Posto pretpostavljam da ne zivis u USA,vec ovde negde (na Balkanu),onda...racunaj na 100 komplikacija usput.
DA,moze se zaraditi (i to solidne novce).Ali trebas da DOBRO istrazis ovo:
1. trziste - sta je trazeno,sta nije trazeno.Sto kaze mico - ako nadjes nesto sto je jako trazeno,a nema ga u ponudi,to je jackpot.Naravno,i mac sa dve ostrice.Jer ako ti MISLIS da je trazeno (a nije),pa uvezes tih 1000000 komada - ko ce da ti kupi to?
2. tvoje finansijske mogucnosti - za pocetak (da bi narucio neki pocetni kontigent predeta za prodaju) ti treba sigurno 500,mozda i 1000 (pa i par hiljada) dolara.Da li imas taj novac unapred?
3. ako si mislio da radis po sistemu "neko mi naruci predmet,ja narucim (jedan) takav predmet iz Kine,pa cu mu dostaviti"...OK.Ali taj proces ce da traje minimum par nedelja,sasvim moguce i vise od mesec dana.Da li ce musterija biti zadovoljna tom "brzinom"?
4. papirologija - ovo je bas veliki problem.Kako UVESTI robu iz Kine u USA (ili gde vec) i sve te papire popuniti kako treba?Ako si ekonom po struci mozda ti je olaksana ta materija malo,ali ako nisi onda si naj...o.
Ovaj deo pricam napamet - cak i da znas osnove carinjenja robe,moguce je da se sistem koji se primenjuje u USA razlikuje od onog koji se primenjuje kod nas.A trebas da budes upoznat sa svim sistemima (i za musterije iz Kanade,Australije,Engleske...).Mozes uraditi outsourcing (da neko ko zna to uradi umesto tebe),ali to ti solidno smanjuje zaradu (mislilm da nisu bas jeftine takve usluge;ne znam).
Kazem,da,mogu se zaraditi pare (nije da nije),ali ima dosta cimanja oko toga ako nisi iz USA (a sto ti niko nece spomenuti).
Sem toga,taj sistem je dosta bio popularan ranije (pre par godina),dok se nije "procuo".A sad su i Kinezi usli u igru,nisu ni oni vise tako mutavi da dozvoljavaju da ih neko,ko je samo posrednik,iskoriscava.Vec te njihove fabrike direktno nude proizvode na eBay-u i Amazonu.Sa takvom konkurencijom (jos da racunas i na neki svoj deo zarade) tesko da mozes da se takmicis.Jedino da nadjes neku fabriku koja jos nije stigla da pocne da se oglasava na nekom "zapadnom" sajtu (a da ima podrsku na engleskom i da hoce da saradjuje sa tobom).
EDIT:
Ovo sam napisao sa mislju da zelis da zaradis novac od dropshipping-a sto brze.Znaci,da narucis npr. 1000 komada nekih igracaka iz Kine i onda ih prodajes.Za mesec-dva-tri (ako ih rasprodas do tad) mozes da zaradis solidan novac (lupam,neka ti je zarada 2 dolara po igracki,znaci na 1000 komada to je zarada od 2000 dolara) i onda kreces dalje - opet narucis 1000 igracaka ili ako se odlucis za neku drugu robu.
EDIT 2:
Ili bi ti radio najklasicniji dropshipping?
Npr. usb - na kineskim sajtovima se prodaje za 10 dolara,a ti ga preprodajes za 20 (bez koraka da ga narucis prvo sebi;vec da direktno od proizvodjaca iz Kine saljes taj proizvod)...OK,tad ti uglavnom nece biti potrebna papirologija/carina.Samo mi se cini da ce brzina usluge uticati na tvoj uspeh.Musterije zele da im se to isporuci sto pre.A i konkurencija je vec zestoka za vecinu profitabilnih predmeta,i to imaj u vidu.