• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Design Contest - Web Stranica

edindizajn

Novi član
Tu od
8 Tra 2016
Postova
8
Poštovanje svima,

Naime evo već godinama radim na puno contest stranica i iz dana u dan sam razočaran zapravo koliko loše dizajnove odabiru klijenti. Također iz iskustva znam da dosta njih koristi to samo da ukradu ideju a "nagrade" nekog svog prijatelja koji je postao neki glupi dizajn i tako imaju hrpu ideja i novce.

Na temelju iskustva došao sam do super ideje što znam da bih privuklo masu dizajnera a samim time i klijente. Razlog zašto to postavljam ovdje je taj jer bih se probao udružiti sa programerima , ljudima koji odrađuju marketing i PR , pa da napravimo tim i realiziramo ideju.

Radi se o tome da bih napravio Web Stranicu koja bih također bila za postavljanje natječaja ali sa jako bitnim različitim faktorima.

Što bih privuklo dizajnere :
1. Na 90% contest stranica , nagradu kupi samo prvi najbolji dizajn dok ovi ostali su uzalud potrošili svoje vrijeme. Na ovih ostalih 10% neke nude 1-2-3 mjesto ali i to nije na svim natječajima. Došao sam do zaključka da bih se to moglo napraviti malo drugačije. Zašto ne bih svi dobili dio nagrade ? Naravno stavili bih limit prijave natječaja na 100 i da svatko ima pravo postaviti 1 dizajn. Time bih automatski se svi maksimalno potrudili da naprave dizajn i još uz to zaradili bih u svakom slučaju pa pobjedili ili izgubili. Ograničenjem broja dizajnova to bih se svidilo i dizajnerima.
2. Isplate bih bila u roku 48h , što bih također bilo jako primamljivo dizajnerima , jer bi novci konstantno cirkulirali.
3. Uzevši u obzir da minimalna nagrada bude 200$ , recimo najlošiji dizajn bih dobio 1$ , a najbolji recimo 50$ , sve ovo ostalo između bih bio čisti matematički izračun. Dakle ispadne da neki dizajner svaki dan prijavi 1 natječaj , a sigurno bih ih bilo više , dobio bih u prosjeku 30$ mjesečno da ima najlošije moguće dizajnove, što sigurno neće svaki put biti slučaj. Radi se o tome , da bih za svaki dizajn dobio nekakvu isplatu , što znači da nije radio besplatno. Kolika će isplata biti ovisit će kakva će mu kvaliteta biti.
4. Fee od 10% na kompletnu nagradu , dakle ako je nagrada 200$ , dijelilo bih se 180$ na sve dizajnere. Stranica automatski uzima 20$.

Ima toga još , ali naravno ne bih sve otkrivao.


Što bih privuklo klijente :
1. Prva stvar bih bila da bih svaki dizajner morao ispuniti prijavu i poslati svoje radove koje bih onda tim od 2-3 ljudi probiralo i odobravalo dizajnera da smije prijaviti natječaj , jer forsirali bih samo kvalitetne dizajnere , a u svijetu ih stvarno ima jako puno.
2. Klijent plaća minimalnu nagradu od 200$ i za to dobiva 100 dizajnova od kojih su svi dobri , jer ako smo dopustili da samo kvalitetni dizajneri budu u igri , znači da ni jedan dizajn neće biti loš , ali i svejedno kod svake prijave dizajn bih se pregledavao , i ukoliko bih bio loš , ne bih mogao biti postavljen.
3. Svaki natječaj bih trajao maksimalno 72h , dakle da cashflow bude brz i da klijenti u roku 24-48h dobiju konkretne i profesionalne prijedloge.
4. Naplate bih mogli vršiti na sve moguće načine.

Ima toga još , ali naravno ne bih sve otkrivao.

Također imam odličnih imena koji bi se mogli jako dobro brandirat i eksponirati javnosti.

Neću dalje otkrivati da mi ne bih netko ćopio ideju , ali stvarno ovo bih moglo upaliti na svjestskoj razini , pa tko je spreman za rad neka mi se javi u inbox.

Lijepi pozzz,
Edin
 
Vidim dosta rupa u ovom projektu. Prva koju sam uočio je ta što misliš da bi kvalitetne dizajnere privukla 'utešna' nagrada od 1$, ili čak i tih famoznih 50$ ukoliko pobede u takmičenju. To privlači eventualno baš početnike, a za njih sumnjam da bi bili kvalitetni.

200$ nagradni fond - 20$ za tvoj sajt - 50$ za pobednika, znači za ostalih 99 dizajnera ostaje 131$, tj. jedva nešto više od 1$ po dizajneru...

Pošto smatraš da mnogi postavljaju konkurse i nagrađuju nekog svog prijatelja, što misliš da ovde to ne bi bio slučaj? I ja ne mislim da bi bilo 100 kvalitetnih dizajnova, već bi veliki broj početnika prijavio bilo kakav dizajn urađen za par minuta da uzmu i taj dolar, ili nikako ne bi bilo 100 dizajnova po projektu ukoliko bi one loše odbio.
 
Za sve ima objašnjenje , ali ovako kratko bih rekao , ja bih radije primio 1$ za svaki svoj rad nego ništa.
 
edindizajn kaže:
Za sve ima objašnjenje , ali ovako kratko bih rekao , ja bih radije primio 1$ za svaki svoj rad nego ništa.

Pa jeste, ali ovako kako si ti rekao taj rad moze biti nacrtan u paintu xD. Mislim ne bukvalno ali vise-manje.
 
Sve si ti to dobro zamislio, za dizajnere početnike kojih ima i nije loše, ali apsolutno krivo si postavio problem i ovi benefiti za klijente nisu nikakvi benefiti. Klijenti imaju sredstva, zato ti oni trebaju biti ciljna skupina, a mnoštvo klijenata privlači radnike, u ovom slučaju dizajnere.

Klijentu ne odgovara da mora potrošiti minimalno 200 dolara, jer sve to liči na to da će dobiti masu trash prijava i izgubiti puno vremena samo pregledavajući prijave. Klijentu ne odgovara ni trajanje natječaja 72 h. Kako će on u tako malo vremena uopće revizirati sve prijave? Kako će uopće dizajner napraviti nešto vrijedno za tako malo vremena?

Evo par ideja.

- Prvo, umjesto da se pregledava svaki novi profil i portfolio, uzmeš shemu Dribbble-a, prijava samo na pozivnicu, ekskluzivitet. Only the best. Promoviraš se kao mjesto sa najboljim svjetskim dizajnerima. Elita. Klijent likes this.

- Drugo, tournament shema. Ne dobivaju dio kolača svi dizajni nego tipa payout structure kao u poker turnirima. Slika - https://www.tempobet600.com/u/i/Poker/Poker 1.png. Osim toga, prijava bi se mogla naplaćivati, slično kao connectsima na Upworku. Tu opet se vraćamo na ekskluzivu jer ako moraš platiti kada podnosiš prijavu i imaš ograničen broj prijava, ima da se potrudiš da je dobra.

- Klijent sam postavlja limit broja prijava.

- Tim stručnjaka koji savjetuje klijente i pomaže kod odabira najboljih prijava. To mogu biti i sami istaknuti dizajneri koji su na stranici. Oni se naplaćuju od klijentovog budžeta, tipa 2-3%. Nazovimo ih moderatori. Oni surfaju cijeli dan po stranici i ocjenjuju prijave.

E sad, kad već sve praviš elitno možeš i staviti minimalni budžet $200. I na takvoj stranici bi ja volio raditi. Šta će mi $1 od svake škrabotine? Šta će mi konkurencija tisuća indijaca od kojih ne bi nitko mogao podnijeti prijavu jer su se oni nakotili i "ćukaju" dolar po dolar? Radije bi ja plaćao taj $1 ili čak mjesečnu članarinu na nekoj stranici, samo da se riješim trash konkurencije. A ako će već budžeti biti $200+ i isplati se riskirati koji dolar. Npr. free račun, možeš podnijeti 5 prijava mjesečno, i onda premium računi sa većim brojem prijava. Da ne bude sve negativno za dizajnere, moglo bi se srediti profile da prezentiraju svoj porfolio, da mogu staviti i custom domenu itd. Tipa about.me, ali za dizajnere.

A i klijenti bi takvu stranicu sigurno više cijenili jer bi znali da tu sigurno mogu dobiti najviše za svoj novac.

Napisao bi još toga, ali me strah da će mi netko ukrasti ideju. :crazy_grin
 
Jel vam ovo ciljna grupa klijenata? :D jk

pTTBDvf.jpg
 
Back
Na vrh