• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Excel problem...HITNO TREBAM POMOĆ!!!

Darster

Član
Tu od
30 Pro 2012
Pozdrav za sve!
Pokušat ću što kraće i jasnije objasniti o čemu se radi...

Koristim jedan software za social marketing iz kojeg izveze neke kontakte
sa te društvene mreže u Excel 2003 u csv formatu ali ja te
kontakte želim filtrirati po geografskom položaju...ali to ne mogu nikako napraviti jer je sve razbacano u Excelu sa "," znakovima kao što možete vidjeti na slici...
Mod: Uklonjena slika radi sprečavanja zloupotrebe.

Pa sam tako skinuo Open Office koji lijepo otvara taj excel file u urednom obliku bez glupih "," znakova i sve normalno ali dolazimo do novog problema....sve to fino filtriram u Open Office-u po državama sve te kontakte i krenem da to spremim(meni je potrebno samo ta jedna država) i hoću da ga spremim u csv obliku(u software mogu uvesti te filtrirane korisnike samo u csv obliku) i jednostavno neće mi spremiti te promjene što sam napravio!
Pogledajte šta mi kaže...

Pa OK,spremim ja u tom obliku u kojem će se SIGURNO zapamtiti te filtrirane promjene,spremim ga u .ods file i "super" lijepo je filtrirano po državama...
ali pošto to nije csv file ja to ne mogu uvesti u software!!!
ali je PROBLEM kada je te filtrirane kontakte pokušavam spremiti kao csv ,nikada ne mogu te filtrirane već mi spremi kompletnu početnu listu koju sam već profiltrirao u Open Office-u...

Probao sam milijun varijanti i ništa ne pomaže...razne convertere i programe i opet ništa!
Možda je problem što ja koristim Excel 2003 a možda i nije...kao što sam rekao u excelu mi je bilo sve razbacano i neuredno i nisam mogao filtrirati tamo...
Ako netko zna kako u Excelu 2003 se riješi da izgleda sve uredno i da mogu filtrirati sve to normalno?? JAKO MI JE VAŽNO!

Nisam gotovan,nakon sati i sati guglanja i isprobavanje sada pišem ovaj post ovdje jer više ne znam šta bi...IZ Forum mi je zadnja nada pa se nadam da netko zna o čemu se radi i kako riješiti problem.

Hvala!

Davor Bomestar

Legenda
Tu od
27 Lis 2008
U Excelu imas gore opciju Data > Text To Columns > Delimited > Comma > Finish.

Na taj nacin ti Excel odvoji podatke ono sto je poslje zareza ide u novi stupac.

Manje vise svi alati poput rank trackera koje koristim exportiraju stvari u CSV koji onda moram ovako editirat da bi imao lijepo pregledne podatke po stupcima u excelu. Tada mogu lijepo brisat stupce i filtrirat po njima i obradjivat podatke itd.

To se tada moze sacuvati kao CSV u excelu. Ono sto je problem u ovom slucaju sto jos trebas sam pronac kako napravit, jest kako ponovo dobiti te "zareze" jer CSV format koristi zareze kako bi odvojio razne "stupce" tj. vrste podataka a kada si jednom isao Text to Columns, treba naci kako opet postici da svaki stupac u excelu kad se sacuva u CSV je odvojen za zarezom. Problem je sto kad samo sejvam CSV file u excelu onda mi on razlicite stupce odvoji sa tocka-zarez znakom " ; " a ne zarezom. Ako shvatimo kako save-at u excelu CSV file da odvaja sa zarezom onda si rjesio problem. (Ja sad zurim pa ne stignem proucit nabrzake ali ako nitko drugi to ne bude znao onda se navecer mozda pozabavim time pa probam shvatit kako.)

Darster

Član
Tu od
30 Pro 2012
Hvala!
Evo bar sam korak bliže rješenju...
Odradio sam to ali je još uvijek neuredno i moram razvlačiti stupce kako bi bili jedan ispod drugog...
Evo i slike samo toga da sam postavio da ih zarezi razdvajaju.
[attachment=504]

Da li je možda do mog excela? Koristiš li i ti excel 2003? Ili Open Office-om to radiš?

Prilozi

• excel2.png
    excel2.png
    8.7 KB · Pregleda: 495

Davor Bomestar

Legenda
Tu od
27 Lis 2008
Nisam siguran na sta tocno mislis da ih moras razvlacit stupce da bi bili jedan ispod drugog ?

Darster

Član
Tu od
30 Pro 2012
Jednostavno postavim ovako kako je na slici znači da ih zarezi razdvajaju i ništa.
Mali edit ovom postu...Znači on meni sredi redak po redak ali mi ne sredi cijelu tablicu.
Označim sve retke i stupce i tako odem postaviti da budu zarezi i ne daje:(
Osjećam da sam sve bliže rješenju a jako mi je važno...
Jesi ti to radio u Excel 2003 ili u novijem?

Davor Bomestar

Legenda
Tu od
27 Lis 2008
Pa samo kliknes gore na "A" da selektiras cijeli prvi stupac jer tebi je prakticki sve smjesteno u prvom stupcu i onda ides ovaj postupak Text To Columns sto sam objasnio.

Jel to pomoglo?

Darster

Član
Tu od
30 Pro 2012
Evo uspio sam;) Ali nakon filtriranja opet kaže isto kada želim spremiti to...da ima nekih nekompatibilnih elemenata. A postavljeno je da ih dijeli zarezom..

dev_masta

Iskusan lik
Tu od
4 Sij 2012
javi se na PM i ja ću ti to srediti.

točno znam što ti treba, pretvaranje .CSV u .XLS,
i onda da na vrhu imaš sortiranje po želji, recimo po ID-u, po imenu, po prezimenu...

puno lakše i brže nego da ti sad tu crtamo :)

Na vrh