IvanIvke kaže:
Pozdrav svima,
Ovo je jako zanimljiva diskusija, ali sve što sam do sad video nije mi dalo jasne odgovore..
zna li možda neko da li embedovanje muzičkih videa na sajtu komercijalne prirode krši bilo čija prava? Samo embedovanje nije kršenje prava, bar po zvaničnom EU sudu, ali ko garantuje da to važi za Srbiju.. I mora li onda SOKOJu da se plaća?
kada svi sajtovi koji imaju download na sajtu budu plaćali sokoju nadoknadu plaćaćeš i ti.
Svi se vode politikom 'u promotivne svrhe' i uspešno posluju neki i preko 10 godina, tako da mislim da ne treba da brineš zbog toga, pogotovo jer si samo preusmerio orignalni video na svoj sajt u svrhu promocije autora naravno.
olakašavajuca okolnost ti je ta da je autor omogućio ugradnju njegovog videa na druge websajtove.
Autoru tvoj sajt dođe kao besplatan marketing, gde ga promovišeš, dovlačiš mu preglede na yt,i jednostavno mogućnost da dobije još nekog obožavaoca više koji je sutra kupiti kartu i otići na koncert, i trebaš biti nagrađen za to, a jesi preko svog komercijalnog sajta.
E sad, verovano se može naći neki autor kome će du*e zinuti za par centi od adsensa, ali naravno da nećeš imati problema sa sudovima i policijom , nego će te taj autor zamoliti da ukloniš njegov video sa svog sajta, što ćeš i učiniti i nastaviti sa radom.