freemind kaže:
Svi mi koji smo redovni clanovi, nemamo potrebu za email novostima, jer smo ionako tu cesto. To je korisno za one koji dolaze retko i zaborave url od sajta.
Tako je. Nije mi cilj imati klasičan newsletter gdje se daju dnevno/tjedno po jedan savjet nego ovo više služi da podsjetimo manje aktivne članove na naš forum.
Ovaj forum kao što pretpostavljam većina foruma ima dosta Google posjete, to su posjetioci koji često dođu radi jednog problema, nađu ili ne nađu odgovor i odu. Ako ima nekakvih linkova u tekstu i baš im treba da vide, onda se registriraju radi tog 1 odgovora i onda lagano zaborave na forum.
Takve korisnike primarno ciljam sa ovim newsletterom. Smatram da ovdje mogu pronaći više od samo jednog korisnog odgovora.
Jako veliki je spektar ljudi raznih interesa registrirano na ovaj forum zato ne želim da to bude prečesto.
freemind kaže:
A sto se tice samog sadrzaja , sve ono sto si naveo je ok, mesavina novosti sa sajta i van njega u IM . Tako i ja radim na svojim servisima, meni su email i sms marketing glavne opcije za animaciju postojecih clanova .Ubacujem novitete, nove proizvode, i kroz neku pricu objasnim kakvu korist moze korisnik da ima od istog, u ovom slucaju je proizvod neki novi tutorijal ili neka tema koja je aktuelna, moze i jedan post da se izdvoji kao odgovor na nesto sto ce korisnicima pomoci da poboljsaju posao/zaradu.
Da, vec u ovih par odgovora ima dobrih ideja za ubaciti u newsletter. Iako kao što sam gore već naveo, zasad više naginjem ovome što novii i freemind napominju. Kad se malo uhodam sa ovime možda onda budem gledao segmentirat grupe.
Iako moram reći da osobno smatram kako je ključ uspjeha na internetu u cijelovitom tj. integriranom inbound i internet marketingu te ću gledat ljude usmjerit u tom pravcu, zato segmentiranje po kategorijama ne smatram baš idealno za sada.
sema - da vodimo blog onda bi mogli kad izadje novi post poslati e-mail npr. svojim klijentima upravo to predlazem jer onda tako dobiju i pocetnu "social" push, ali za forum je malo drugacija situacija.