-list - treba izabrati link od jednog dana, ne ovaj glavni
hxxp : // elite-proxies .blogspot . com/
program pokupi sve proxy stavi ih u listu te ih možete testirati tj korisitit.
Delete neispravnih priše sve koji nisu prošli google.com, Delete sporih, briše sve koji imaju time veći od 1000 ms
Na kraju svega treba lupiti snimi proxy, lista proxy se može korisiit odmah ili prilokom ponovnog pokretanja programa.
Možete pojedinačno dodati svoje proxy-e, opet u formatu IPadresa:port

Testirao sam na max 10.000 linkova i 8.000 proxy-a.
Ako ima bugova javite pa ću ispraviti, isto tako ako treba nešto mjenjati ili dodati javite.

LP Darko,

Vrlo zanimljivo ali program uopce neradi 18.12.2011g -provjera a neke url cak i nepodrzava ali bilo bi vrlo zanimljivo takav programcic imati ali bez proxija i da moze i dulje linkove a ne samo domene evo kao ovaj Google PageRank Checker najobicniji bez nekog upisivanja koda za nastavak ocitavanja PR. Inace svaka pohvala za program.

Back
Na vrh