• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dajte prijedloge za službeni e-mail newsletter od internetzarada.org foruma

Davor Bomestar

Legenda
Tu od
27 Lis 2008
U planu imam pokretanje službenog newslettera za članove ovog foruma. Nebi prečesto slali ali vjerojatno bi svakih 2-3 mjeseca poslali jedan newsletter.

Zanimaju me vaši prijedlozi šta smatrate da bi newsletter trebao uključivati.

Za sada ono što meni pada na pamet jest da ubacimo top 5/10 tekstova iz industrije znači sa drugih blogova i websiteova te top 3/5 rasprava na našem forumu u proteklih 1/2 mjeseca.

Šta bi vi uključili u newsletter i kakva su vaša dosadašnja iskustva sa slanjem e-mail newslettera?

novii

Legenda
Tu od
24 Tra 2009
Slati jednom mesečno, jedan pasus sa preporukom za 5 linkova za tekstova sa balkana, jedan pasus sa 5 linkova za tekstove globalno i jedan pasus sa linkovima ka naj aktivnijim temama na forumu.
I na kraju preporuka jedna knjege koja je prevedena i jedne na engleskom koja se preporučuje.

Oni gore linkovi da budu mešani u svakom newsletteru , malo video, malo pisanje, malo CPA, malo IM, malo motivacija. Tako da svako u newsletteru može naći bar jedan koristan link, koji bi inače promašio.

sema

Dobro znana faca
Tu od
19 Stu 2010
Po meni bi bilo dobro podilit newsletter u 4-5 kategorija, nešto tipa: Početnici, SEO, SMM, Affiliate marketing i Motivacija.
Svako pri pretplati odabere koje ga kategorije zanimaju i prema tome dobiva mailove.

Mailovi se šalju tako da se kategorije izmjenjuju u krug, a šalju se svako npr. svako dva tjedna.

Ovo je nekako iz moje perspektive dobar sistem jer nevolim dobiti pretrpane mailove, a pogotovo ako su pretrpani stvarima iz raznih kategorija. I uvik ću rađe izabrat da dobijem jedan link svaki dan, nego 20 linkova odjednom svako dva mjeseca.

Internet marketing je preopširna tema da bi se kvalitetno pokriti sve novosti i zanimljivosti koje su se dogodile u proteklih mjesec dva. A i kada se dobije previše sadržaja istovremeno ne stigne se kvalitetno ni pročitat, a samim time ni procesuirat u mozgu ono šta se pročitalo.

Šta se tiće samoga sadržaja opet sve ovisi o kategoriji o kojoj se priča.
SEO sadržaj se može dosta dobro pokrit linkovima sa foruma uz nadopune novostima i pokojim case study-em sa eksternih linkova.
Dok je rasprava vezana za affiliate marketing u zadnje vrijeme na forumu ravna nuli. Jedino šta se donekle spominje je content locking ali i to su sve rasprave loše kvalitete.

freemind

Legenda
Tu od
16 Stu 2009
Svi mi koji smo redovni clanovi, nemamo potrebu za email novostima, jer smo ionako tu cesto. To je korisno za one koji dolaze retko i zaborave url od sajta.
A sto se tice samog sadrzaja , sve ono sto si naveo je ok, mesavina novosti sa sajta i van njega u IM . Tako i ja radim na svojim servisima, meni su email i sms marketing glavne opcije za animaciju postojecih clanova .Ubacujem novitete, nove proizvode, i kroz neku pricu objasnim kakvu korist moze korisnik da ima od istog, u ovom slucaju je proizvod neki novi tutorijal ili neka tema koja je aktuelna, moze i jedan post da se izdvoji kao odgovor na nesto sto ce korisnicima pomoci da poboljsaju posao/zaradu.

Davor Bomestar

Legenda
Tu od
27 Lis 2008
freemind kaže:
Svi mi koji smo redovni clanovi, nemamo potrebu za email novostima, jer smo ionako tu cesto. To je korisno za one koji dolaze retko i zaborave url od sajta.

Tako je. Nije mi cilj imati klasičan newsletter gdje se daju dnevno/tjedno po jedan savjet nego ovo više služi da podsjetimo manje aktivne članove na naš forum.

Ovaj forum kao što pretpostavljam većina foruma ima dosta Google posjete, to su posjetioci koji često dođu radi jednog problema, nađu ili ne nađu odgovor i odu. Ako ima nekakvih linkova u tekstu i baš im treba da vide, onda se registriraju radi tog 1 odgovora i onda lagano zaborave na forum.

Takve korisnike primarno ciljam sa ovim newsletterom. Smatram da ovdje mogu pronaći više od samo jednog korisnog odgovora.

Jako veliki je spektar ljudi raznih interesa registrirano na ovaj forum zato ne želim da to bude prečesto.

freemind kaže:
A sto se tice samog sadrzaja , sve ono sto si naveo je ok, mesavina novosti sa sajta i van njega u IM . Tako i ja radim na svojim servisima, meni su email i sms marketing glavne opcije za animaciju postojecih clanova .Ubacujem novitete, nove proizvode, i kroz neku pricu objasnim kakvu korist moze korisnik da ima od istog, u ovom slucaju je proizvod neki novi tutorijal ili neka tema koja je aktuelna, moze i jedan post da se izdvoji kao odgovor na nesto sto ce korisnicima pomoci da poboljsaju posao/zaradu.

Da, vec u ovih par odgovora ima dobrih ideja za ubaciti u newsletter. Iako kao što sam gore već naveo, zasad više naginjem ovome što novii i freemind napominju. Kad se malo uhodam sa ovime možda onda budem gledao segmentirat grupe.
Iako moram reći da osobno smatram kako je ključ uspjeha na internetu u cijelovitom tj. integriranom inbound i internet marketingu te ću gledat ljude usmjerit u tom pravcu, zato segmentiranje po kategorijama ne smatram baš idealno za sada.

sema - da vodimo blog onda bi mogli kad izadje novi post poslati e-mail npr. svojim klijentima upravo to predlazem jer onda tako dobiju i pocetnu "social" push, ali za forum je malo drugacija situacija.

Davor Bomestar

Legenda
Tu od
27 Lis 2008
sema kaže:
Dok je rasprava vezana za affiliate marketing u zadnje vrijeme na forumu ravna nuli. Jedino šta se donekle spominje je content locking ali i to su sve rasprave loše kvalitete.

Malo offtopic, ali samo bi komentirao da istina nema toliko specificnih affiliate tema, ali isto tako sve ostale teme vezane uz promociju su nešto sto koristi i affiliate marketerima. Pokrenut blog oko neke odredjene teme, voditi facebook page uz taj blog, imati newsletter, radit na promociji sadrzaja sve su to stvari koje i affiliate marketeri mogu raditi.

Aleksandar92

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2012
Mislim da bi po kategorijama trebalo biti podeljeno, i pri registraciji da ima mogucnost da odabere kat... i kasnije da ima mogucnost da je menja.

Igor Tomić

Legenda
Tu od
24 Ožu 2011
novii kaže:
Slati jednom mesečno, jedan pasus sa preporukom za 5 linkova za tekstova sa balkana, jedan pasus sa 5 linkova za tekstove globalno i jedan pasus sa linkovima ka naj aktivnijim temama na forumu.
I na kraju preporuka jedna knjege koja je prevedena i jedne na engleskom koja se preporučuje.

Oni gore linkovi da budu mešani u svakom newsletteru , malo video, malo pisanje, malo CPA, malo IM, malo motivacija. Tako da svako u newsletteru može naći bar jedan koristan link, koji bi inače promašio.

Ovako sam ja nekako zamislio i newsletter koji ću pokrenuti za svoj blog. Tako mi deluje najbolje.

Slažem se da ne treba pretrpati email sa člancima. Npr. i Moz Top 10 email koji izlazi na svake dve nedelje (valjda), ma koliko da je dobar i ma kako šarene i kvalitetne tekstove sa svih strana neta ubace u newsletter, opet ne stignem sve pročitati.

JelenaM

Moćan
Tu od
11 Velj 2012
Nemam mnogo da dodam, ovo što je novii rekao i meni je okej. Samo jedna stvar: nisam sigurna kako anti-spam filteri reaguju na previše linkova u mejlu, možda bi najpre trebalo poslati jedan uvodni mejl bez linkova sa kratkim uputstvom kako da dodaju adresu pošiljaoca na white listu.

freemind

Legenda
Tu od
16 Stu 2009
Mozes napraviti i kroz taj email neko takmicenje, tipa ciji ce odgovor uci u email , i onda objavis,tipa zika pera i mika - njihovi odgovori ulaze u email , sa temama .... Samo sto ova skripta nema mogucnost da kliknes na post i da ti se kreira url kao na primer na vbulletin skripti , gde dobijas url od jednog posta, vec moras sherovati celu stranu .

Kapetan Bačvica

Legenda
Osoblje foruma
Tu od
13 Pro 2009
freemind kaže:
Samo sto ova skripta nema mogucnost da kliknes na post i da ti se kreira url kao na primer na vbulletin skripti , gde dobijas url od jednog posta, vec moras sherovati celu stranu .

Svaki post ima svoj link i ovdje. :)
To je za moj post gore desno: Post:#11

U svakom slučaju, veselim se IZF Newsletteru. :fever

Na vrh