• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dropshipping

Marko0123

Novi član
Tu od
9 Ožu 2017
Pozdrav,

u roku od 2-3 mjeseca bih se htio početi baviti dropshippingom preko e-Baya i kineskih online store-ova pa bih samo htio znati nečija iskustva s tim ili općenito s dropshippingom. Da li se s time može kod nas uz određen rad uložen zaraditi sa strane nešto novaca ili čak s vremenom ako to preraste u nešto malo veća zarada. Ne pišem sad ovdje u detalje da mi trebaju neke informacije ili nešto jer sam se već puno raspitao, nego me jednostavno zanimaju mišljenja ljudi koja su to prošla.

Marko0123 kaže:
Pozdrav,

u roku od 2-3 mjeseca bih se htio početi baviti dropshippingom preko e-Baya i kineskih online store-ova pa bih samo htio znati nečija iskustva s tim ili općenito s dropshippingom. Da li se s time može kod nas uz određen rad uložen zaraditi sa strane nešto novaca ili čak s vremenom ako to preraste u nešto malo veća zarada. Ne pišem sad ovdje u detalje da mi trebaju neke informacije ili nešto jer sam se već puno raspitao, nego me jednostavno zanimaju mišljenja ljudi koja su to prošla.

Ako ubodes neki proizvod koji nema ne eBay-u,a trazen je,onda si uspeo u zivotu.

Posto pretpostavljam da ne zivis u USA,vec ovde negde (na Balkanu),onda...racunaj na 100 komplikacija usput.

DA,moze se zaraditi (i to solidne novce).Ali trebas da DOBRO istrazis ovo:

1. trziste - sta je trazeno,sta nije trazeno.Sto kaze mico - ako nadjes nesto sto je jako trazeno,a nema ga u ponudi,to je jackpot.Naravno,i mac sa dve ostrice.Jer ako ti MISLIS da je trazeno (a nije),pa uvezes tih 1000000 komada - ko ce da ti kupi to?

2. tvoje finansijske mogucnosti - za pocetak (da bi narucio neki pocetni kontigent predeta za prodaju) ti treba sigurno 500,mozda i 1000 (pa i par hiljada) dolara.Da li imas taj novac unapred?

3. ako si mislio da radis po sistemu "neko mi naruci predmet,ja narucim (jedan) takav predmet iz Kine,pa cu mu dostaviti"...OK.Ali taj proces ce da traje minimum par nedelja,sasvim moguce i vise od mesec dana.Da li ce musterija biti zadovoljna tom "brzinom"?

4. papirologija - ovo je bas veliki problem.Kako UVESTI robu iz Kine u USA (ili gde vec) i sve te papire popuniti kako treba?Ako si ekonom po struci mozda ti je olaksana ta materija malo,ali ako nisi onda si naj...o.
Ovaj deo pricam napamet - cak i da znas osnove carinjenja robe,moguce je da se sistem koji se primenjuje u USA razlikuje od onog koji se primenjuje kod nas.A trebas da budes upoznat sa svim sistemima (i za musterije iz Kanade,Australije,Engleske...).Mozes uraditi outsourcing (da neko ko zna to uradi umesto tebe),ali to ti solidno smanjuje zaradu (mislilm da nisu bas jeftine takve usluge;ne znam).

Kazem,da,mogu se zaraditi pare (nije da nije),ali ima dosta cimanja oko toga ako nisi iz USA (a sto ti niko nece spomenuti).

Sem toga,taj sistem je dosta bio popularan ranije (pre par godina),dok se nije "procuo".A sad su i Kinezi usli u igru,nisu ni oni vise tako mutavi da dozvoljavaju da ih neko,ko je samo posrednik,iskoriscava.Vec te njihove fabrike direktno nude proizvode na eBay-u i Amazonu.Sa takvom konkurencijom (jos da racunas i na neki svoj deo zarade) tesko da mozes da se takmicis.Jedino da nadjes neku fabriku koja jos nije stigla da pocne da se oglasava na nekom "zapadnom" sajtu (a da ima podrsku na engleskom i da hoce da saradjuje sa tobom).

EDIT:
Ovo sam napisao sa mislju da zelis da zaradis novac od dropshipping-a sto brze.Znaci,da narucis npr. 1000 komada nekih igracaka iz Kine i onda ih prodajes.Za mesec-dva-tri (ako ih rasprodas do tad) mozes da zaradis solidan novac (lupam,neka ti je zarada 2 dolara po igracki,znaci na 1000 komada to je zarada od 2000 dolara) i onda kreces dalje - opet narucis 1000 igracaka ili ako se odlucis za neku drugu robu.

EDIT 2:
Ili bi ti radio najklasicniji dropshipping?
Npr. usb - na kineskim sajtovima se prodaje za 10 dolara,a ti ga preprodajes za 20 (bez koraka da ga narucis prvo sebi;vec da direktno od proizvodjaca iz Kine saljes taj proizvod)...OK,tad ti uglavnom nece biti potrebna papirologija/carina.Samo mi se cini da ce brzina usluge uticati na tvoj uspeh.Musterije zele da im se to isporuci sto pre.A i konkurencija je vec zestoka za vecinu profitabilnih predmeta,i to imaj u vidu.

Lazar023 kaže:
Posto pretpostavljam da ne zivis u USA,vec ovde negde (na Balkanu),onda...racunaj na 100 komplikacija usput.

DA,moze se zaraditi (i to solidne novce).Ali trebas da DOBRO istrazis ovo:

1. trziste - sta je trazeno,sta nije trazeno.Sto kaze mico - ako nadjes nesto sto je jako trazeno,a nema ga u ponudi,to je jackpot.Naravno,i mac sa dve ostrice.Jer ako ti MISLIS da je trazeno (a nije),pa uvezes tih 1000000 komada - ko ce da ti kupi to?

2. tvoje finansijske mogucnosti - za pocetak (da bi narucio neki pocetni kontigent predeta za prodaju) ti treba sigurno 500,mozda i 1000 (pa i par hiljada) dolara.Da li imas taj novac unapred?

3. ako si mislio da radis po sistemu "neko mi naruci predmet,ja narucim (jedan) takav predmet iz Kine,pa cu mu dostaviti"...OK.Ali taj proces ce da traje minimum par nedelja,sasvim moguce i vise od mesec dana.Da li ce musterija biti zadovoljna tom "brzinom"?

4. papirologija - ovo je bas veliki problem.Kako UVESTI robu iz Kine u USA (ili gde vec) i sve te papire popuniti kako treba?Ako si ekonom po struci mozda ti je olaksana ta materija malo,ali ako nisi onda si naj...o.
Ovaj deo pricam napamet - cak i da znas osnove carinjenja robe,moguce je da se sistem koji se primenjuje u USA razlikuje od onog koji se primenjuje kod nas.A trebas da budes upoznat sa svim sistemima (i za musterije iz Kanade,Australije,Engleske...).Mozes uraditi outsourcing (da neko ko zna to uradi umesto tebe),ali to ti solidno smanjuje zaradu (mislilm da nisu bas jeftine takve usluge;ne znam).

Kazem,da,mogu se zaraditi pare (nije da nije),ali ima dosta cimanja oko toga ako nisi iz USA (a sto ti niko nece spomenuti).

Sem toga,taj sistem je dosta bio popularan ranije (pre par godina),dok se nije "procuo".A sad su i Kinezi usli u igru,nisu ni oni vise tako mutavi da dozvoljavaju da ih neko,ko je samo posrednik,iskoriscava.Vec te njihove fabrike direktno nude proizvode na eBay-u i Amazonu.Sa takvom konkurencijom (jos da racunas i na neki svoj deo zarade) tesko da mozes da se takmicis.Jedino da nadjes neku fabriku koja jos nije stigla da pocne da se oglasava na nekom "zapadnom" sajtu (a da ima podrsku na engleskom i da hoce da saradjuje sa tobom).

EDIT:
Ovo sam napisao sa mislju da zelis da zaradis novac od dropshipping-a sto brze.Znaci,da narucis npr. 1000 komada nekih igracaka iz Kine i onda ih prodajes.Za mesec-dva-tri (ako ih rasprodas do tad) mozes da zaradis solidan novac (lupam,neka ti je zarada 2 dolara po igracki,znaci na 1000 komada to je zarada od 2000 dolara) i onda kreces dalje - opet narucis 1000 igracaka ili ako se odlucis za neku drugu robu.

EDIT 2:
Ili bi ti radio najklasicniji dropshipping?
Npr. usb - na kineskim sajtovima se prodaje za 10 dolara,a ti ga preprodajes za 20 (bez koraka da ga narucis prvo sebi;vec da direktno od proizvodjaca iz Kine saljes taj proizvod)...OK,tad ti uglavnom nece biti potrebna papirologija/carina.Samo mi se cini da ce brzina usluge uticati na tvoj uspeh.Musterije zele da im se to isporuci sto pre.A i konkurencija je vec zestoka za vecinu profitabilnih predmeta,i to imaj u vidu.

Ja sam imao na umu zapravo ovaj "klasicni" gdje sam ja samo posrednik, ali svejedno hvala na ovako velikom odgovoru.

Pozdrav, da ne bih otvarao novu temu, krenuo sam da se bavim dropshippingom na ebay-u, imam Banka Intesa internet karticu ali nisam zadovoljan nikako sa njom jer ako zelim da placam na amazonu moram sa paypala prebaciti pare na nju, to kosta 4e provizije + se ceka 5-7 dana sto je neprihvatljivo.. Koju mi karticu preporucujete, iz Srbije sam, Hvala!

Isti ljudi prodaju robu na Aliexpress-u i na Ebay-u - nema vas tu nigde. Nadjite lokalni proizvod koga nema na Ebay i njega prdavajte. Svojevremeno sam prodavao Saljicevu mast na Ebay-u, skoro svakog dana sam prodavao po komad, po ceni od 30 dolara, kupovao u apoteci za 900 dinara i slao. Blizu 10 dolara sam imao cisto po komadu.

ingbgd kaže:
Isti ljudi prodaju robu na Aliexpress-u i na Ebay-u - nema vas tu nigde. Nadjite lokalni proizvod koga nema na Ebay i njega prdavajte. Svojevremeno sam prodavao Saljicevu mast na Ebay-u, skoro svakog dana sam prodavao po komad, po ceni od 30 dolara, kupovao u apoteci za 900 dinara i slao. Blizu 10 dolara sam imao cisto po komadu.

Koju uslugu poste si koristio i koliko si placao postarinu?

prosto ne mogu da verujem sta citam ovde... svi vi gresite u startu

kakav crni uvoz i narucivanje, pa onda slanje sa vase adrese i kakvi crni aliexpressi?

dropshipping podrazumeva da ste samo "posrednik" a da robu salje vas dobavljac vasim kupcima

takodje, niko ko se ozbiljno bavi dropshippingom ne preprodaje stvari sa drugih prodavnica
aliexpress je vec prodavnica gde prodaju ljudi koji su kupili od dobavljaca

takodje, nema te fore "kupis za 10, prodas za 20"

kada nadjes dobavljaca, on ti kaze minimalnu cenu za koju mozes da prodajes, jer ako prodajes za manje od toga, nece da saradjuje sa tobom, posto mu kvaris brend na taj nacin i smanjujes tu napumpanu vrednost

takodje, nikome ne govoris da si dropshipper tim recima, jer sa takvima saradjuju samo amateri... cak sam video gomilu prodavaca na aliexpresu koji se reklamiraju da rade sa dropshipperima -.-

isto tako, nikada ne placas da dobijes neke tajne liste sa dobavljacima, jer su sve one manje vise dostupne besplatno, cak i ako ima par ljudi koji navodno prodaju private liste premium dobavljaca

znaci prvo nadjes dobavljaca, predstavis se kao online retailer sa potencijalnom bazom korisnika od toliko i toliko i dogovoris se sa dobavljacem da od njega uvek imas izmedju 10 i 20 proizvoda, ne vise od toga, posto prodavnica treba da ti bude tematska, a ne los pokusaj supermarketa...

dobavljac ti kaze minimalnu cenu, znaci ako nesto kosta 1 dolar kod njega, on ti kaze da ne smes da prodajes za manje od 6 dolara recimo... tu se sad naprave pametni likovi pa onda odu kod onih na aliju sto su vec krajnji prodavci, pa kupe od njih i podaju malo skuplje.. tipa kupe za dolar i prodaju za tri dolara i onda se upletu u prevelik posao sa sitnim prihodom koji je nesrazmeran cimanju

onda lepo otvoris sopifaj i pretplatis se na mesecnu uslugu, sastavis prodavnicu u temi kakvoj zelis i prodajes recimo samo gaming periferije... veliki broj dobavljaca nudi opciju da ti "brendira" robu ako recimo umesto dolar po komadu platis dolar i po... "brendirana" roba se bolje prodaje i daje utisak pouzdanosti i da se prodavcu moze verovati, pa su i kupci spremni da plate vise... tako da ako je tebi rekao kinez da stvar od dolar ne smes da prodajes ispod 6, ti uzmes i "brendiras" i stvar od dolar i po prodajes za 10...

onda se raspitas i saznas kako da u zakonskim okvirima izbegnes sto je moguce vise poreza, koristis payoneer umesto paypala, napravis neki mini biznis plan i potpuno spreman udjes u celu pricu

sledeci korak su ti placene reklame posto moras nekako da stvoris jumpstart

i naravno nikada ne gadjas srpsko trziste, vec uvek strano... jeste da postoji vec ogroman broj dropshippera, ali kupaca ima mnogo vise nego sto je trenutna zasicenost u dropshippingu

moze da se uradi i varijacija tako sto ces da proizvode "prodajes" besplatno, ali samo treba da se plati shipping koji je fixed rate neki

kada dobijes prve porudzbine, skupis sve sta je bilo tog dana, exportujes u csv fajl, saljes dobavljacu i placas mu preko banke i onda samo vrtis u krug svaki dan istu pricu

kada udjes u ozbiljnije pare, nabavis racunovodju i pokusas da izbegnes sto vise poreza... ne zato sto je porez "pljacka" kako neki kazu, nego zato sto je nasa drzava sampion u naplati duplih poreza i poreza na nesto sto je vec placen porez

profit

I meni je ova priča interesantna, našao sam zanimljiv proizvod, znam da pravim webshopove, znači već dobri preduslovi za priču...
E sad, mene zanima da li je to klasična preprodaja (dobijem narudžbinu, naručim sa Alija) ili treba da imam neki dogovor sa dobavljačem...kako tu ide procedura?

Ako je prvi slučaj, kako da imam izvesnost u pogledu stabilnosti cene, dostupnosti za naručivanje (da je stalno na lageru)...

Papiri, isporuka i carina neće biti problem jer su sitni artikli u pitanju, jedino ako neko ne naruči 10 komada...šta onda, kako se to reguše? Uglavnom računam na SAD.

I jedno naivno pitanje: zašto bi neko naručio od mene, koji sam tek otvorio šop (koji vrlo lako može biti i prevara) za 15$ kad može na Aliju za 5$? Da bar ne čeka, ali i kod mene i tamo je dugo čekanje, tipa dve, tri nedelje...ja prvi ne bih.

samo procitaj ono sto sam ja napisao u postu pre tvog

nikakvi aliji, nikakvo narucivanje, ne radi se to tako

kupice od tebe ako imas dobar tematski store sa 15tak proizvoda recimo, zato sto ti nigde nece na sajtu pisati da je u pitanju kina ili nesto slicno sto plasi ljude, a kao sto sam napisao u postu iznad, moraces da ulozis u reklame i oglasavanje

takodje, mozes da "brendiras" tu robu od dobavljaca(opet procitaj post iznad), a onda kontaktiras recimo 5 jutubera i das im da urade video o proizvodu...

recimo da prodajes neku gejmersku tastaturu za $20, a ona te izadje $8 recimo

kontaktiras 5 jutubera sa 100k+ pretplatnika i podelis im te tastature i tvoj trosak je $40

njih 5 snimi klipove i neka svaki klip dobije 50k pregleda, verovatno su neki pegledi od istih ljudi, posto su mozda pretplaceni na svih 5 kanala, ali sve jedno imas minimum 50k ljudi koji su saznali za tvoju prodavnicu

neka ti je konverzija od toga 0.5%, to znaci da ce 250 ljudi koji su videli video recenzije, kupiti proizvod iz tvoje prodavnice...

ti prodajes tastaturu za $20 i imas 250 narudzbina, sto je $5000 zarade
odbijes cenu tastature od $8 po komadu i onih $40 za 5 tastatura sto si dao jutuberima i ostane ti $2960 cisto samo od toga

uzmi u obzir da je ova konverzija manja od 1% i da ce mozda biti i veca

takodje, mozes koliko god puta hoces da tako delis po koji proizvod da bi ljudi radili recenzije

tako da te bukvalno reklama kosta samo $40, a ostalo je novac za koji platis robu dobavljacima

Bokiq1 kaže:
Pozdrav, da ne bih otvarao novu temu, krenuo sam da se bavim dropshippingom na ebay-u, imam Banka Intesa internet karticu ali nisam zadovoljan nikako sa njom jer ako zelim da placam na amazonu moram sa paypala prebaciti pare na nju, to kosta 4e provizije + se ceka 5-7 dana sto je neprihvatljivo.. Koju mi karticu preporucujete, iz Srbije sam, Hvala!

to sto si napisao apsolutno nema veze sa karticom, to je cena usluge povlacenja novca sa paypala za sve kartice, isto to vazi i za cekanje

Pročitao sam, hvala na odgovoru, od velike je pomoći, samo pitam gde onda ja, kao fizičko lice, nađem tog dobavljača, pre svega za brendiranje. Da li imam neke obaveze u pogledu količina itd.

sve se to dogovaras sa dobavljacem oko obaveza, kolicina i ostalog

dobavljace prvo potrazis na alibabi, kada malo udjes u krugove, vec ces naci nekog ko ti odgovara

probotzor kaže:

dobavljace prvo potrazis na alibabi, kada malo udjes u krugove, vec ces naci nekog ko ti odgovara

Nije problem što sam fizičko lice, a ne firma?

comas kaže:
probotzor kaže:

Nije problem što sam fizičko lice, a ne firma?

Naravno da je problem.

Upravo. Fora je što ja želim da radim kao fizičko lice, tako da ću izgleda morati AliExpress...(ako se odlučim da uđem u priču)

comas kaže:
Upravo. Fora je što ja želim da radim kao fizičko lice, tako da ću izgleda morati AliExpress...(ako se odlučim da uđem u priču)

ma mozes da radis kao fizicko lice, jos uvek cekam da nam kaze, zasto je problem

mnogi uspesni dropshipperi rade kao fizicka lica

Pokusao sam kao fizicko lice na Alibabi,ali su mi trazili da im dostavim podatke o tome da li imam firmu.
Posto je nemam,ubrzo su odbili moj zahtev.
Sada neka nam gospodin objasni na koju foru moze.
Bio bih mu veoma zahvalan.

Back
Na vrh