• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Facebook Gadosti

nikolabl

Član
Tu od
2 Lis 2009
Tice se promocije facebook stranica pa sam temu stavio ovde ... Lutam ti ja malopre face-om i nalecem na stranicu ... Lik je izbacio sliku bolesnog djeteta (rak) i ispod napisao

Zelite li da dijete ozdravi:

-da ... like+share
-recpect ... like
-ne ... nemate srca

.... tako nesto

Ne znam ljudi, ja sam sjedio za racunarom 15 minuta i kontao dal da prijavim stranicu, znaci i sam sam u tome i zan koliko je tesko dobiti taj like ali stvarno me iznervira kad neko na taj nacin zloupotrijebi sliku bolesnog djeteta ... E sad pitanje za vas ... Jeasm ja normalan i sta vi mislite o tom nacinu promocije ?

Ime stranice bih rado napisao al ne znam jel dozvoljeno, a gazdi stranice ako je slucajno clan ovog foruma ... ovaj put nisam al sledeci put te prijavljujem 1 000 000 % ...

VWolf

Legenda
Tu od
23 Lip 2011
Ma i ja npr gledam fan page serije "Mućke" a admin neko djete sve na fazon sexa promoviše. Prijaviš takvu stranicu i završiš sa tim. Iz ličnog iskustva ti mogu reći da zamaranje oko toga što taj neko na tako bolestan način promoviše stranicu i skuplja lajkove ti ne treba NI MALO. Samo bespotrebno zamaranje....

I ovo ide u drugu sekciju foruma. U chat.

midho14

Iskusan lik
Tu od
8 Svi 2012
Takvih stranica imas na hiljade na fb-u. Nemaju sta drugo raditi pa tako sakupljaju lajkove i komentare.. zalosnoo

vandanic

Iskusan lik
Tu od
19 Velj 2012
Takvih stranica je previše. Često sam video slične slike sa komentarima ispod toga tipa 1 like - 1 molitva, 1 share + 1 like - 2 molitve i slično. Takve stranice uglavnom imaju publiku koja nema više od 14 godina. Sam trend nije naša originalna tvorevina već su veličanstveni admini domaćih stranica našli slične fore kod Američkih grupa i počeli da kradu ideju videvši da je isplatljiva. Uglavnom, kad god vidite neku stranicu na kojoj u opisu stoji nešo poput: Glavni Admin - g@giwli , znaćete o kakvom mentalnom uzrastu se radi na stranici.

Više sam iznenađen ljudima koji lajkuju i šeruju takav sadržaj nego onima koji ga postavljaju. Iz nekog razloga mnogi misle da će njihov lajk nešto značiti, što mi nije sasvim jasno.

Isto tako je popularan i sarkastični anti-meme koji često ima sliku nekog doktora i komentare kao što su: Još samo deset lajkova i spasiću ovoj devojčici život.
http://chzemokid.files.wordpress.com/2012/03/emo-scene-hipster-i-am-so-helpful.jpg

E sada da doprinesem malo ovoj raspravi malo, ne znam da li je neko čuo za onaj fenomen #prayforjustinsgrandparents ili tako nešto. Uglavnom, baba i deda popularnog izvođača Džastin Bibera su imali saobraćajni udes u kome nisu bili nešto posebno povređeni. Ipak svi njegovi fanovi su preko Tvitera i Fejsbuka delili i pisali postove u kojima su se molili za njihovo zdravlje, a ubrzo su se pojavile mikro grupe samo za one koji su izgleda bili zabrinuti za njih.

Ovo potvrđuje ono što sam rekao - na ovakve stvari se uglavnom primaju klinci.

Trend ipak raste i kod ostalih grupa i ovi Pozivi na Akciju se mogu lepo iskoristiti. Viđao sam zanimljive primere sajtova i blogova koji bi se priključili akciji sakupljanja novca za ljude kojima su potrebne velike svote novca za operaciju. Oni bi u tim člancima pozvali ljude na akciju da ako nisu u prilici da sami doniraju, makar podele u nadi će to videti neko ko jeste. Ovo već vidim kao jedan moralaniji vid skupljanja pratioca jer ćete makar pomoći nekome.

Ne znam što o tome misle stručnjaci sa našeg foruma, ali bih rado hteo da čujem :)

VWolf

Legenda
Tu od
23 Lip 2011
Pa ovako,

svaki put kad vidite neku takvu stranicu koja poziva na lajk i bit će spašen život neke djevojčice odmah vam je jasno da je u pitanju neko ko ne shvata odgovornost na pravi način. Dakle dijete ili neko sa mentalnim sklopom djeteta.

A kad se poziva na neku akciju to odobravam ali i tu može biti scam.

Na takve stanice mogu samo djeca da idu i oni kojima je to interesantno. Ozbiljne osobe idu na ozbiljne stranice ko i uvijek. U biti što više takvih mentalnih sklopova bit će vama lakše da privučete ozbiljne fanove na svoje stranice jer vam je manja konkurencija. ;)

sax

Legenda
Tu od
22 Stu 2010
nikolabl kaže:
Tice se promocije facebook stranica pa sam temu stavio ovde ... Lutam ti ja malopre face-om i nalecem na stranicu ... Lik je izbacio sliku bolesnog djeteta (rak) i ispod napisao

Zelite li da dijete ozdravi:

-da ... like+share
-recpect ... like
-ne ... nemate srca

.... tako nesto

Ne znam ljudi, ja sam sjedio za racunarom 15 minuta i kontao dal da prijavim stranicu, znaci i sam sam u tome i zan koliko je tesko dobiti taj like ali stvarno me iznervira kad neko na taj nacin zloupotrijebi sliku bolesnog djeteta ... E sad pitanje za vas ... Jeasm ja normalan i sta vi mislite o tom nacinu promocije ?

Ime stranice bih rado napisao al ne znam jel dozvoljeno, a gazdi stranice ako je slucajno clan ovog foruma ... ovaj put nisam al sledeci put te prijavljujem 1 000 000 % ...

Prva stvar ovakvih stvari na FB imas znaci do besvesti... Druga je da meni nije jasna poenta toga u principu njima se je*e za to bolesno dete ili osobu na slici a traze od drugih da lajkovima, serovima i komentarima doprinesu da osoba ozdravi sto je naravno nemoguce i nikakav vid podrske se ne moze dati tako ako neko hoce da podrzi on lepo uplati odredjenju sumu toj osobi za lecenje. E sada jako bitna stvar sta oni imaju od toga, pa nista klasicne buda*e da ih tako nazovem koriste slike tesko bolesnih ljudi da dobiju lajkove i serove koji im ne znace ama bas nista a toliko su glupi da ne umeju da iskoriste potencijal svoje stranice nego samo dobijaju lajkove na ovakve nacine i sve se svodi na nista...

Moram dodati da su vecina vlasnika ovakvih stranica deca u velikom slucaju jako iskvarena i lose vaspitana, cast izuzetcima koje sam mogao da upoznam i sa njima sam u kontaktu do dan danas, al na mnogo sam naleteo prevaranata a najgora stvar je sto su to klinci, e sada odakle njima tolika zloba od malih nogu i tolika pokvarenost i ideja da prevare ljude nemam pojma samo se pitam kuda to ovaj svet ide i sta ce biti od njih kada porastu kao odrasli ljudi...

Sto se tice ovog boldovanog mozes da ga prijavis milion puta i samo ces sebi bedu da navuces za vrat, jer on ne krsi nista iz FB-ovog TOS-a a cak i da krsi u tim nekim slucajevima na nasem jeziku FB tim ne obraca ama bas nikakvu paznju na to tako da mozes prijaviti koliko puta hoces al uzalud na zalost... To je trebalo drugacije da se vaspitava od malena znaci batina je iz raja izasla sada je kasno i tome leka nema.

anarchox

Legenda
Tu od
28 Kol 2010
1-like-and-someone-in-africa-gets-water-facebook-only_o_368179.jpg

nikolabl

Član
Tu od
2 Lis 2009
Sto se tice ovog boldovanog mozes da ga prijavis milion puta i samo ces sebi bedu da navuces za vrat, jer on ne krsi nista iz FB-ovog TOS-a a cak i da krsi u tim nekim slucajevima na nasem jeziku FB tim ne obraca ama bas nikakvu paznju na to tako da mozes prijaviti koliko puta hoces al uzalud na zalost... To je trebalo drugacije da se vaspitava od malena znaci batina je iz raja izasla sada je kasno i tome leka nema.

Potpisujem sve sto si napisao a sto se tice ovog boldovanog ... mislim da tamo kad udjes u ono prijavi ima jedna opcija ...use seek people fo.. tako nesto ... mada napisao sam mu pp, izruzio ga, i rekao mu da razmisljam da ga prijavim ... u roku 5 sekundi je skinuo i sliku i post ... tako da ... win, bar kratkorocno ...

Lazar023

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2015
Pa...eno na temi "Koliko gubim ako nisam prisutan na drustvenim mrezama" clan flex202 se hvali (ako sam dobro razumeo iz navedenog) kako je pokrenuo stranicu sa humanitarnom akcijom,koja sad ima preko milion clanova/lajkova/cega vec.I da mu je prosle godine ta stranica donela 12000 evra profita :)

Ne impliciram nista,samo navodim cinjenice ;)

A inace,cuo sam za takve price o Facebook grupama.
Tipa..."Ako sakupim 1000 (ili 100000,zaboravio sam) lajkova,nazvacu svoje prvorodjeno dete Lignjoslav!" (po onom junaku iz crtanog filma Sundjer Bob).Mislim...budalastine.

Loxo

Legenda
Tu od
14 Velj 2013
Ocigledno da nisi razumeo sta je flex hteo da kaze. I digao si gomilu starih tema.

pluper

Novi član
Tu od
21 Sij 2016
Bravo nikolabl, zaista odlična tema za razgovor. Ja bih pored tih gadosti koje si ti spomenuo, dodao još i postove tipa ''Jutros rano u saobraćajnom udesu poginula poznata estradna zvezda XYZ...'' i onda link na neki tupavi blog ... jasno mi je da taj neko postujući sa stotina lažnih profila te izmišljene vesti stvara sebi saobraćaj, ali je to zaista jadno i što je najgore nema nikakvu konverziju.

Kad sam već tu spomenuo bih još jednu, po meni mnogo veću gadost od prethodnih ... reč je o Fišingu, odnosno već čuvenim eventima, stranicama i grupama tipa ''Saznaj ko ti gleda profil, sigurno radi'' ili ''Osvoji iPhone...'' ili ... ok, ni ovo nije ništa novo, ali razlog zbog koga smatram da je ovo jako VELIKA gadost jeste što iza tih akcija stoje neke ''ozbiljne'' marketinške agencije koje na ovaj način pribavljaju lajkove, komentare i šerove za neke zaista ozbiljne i poznate kompanije.

Loxo

Legenda
Tu od
14 Velj 2013
Ovo za fising je u pravu. Poslednje sto sam video je nesto osvoji iPhone, trebalo je da se lajkuje oficijalna stranica Grand kafe ili tako neke druge kafe, onda da se "uloguje" na facebook.
Necete verovati koliko je ljudi naselo.
A taj sto je radio to je bio glup, pa nije sakrio gde se cuvaju logovi, tako da tih 10-ak hiljada profila lepo dodje ponekad :dobar

flex202

Legenda
Tu od
4 Sij 2011
vandanic kaže:
Takvih stranica je previše. Često sam video slične slike sa komentarima ispod toga tipa 1 like - 1 molitva, 1 share + 1 like - 2 molitve i slično. Takve stranice uglavnom imaju publiku koja nema više od 14 godina.

Da su to bar klinci od 14 godina, nego sve ljudi preko 30-40 godina koji dijele te gluposti...

Lazar023 kaže:
Pa...eno na temi "Koliko gubim ako nisam prisutan na drustvenim mrezama" clan flex202 se hvali (ako sam dobro razumeo iz navedenog) kako je pokrenuo stranicu sa humanitarnom akcijom,koja sad ima preko milion clanova/lajkova/cega vec.I da mu je prosle godine ta stranica donela 12000 evra profita :)

Ne impliciram nista,samo navodim cinjenice ;)

Nisi uopšte dobro razumio, niti se ja hvalim...

Ja sam pokrenuo reklamu na fejsbuku povodom humanitarne akcije za jednog momka iz Srbije. Reklama je bila uspješna jer je momak sakupio novce za operaciju, znam to jer je moj prijatelj kada je vidio članak na mom sajtu sam donirao 1200 eura što je bilo više nego što je potrebno, odnosno bili su neki lijekovi i tretmani, pomagala ili šta već u pitanju a ne operacija.

Moje fejsbuk stranice nisu uopšte narasle zbog toga, ja sam samo na taj način dobio npr 20 000 pregleda i možda u to vrijeme 15 EUR od AdSense a taj momak je dobio šta mu je bilo potrebno i takve promocije sam smatrao uspješnim jer obe strane dobijaju (oni donacije a ja nešto od klikova na reklame).

Moje stranice imaju preko milion fanova i sve su kupljenje, ni na jednoj nisam koristio ništa da povećam broj fanova na bilo koji način.

Tracker kaže:

Ima baš takav video :) meni je iskreno žalosno kada vidim da se neko pali na te fore. Ne razumijem te osobe, da li oni na neki način suosjećaju (nema logike) pa klikću na Like i dijele te gluposti ili šta već...

Na vrh