• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Drastican pad CPM-a (Adsense)

midho14

Iskusan lik
Tu od
8 Svi 2012
Pozz..

Da li vam je pao adsense CPM?
Meni sa 1.3eur na oko 0.3eur.. evo vec 3 dana.. da li je zbog praznika? Kada ce se ponovo podici? Traffic je isti

Sve je to zbog nove godine, ista situacija je bila i prošle godine u ovo vrijeme :D Nije samo na AdSenseu, na svim mrežama s kojima radim je opao sredinom decembra ... Doci ce sebi valjda od februara, marta ..

Kako vi uspijete doci do tako visokog CPC-a, kod mene nikad nije bio preko 0,10, mjenjao pozicije oglase, velicine, ali nikako da skoci?!

Cpm i cpc nije jedno te isto,procitaj bolje prvi post. Za ovo doba godine je normalno da pada zarada,jer su oglasivaci na kraju svog budzeta pa je tako puno manji izbor reklama nego inace,sto smanjuje i cpc i rpm.

Meni na AdSensu katastrofa ovaj mjesec, spalo sa 32 EUR dnevno na 18 EUR. Nadam se da to neće dugo potrajati. Tako je bilo i prošle godine u januaru, ako se ne varam tek u martu se vratilo u normalu..

flex202 kaže:
Meni na AdSensu katastrofa ovaj mjesec, spalo sa 32 EUR dnevno na 18 EUR. Nadam se da to neće dugo potrajati. Tako je bilo i prošle godine u januaru, ako se ne varam tek u martu se vratilo u normalu..

Ako nije tajna, koliko imas jedinstvenih posjeta, te pregleda stranica kada imas 32 eura dnevno?

Ako se bude tek u trecem mjesecu vratilo u normalu, ja sam nacisto propo.

josip122 kaže:
flex202 kaže:

Ako nije tajna, koliko imas jedinstvenih posjeta, te pregleda stranica kada imas 32 eura dnevno?

Prošli mjesec imao prosječno 48.224 pregleda dnevno a 31,78 € zarada. Ovaj mjesec 45.491 pregleda dnevno a 19,38 € zarada.

I kod mene katastrofa adsense i Google nas kolje iza vrata blago receno....500.000 pregleda zarada 226€ sramota a prosle godine slicno zarada preko 400€ odkako su uveli novi sistem tonu duboko a i ja cu vjerovatno preci na BBTV..

began kaže:
I kod mene katastrofa adsense i Google nas kolje iza vrata blago receno....500.000 pregleda zarada 226€ sramota a prosle godine slicno zarada preko 400€ odkako su uveli novi sistem tonu duboko a i ja cu vjerovatno preci na BBTV..

Vratit će se u normalu ne brinite, bilo je prije nove godine predobro, tad su se ispucale reklame, firme istrošile novac za kampanje što trenutno utiče na nas, mart-april sve će biti uredu.

Back
Na vrh